Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Како може жена да се жали дека мажот и бил многу приврзан со мајка му, а таа секој ден се гледа и оди кај мајка и' и седи по цел ден :?:
    Епа ваквите немаат право да кажуваат зошто тие бетер се или пу-пу за нив не важи ?

На marama, Ano, Barbara90 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
    хахаха, ме изнасмеа со ова. Шо велат од к-15 децава ги испуштивме од рука :D

На Barbara90, Avokado и JollyGirl им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ако мајка ми ја гледам секој ден не значи дека сме поврзани со папочна врска. Едното со друго врска нема.
    Едно е секој да си го знае местото и границите. Друго е еднаш во денот да се напиеш кафе со твоите најмили.

На Lady Phoenix, Barbara90, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Луѓе мили, дојдов да ви кажам да се чувате себеси, своите блиски и животинчињата околу вас. Чувајте се од ладното, од воздухот, од вирусиве, од злобни луѓе и од петарди гадни одвратни глупави. Најубавите моменти се честитаат со прегратка, со бакнеж и убави зборови, а не со звуци на ратна состојба. Бидете умни, да не бидете повредени :!: И убаво да си поминете! :makeup::d::dance:

На Annath, Giovanna, fallenangel и 21 други им се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    31Декември :)
    4 години од запросување , 4 години од кога кажав да :)

Имав најлудо запросување, работев во старски дом и за дочекот бев на работа , а мм имаше една нога во гипс .
    Но сепак издржи машки и клекна пред мене :l:

Лета времево , се секавам како вчера да беше .
    Имавме и успеси и падови , среќни и тажни моменти но на крај љубовта победува се .
    Го сакам од дното на душата :inlove:

На Arien, Annath, marama и 26 други им се допаѓа ова.
  6. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    СДΚ 1: Автобусκите станици се сρеќни места. :nod: Таму се гледаат најисκρените погледи, најспонтаните пρегρатκи и најфилмсκите баκнежи. (y)

СДΚ 2: Збоρовите се важни. Затоа, убаво би било ,,најЛУДАТА" ноќ да се замени со ,,најВЕСЕЛАТА".
    Можеби таκа ќе имаме повеќе весели, а помалκу луди сρедношκолци.

На Annath, Jordanovska-K, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Како функционира женскиот организам:

1-5ти ден од циклусот- стомакот те боли, расположението паднато, не сакаш никого да видиш, се чувстуваш непродуктивна и со задоволство би останала во кревет цел ден.

6-8ми ден- ситуацијата се подобрува, болките престануваат, расположението расте...

9ти-16ти ден- блескаш, се чувстуваш најсекси во животот, ги заведуваш сите (свесно или несвесно), сакаш да флертуваш, продуктивна си, расположението максимално добро.

17-21ви ден- полека се намалува расположението, деперсиите тропаат на врата...

22-28ми ден- ПМС...расположението ко врталешка, час се смееш, час плачеш, ги мразиш сите, па ги сакаш, па се караш, па плачеш најмногу, па се нервираш, па јадеш се при рака што ќе ти дојде...
    После 28миот ден....ете ја пак дошла...одиме се од почеток...
    :wasntme: жени...

п.с. Другарка ми се смееше зошто понекогаш сум ставала крема за лице Бекутан и млеко за тело исто од Бекутан :| а тек ако и кажам дека најомилени филмови за годинава ми се Frozen и Inside out ?

п.с.2. Утре е најлудата вечер? :|
    За тие што си знаат да живеат секој ден и вечер се најлуди, а тие што чекаат да дојде Нова Година или некој друг празник, за да се направат ко цреп...не знам што да кажам, нека биде најлуда 8)
    Не е битно каде сте, туку со кого сте.
    Битно е да има насмеани лица околу вас и искрено со цело срце да им честитате.

За годинава што следи имам позитивни очекувања...се надевам ќе ми се исполнат желбите и замислените цели...
    Се надевам и ви посакувам и на сите вас да ви се исполнат сите желби!
    Убав помин, каде и да сте...
    :hai:

На Arien, Purplelilac, macka91 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Како средношколка често го слушам она - Уживај си, сега ти се најубавите години, кога ќе треба да одиш на работа ќе видиш како ќе ти биде. Ај нека ми разјасни некој - се мисли на тој период или пак од аспект на учење наспроти работа? Да ќе ми биде, и тоа многу тешко, ама од друга причина.
    Знаете која ми една од целите во животов? Се замислувам себеси во една унапредена лабораторија за истражувања од областа на молекуларната биологија и генетиката, генетскиот инженеринг, сè во врска со мутациите, во која работам со еден тим...Работа која навистина би ме исполнила како голем љубител на оваа област.
    Ама после ми текнува дека за ова немам скоро никакви шанси овде во безднава во која живееме. Ми текнува дека речиси немам избор, дека на крај ќе завршам некаде каде што не сакам, само колку да заработувам за леб. Како иден студент, се грижам уште од сега за иднината. Да, ќе ми биде потешко кога ќе завршам факултет ама зошто? Зошто работењето било потешко од учењето? Не и не. Потешко им е само на оние што немале избор.
    Најмногу им се чудам на оние кои само со празни зборови ме тешат - ајде де, што се секираш ќе се најде нешто, до тогаш ќе се развие, ќе се отвори ова, она... Е ајде де ајде, ама до тоа тогаш? Ќе изберам да го студирам тоа што сакам во неизвесност што потоа? Или пак ќе завршам што и да е, за потоа цел живот да си ја удирам главата во ѕид.
    Други ќе ми речат - многу се занесуваш, демек ти молекуларен биолог Навистина? Зарем е претерување да кажеш како сакаш да си ја скроиш иднината? Само индиректно признаваат дека бадијала си планирам иднина во безднава, а не дека не можам јас самата.
    Уште малку време имам да изберам...
    Ама се плашам... Како љубител на природните науки, иден биолог, надежно молекуларен биолог и генетичар, всушност сум никој и ништо.

Последна измена: 31 декември 2016
    На macka91, Giovanna, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.063
    365/365
    Зарем ќе заврши годинава? Нека заврши, нека почнат поубави, подобри и посреќни денови во новава, нека биде без проблемите и случувањата од оваа.
    Средување оценки, спремање за новогодишната вечер- се во последен момент.
    За новава сакам повеќе денови исполнети со среќа, па и повеќе нека ме "замара" другарот од Германија, па и повеќе од шалите на професорот по музичко, не се на одмет и баниците на баба, нека ми ѕвони и другарката и во 1 саат за муабет, па и возењето точаци на 30 декември :D
    Да ги наполнам батериите и за месецов што бев ненаспана(waiting)

Одморете се и убав помин:hug:

На Barbara90, kjukli, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Спомените остануваат во 2016-та година. Во оваа 2016-та година имав многу лоши и убави моменти, во мојот живот, доживеав, и преживеав, исто многу работи, од кои едните беа исто така добри, друѓите лоши. Изгубив многу личности драѓи, најмили, и сакани. Оваа година имав доста тежок период, ја изгубив љубовта на мојот живот која ја сакав премногу, го изгубив мојот херој, мојот најмил татко, после тоа го изгубив дедоми, изгубив една прекрасна другарка. Бев премногу негативна, ништо не ми се правеше од што имав толку тешки денови и тежок период. Душата ме боли што го изгубив мојот татко, сум кажала многу пати, и пак ќе кажам, со таа болка ќе живеам целиот мојот живот, и ќе ме боли душа се додека сум жива, но знам дека и од горе ме чува мојот анѓел чувар. Татко ти ветувам дека секогаш ќе бидам твојата среќна и мала принцеза. Со љубовта исто така имав убави денови, а исто и лоши моменти, но јас ќе ги памтам само оние убавите моменти. Не се каам за ниту една одлука што сум ја донела во оваа година, и за ниту една грешка, што сум ја направила со погрешните личности, така требало да биде, се одело по заслуга. Оваа година ми беше една од најубавите и најлошите години до сега во мојот живот. Сакам све што било лошо да заборавам, а она доброто да го памтам. Едно нешто што сакам да го заборавам највеќе е човекот што го сакав највеке, човекот што не вреди ни име да му спомнам, човек што ме остави кога ми беше најпотребен, но ипак му посакувам се најубаво од се срце. 2016-та година од вечерва ја затварам, минато е за мене повеќе оваа година, ќе ја паметам како една добра, и лоша година, ја испраќам со радост. 2017 Добредојде во мојот живот. Новите моменти се сега, само што не дошле, нека бидат добри, и среќни. Во новата година ќе си посакам здравје, среќа, радост, мир, и многу љубов на мене и на моите најмили, и повеќе насмевки на лицата да имаме оваа година. Останатото ќе си дојде. Оваа година си ветувам дека повеќе ќе бидам среќна, негативните работи ќе ги избркам од себе, секогаш ќе бидам со насмевка на лицето, и помалце ќе се замарам, и нервирам за секакви работи. А воедно и сакам да се заблагодарам на неколку членќи овде што секогаш беа со мене кога ми беше најтешко, нема никогаш да ви го заборавам тоа прекрасни сте:hug: Ве сакам :hug: Ви посакувам на сите во новата 2017 година да бидете здрави, живи, весели, среќни, и секогаш насмеани. Сакајте се повеќе оваа година, омразата и навредите тргнете ѓи на страна барем еднаш засекогаш. Од се срце на сите ви посакувам се најубаво, и утре најубаво да си поминете :inlove:

На Barbara90, Chica.Loca, Lilianna и 3 други им се допаѓа ова.
  11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Утре вечер нема да прославувам за доаѓањето на 2017, туку за заминувањето на 2016.

На Gushkalo, Lady Phoenix, marama и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Феминки we need to talk... денеска 2016 сериозно ќе не напушти засекогаш... нешто што нема ич да го приговарам пошто 2016 беше... a big pile of shit.
    2017 знам дека ќе биде многу подобра година пошто уште од поодамна се меркаме и си испраќаме позитивни вибрации. И еве за помалку од 24 часа ќе се :hug: на големо!

Добро е да почнеш од почеток, онака clean state што се вика. Нова енергија, нова свежина, а булшитот од претходната година заробен засекогаш во временска капсула и не може да ти додева. Huge win! :) Да траеше годината 10 дена повеќе мислам дека ќе полудувавме. И после кажи Земјата не е перфектна креација на универзумот. :)

Еве ја испраќам 2016 со песнава:

А ја дочекувам 2017 со песната:

Се читаме во 2017. :party: :party: :party:

На Purplelilac, Lady Phoenix, Barbara90 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Јас мислам дека од годинава ми е доста најискрено .... Изгубив на 3 пати работа , ме мавна струја , скршив рака на 2 места , извадив заб и местото загнои што еве ме 2 недели сеуште се опоравувам..... Генерално многу лоша година за мене , а и за моите блиски кои ме гледаа таква никаква .... На сите страни само лоши работи гледав и слушав.

Дај боже новата на сите да им е убава , и на сите ви посакувам премногу здравје , зошто без него ништо друго не е битно !
    Среќна нова , убав помин луѓе !

На Purplelilac, Jordanovska-K, marama и 6 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Еден ден ќе сфатите дека сите луѓе што ве навредуваат благе везе немаат.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Случајно си го најдов парфемот што го користев кога излегував со него скриен во еден несесер. Ниту до пола истрошен. Го извадив капачето и го мириснав. Очите ми се наполнаа со солзи. Си подголтнав, го затворив и го ставив каде што го најдов. Виолетова боја на шишенце од парфем ме асоцира на елеганција, женственост, страст, возбуда и многу конфликтни мистериозни моменти. Се потсетив на него без да сакам, сосема случајно.
    Нова Година, стара јас... Да правам нешто со косата ? Залудно јас ќе си бидам јас, а парфемот не го фрлам. Ако можам да го користам без да ме потсеќа на некој и нешто значи дека сум заборабила се. :)

На Barbara90, Quuen, Chica.Loca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.338
    Допаѓања:
    148.163
    На истекот на оваа турбулентна година посакувам мирни и спокојни денови во наредната....
    Здравје и среќа за моите најблиски....
    А на сите кои ме сакаат и почитуваат им посакувам дупла доза од она што си го посакувам себеси!

На Annath, Purplelilac, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    @black-angel ти посакувам новата година да ти биде целосно обратна од оваа и само убави нешта да те следат

На Barbara90 и black-angel им се допаѓа ова.
  18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На Barbara90 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.533
    Сакам да кажам дека вчера им честитав Нова Година и празниците во ќошето, сега на сите останати. :l:
    upload_2016-12-31_12-36-48.png
    Најискрено се надевам дека ќе имат среќна година, дека среќата ќе ве прати постојано, дека ќе ви се исполнат сите желби, дека ќе имате можност да ги живеете вашите најубави соништа и најискрено се надевам дека сите ќе се пронајдите и исполните пред се како личности, дека ќе се сакате себеси повеќе од било кој и дека љубовта и семејството ќе ви бидат приоритет со кој ќе уживате да бидите и дека покрај себе ќе ги имате оние пријатели кои ве заслужуваат и кои воедно вие ги заслужувате, за да можите да си ја направите новата година уникатна карта на мемории. :hug:
    upload_2016-12-31_12-40-6.png
    Меѓудругото, се надевам дека се што сте замислиле за новата година дека ќе го исполните, дека ќе бидите задоволни и исполнети, дека покрај себе ќе имате се што ќе посакате и се што заслужувате. Најискрено се надевам дека сите ќе ги направите најдобрите одлуки кои можи во текот на оваа година и безразлика што догодина ќе бидиме една година сите постари, во душата да бидиме една година помлади. :inlove:
    upload_2016-12-31_12-42-0.png
    Ќе речам сега и ќе речам пак утре, само не сум сигурна дека ќе можам точно на моментот
    :party: СРЕЌНА НОВА ГОДИНА :party:
    на сите, бидете најсреќни.​

На Purplelilac, Lady Phoenix, baba Rada и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    @theowndemon ти посакувам еден ден твоето име да го читаме во јавни фаци, а твоите цртежи да те одведат до таму! Секоја чест

На Lady Phoenix, Ketchup, Barbara90 и 2 други им се допаѓа ова.