Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Ако си цртате јапонски веѓи или си ставате свилени трепки, бирајте кај кого ги правите! Ипак цел живот си ги носите. И ставете си ја бојата приближна до вашата. Иначе не дека не ви се сиви веѓите со ваши кафеави влакна.. :rofl: Башка ако ве прашаат кажете си, не се вадете на глупите фори дека ви се цртани со моливче или имате вештачки трепки. Мислам не сме глупи, има разлика.:drunk:

На Ketchup и crimson им се допаѓа ова.
  2. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Колку и да ми е тешко морам да успеам за мене ,за нас . :rock:

На "Zoki" и Crna Dama им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Остава некој тинејџер слика на фб. Коментари:

Татко му: Најубав си јунаку
    Детето: Фала тато

Чичко му: Лепотан на чичо
    Детето: Фала чичо

Мајка му: Најубав на мама
    Дедето: Фала мамо
    Мајка му (пак) : Ништо мамино тоа е реалноста.

Реалноста е дека сме ПРЕГЛУП народ, драга мајко што оставаш глупи коментари!

Блазеси им на паметот!

На Purplelilac, Ketchup, Yipman2 и 34 други им се допаѓа ова.
  4. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Како можеше баш денеска да се разболам, баш кога огинче се пали, што баксуз ќе бев не ми се верува :clap:
    Морам да оздравам што побрзо, за да искочам :D

Последна измена: 5 јануари 2017
    На Aleksandar1212, Petar80 и "Zoki" им се допаѓа ова.
  5. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @Crna Dama мадам најбρзо да оздρавиш:l::l: ве чеκам на κуледе леде шу κе пρавам аκо не дојдеш :worried::headbang: Screenshot_2017-01-04-23-44-57-1-1.png

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Скопје е бело прекрасна е оваа зимска идила,нека си врне цел ден снег.Да се израдуваат дечињата што никогаш не осетиле и виделе снег,дури и јас сум заборавил како е да вее снег :D

На Ketchup, Yipman2, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Шефе спиеш? Ако шефе, поспиј си, што убаво време за спиење, па кога ќе станеш напиј си се чајче, кафенце, супа...полека де, голем е денот. Уствари не е, ама што е важно ако ти лежи на душичката денес да си поспиеш. А најблиску живееш. Ако де, еве мене ми лежи сега да си пуштам една песна, па да си завртам едно орце овде од мерак, додека ти спиеш. И на фемина да си пишам :wasntme: И ја би да си спијам дома на снегов, ама кој како си ја наредил :doh:
    Еј снег луѓе. Многу снег. Да почекаше до викендов барем. Ќе си играм со моја мецана, ќе се валкаме и бркаме и правиме снешковци што она ќе ги јаде. Моја мецана наполни 10години :party: да ја служи здравје уште многу :muscle:
    Два дена во Скопје и пак кашлица. Скопје, зошто бе златен вака? Знаеш колку те сакав пред години? Сега си како пренашминкана девојка. Вештачка. Ги барам твоите убавини во сеќавањата, ама во маглава ни еден со друг не можеме да се видиме. И јас пак ќе те сакам, ама не со иста јачина. Сега сме како во една драматична љубовна врска која всушност ми штети на мене. Би ти напишала уште болки, ама кафето ќе ми се олади :coffee:
    Во кафево имам многу балончиња, нели очи што сакаат да ме видат 8-|

На Ketchup, Yipman2, Captain-Omni и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Вее снег, спремајте се за поларни студови... јас и екипата сме спремни. :D

Нова година, па снег, па Божиќ, па пак снег, па 14-февруари Св.Валентин и Св. Трифун, па пролет, па 1-ви мај, па лето и летни одмори, па есен, па зима и оп 2018 тропа на вратата.

Па-па-па супер план за 2017. :)
    Let's fucking do it! ✓

На Purplelilac, Yipman2, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Утрово ме пречека кафенце и тост, но тоа не е се.:!: Се симна и да ми ја исчисти колата од снегот за да влезам на топло.:inlove::rofl:

На Purplelilac, Ketchup, Yipman2 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.915
    Допаѓања:
    177.307
    Комшијава прв тука иначе се вика Наполеон и од македонски знае да каже само "добра вечер" па така секое утро додека тој пие чај на тераса, а јас излегувам да тресам чаршафи, се поздравуваме со добра вечер. :) Денес сабајлечки кога ме виде со куферите повторно се испоздравивме со добра вечер. :) Обожавам такви луѓе без никакви предрасуди. Ми испрати чај за дома. Душа човек е..а ниту име ми знае. :)

Заминав. Со полно срце и уште пополни куфери. Си дојдов со еден, се враќам назад со два. (facepalm) Јас и евритинг ис посибл.
    Некогаш мислам дека не го заслужувам и дека покрај се што правам е многу помалку од она што тој го вложува во нас. Но го љубам силно со секоја срцева издишка одделно, чисто, искрено и детски себично. Колку сите длабочини и сите височини на светов. Сакам само да е среќен и јас да го правам среќен. Да не му недостасува ништо.

Се истоварив од траект. 2 саати во еден правец. Како работат преку море и патуваат по 4 саати со траект дневно..како не им иде да скокнат еве не знам. Мене гзов печурки ми фати од толку седење. :wasntme:
    IMG_2124.JPG IMG_2126.JPG
    Вечер пред полноќ сум дома. Се читаме од Македонија :l:
    Имајте убав ден! :)

На Purplelilac, Ketchup, Yipman2 и 40 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    После целовечерно размислување од денес спроведување на дело:)

Ако издржам 3-4 месеци ќе си честитам сама на себе:lol:

На Ketchup, Yipman2, Lady Phoenix и 19 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Ова веројатно треба да оди во општи прашања, ама ај.

Има ли поголеми сељаци од оние од Фото Рекс (Охрид)? На планетава, некаде, има ли? За да не се чувствувам очајно што баш во мојот град се најголемите. Што е оној турбо фолк кој ечи од кај нив на сред чаршија, секоја факинг година? Зошто? Зошто? Зошто? ЗОШТО?
    Па и еден јаден дедо мраз меша на турбото, некои од страна застанале и потпевнуваат.

Зини земјо, голтни ме,
    туѓ срам ме изеде. *си пее (завива) во фолк mode*

Седнуваш да пиеш кафе во омилениот кафич, ммм добро музиче. Прекинуваат на сред песна (за беља, Леонард Коен беше, луѓе, го прекинаа на сред реченица)! Зошто? Па турбо фолк требало, за забава. Зошто турбо фолк за забава? Па Нова Година де. Адет е? Народен обичај? На лошо ќе тргне годината без тоа? Што? Не разбирам, стварно.

Другиот ден менуваш кафич. Кафе послужено покрај езеро, сонце пука, идилична атмосфера. Овие покултурни - во позадина Здравко Чолич дами и господо.
    (facepalm)

Сељачана. Цела година траат, па за празниците да го извадат сељачкото од себе.

Кој сака нека се навреди. Сељачана е. Факт.

И така, бидна и првото мрчаторско мислење за 2017. За убо, за арно.

На Ketchup, Yipman2, Lella и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Редно беше да падне снег во Скопјево, не ко вчера завчера туку вака убаво снегче.
    Имајте убав ден, утре и задутре се празници со многу здравје и среќа поминете ги.
    Изволте на кафе:coffee::l:

На Ketchup, cresa-jagoda, Gushkalo и 7 други им се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Најубаво Божиќно расположение ever ! Си слушам Божиќни песни, си гледам како пламенот танцува помеѓу дрвата во камин и чекам да ми се исуши лакот.
    За два дена роденден. Не сум возбудена како кога бев помала но сепак looking forward to it.
    Среќни празнци. :)

На Purplelilac, Ketchup, Yipman2 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Пред 20 години врнеше метар и пол снег без најава и остануваше со месеци, мразулците беа до земја, живеевме како ескими на -30. И пак службите го чистеа снегот од улици, граѓаните од пред куќи, продавниците беа снабдени со леб, аптеките со лекови, медицинската помош достапна. Ни кризни штабови имаше, ни апокалиптични прогнози. И сите преживеавме, освен по некој што задремал на клупа в парк со шише ракија до него.

Денес предупредувањата се сензационалистички, опасни по живот, па демек заседаваат кризни штабови, се ангажираат социјални служби, армијата е на готовс, се советуваат граѓани да не излегуваат од дома без потреба( а кој излегува надвор без потреба?)...Чиниш само што не нé бомбардирале.
    Веќе видено. Се создава психоза кај луѓето за да се испрчат институциите како спасители кои се грижат за животот на своите граѓани. А пак чудно е зошто истите тие институции во исто време со месеци комплетно ја игнорираат вистинската катаклизма - енормно загадениот воздух.

И на крај пак Македонија Пат ќе биде изненадена од снегот, механизацијата ќе ѝ затаи, општините ќе се амнестираат од одговорност, ќе се направи сообраќаен хаос, ќе снема сол за улиците и лекови во аптеките, села ќе се отсечат од светот... Затоа што веќе го нема она најбитното - професионалната етика и чувството на одговорност. И затоа што заложбите не се искрени и плански, туку стихијни и популистички.

А тој поларен бран, сибирски температури опасни по живот, оркански ветрови и снежни наноси, жолти и портокалови фази и не знам уште што, до пред неколку години со еден збор се нарекуваа - зима.

На Yipman2, bella.s, *Amethyst* и 14 други им се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    11.812
    Реално, со малку недостатоци, си ја сакам работава. Во вакви моменти идилична, кога со чај до мене (добро, повеќе пати вино) можам да се опуштам без надредени до мене. А денес, после неколку години, за прв пат уживам додека го гледам снегов. И додека пуштам поглед надолу од тераса да ги видам децата што викаат и се лизгаат по белинава, ми доаѓа да се ја земам дебелата, црвена капа и единствените чизми што се минимално прилагодливи за снег и да им се придружам. Да бидам дете пак за кратко. Некако во последно време потешко се соочувам со фактот дека не сум дете, дека животецов си оди. Можеби затоа што секој месец има ново купче сметки, или затоа што секој ден се соочувам со нова борба за опстанок, кредити над глава и чудни болки. Ми треба барем еден ден да се вратам со мокри панталони и исфлекан џемпер од улица. Поцрвенети образи од студ и разлетана коса.
    Ќе го направам тоа. Само да ја завршам работата за денес, само да се врати маж ми од работа, само да испазарам за дома, само да ги испеглам алиштата... И уште неколку „само“ да бидат довршени снегот ќе се стопи. Ќе дојде пролет и повторно ќе сакам да шетам меѓу дрвата. Само да ги завршам обврските.

На Snow-Star, Doozy, Chica.Loca и 11 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.301
    Денес ден за пеглање на бебешки алиштенца :whew:.

Пред некој ден го испразнив плакарот на малата и перев се што беше големина 56-62(за новороденче). Останатото скалдирав во вакум вреќи, почнав да раскревам и да правам место во плакарот и детската за новиот член.

Како грутка да имам во срцето.
    Како да и кратам од просторот за играње, од шкафот каде беа само нејзините алишта...како да ја изневерувам што ќе сакам некој друг подеднакво силно и јако како и нејзе :doh:.

Почна нешто да ме дрма, во позитивна смисла се надевам. Делумно од возбуда, делумно од страв, делумно од нетрпеливост а највеќе бидејќи чуствувам како срцево расте, односно љубовта во него :tmi:.

Па и триста мисли и прашања. Да ја земам или да не ја земам со мене во болница. Да не и кратам на внимание и љубов ако ја оставам дома, или пак на комоција доколку е принудена во една болничка соба 4-5 дена да седи со мене...уф.

Алиштенца еден тон.
    Секое буди сеќавања кај мене за некоја насмевка, плачка или покакана пелена :inlove:.

Постов може беше за во мајчини муабети. Не знам.

Го видов гифов сабајле и се насмеав.

Па да посакам на сите повеќе секс и прегратки во 2017.:dance:

На Buttterfly, Ketchup, Yipman2 и 33 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    СДК дека сум подетинета :fubar:

Цел ден денес место да мислам на ова за што сум платена, јас мислам како место нос морков ќе ставам, како имам едно старо шалче па како ќе го виткам....

А имам и тенџере за на глава.

Едвај чекав снег да заврне, да се наиграм:tmi:.

На чело 45-та ,,теглам,, а во душа уште сум дете

На Ketchup, Yipman2, bella.s и 32 други им се допаѓа ова.
  19. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Koj bese akterov mn mi e ubav ? :D

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jason123

Jason123 Популарен член