Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.270
    Допаѓања:
    40.682
    :rofl::rofl::rofl:
    Ќе умрам од смеење, дента кога ќе се дознае дека чоеков е уствари геј.(waiting)
    Ќе видите...:nod:

Последна измена: 5 јануари 2017
    На Purplelilac, Ketchup, biGirl и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130

Дечки празници се ближат,.. кај и да сте за божиќ дома да сте... :hug::hug::hug:

На Lady Phoenix, zhap4e, Jordanovska-K и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    6.952
    Греота е да шеташ со чадор на вакво време!! :rain:

На Purplelilac, Ketchup, Stories и 11 други им се допаѓа ова.
  4. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    9.946
    Денес по улициве имав осмех кој самиот снег ми го исцрта на лицето. А Kапиштец онака магичен како од секад.... Дува премногу ама најубаво ми е! :l:

На Ketchup, Lady Phoenix, deskarada и 8 други им се допаѓа ова.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.725
    Допаѓања:
    10.239
    Бев до теретана и назад. Бидејќи беше подмрзната Партизанска возев споро. Имав прилика да видам дека речиси на секои 200 метри имаше запалено оган и луѓе со греана ракија во рака, ечат патриотски песни, кафански, некаде Дино Мерлин, некаде дури и нешто помодерно. И покрај тоа што МПЦ јавно забрани верниците да палат огнови, сепак мнозинството само се насмеа на ова и си ја направи традиционалната веселба.
    Мое мислење е дека во онаа верска суштина, мнозинството македонци не се православни по убедување, туку се народ кој сака празници и повод за веселба. Тоа е напатен народ кој рмба работи за некој минималец и едвај чека да дојде празник да се провесели малку, да се најаде, напие. Дури и славите не се за да се слават светците, туку да му се даде чест на тој што ја има славата, да се има повод да се отиде на јадење, пиење, на честито. Какви попови, какви забрани, апели и сл. Мнозинството не веруваат во попови, туку во својата лична вера и фамилијарните традиции. Луѓе одат кај попови само за венчавка, крштевка и погреб. На првото сам одлучуваш да одиш, а на вторите две други те носат :D

На Ketchup, Lella, fallenangel и 7 други им се допаѓа ова.
  6. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    2.910
    Lugeto na fb me potekoja so ovoj post , ej do kade stignavme isprakaat koo ludi image.jpg

На Lella, Chica.Loca, Bender Rodriguez и 2 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Да се надеваме дека постов над мене е пратен во 2002 преку интернет експлорер, а сега стигнал :!:

Друго објаснување нема 8-|

На Ketchup, biGirl, calliope и 15 други им се допаѓа ова.
  8. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    :rofl::rofl::drunk: Screenshot_2017-01-05-10-27-01-1.png

На biGirl, Erika.greeneyes, JollyGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.752
    Запомнете секогаш - општеството нема право да ви влијае на самодовербата поради индивидуалното темпо на искусените доживувања, ниту пак ви дава за право заради истиот критериум да (пот)цените некоја друга личност.
    Тhis, this... this!!! :bow::bow::bow:

На Purplelilac, anel, Ketchup и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    И сепак снегот не затече, онака со спуштени гаќи. :o:

На ЕденЧлен, cresa-jagoda, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Си пијуцкам топло чоколадо у 3 сабајле, а требаше на диета да бидам од јануари.

Татко ми дискретно ни посочи на мене и на брат ми дека треба на диета да се ставиме.
    Ни купил и на двајцата пижами 2 броја поголеми од што носиме и ни вика „се надевам нема да ви се точни, ако ви се точни не знам што да ви кажам“. ;(
    Башка на мојата пижама има сликичка од крава, посуптилно од ова не може. :D

Ај од утре салата.

На anel, Ketchup, Yipman2 и 34 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @Sanjichka007 е затоа моите не се ич суптилни. Ме видел татко ми од прозор дека се враќам дома и и рекол на мајка ми: Еве иде дебелкото! :tmi:

На Erika.greeneyes, Chica.Loca, Lilianna и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Сдк се решив конечно да ја сменам бојата на косата, купувам утре прво колор шампон, да видам како ке стои, и дали ке стои, :rofl: што сие сигурно, сигурно сие прво со колор шампонот. Ај среќно :D

На ЕденЧлен, Erika.greeneyes, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Дојде денот да испробам кои од новите чизми се лизгаат на замрзнато :D, или дали вредеа сите дадени пари. Патем, мразам снег, откако почна да паѓа се грижев да не снема струја или нешто :?: Ама добро излезе на крај. Засега, барем.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    За многу години да ни е пρазниκов

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.119
    Допаѓања:
    179.594
    Не сум дома сеуште. Знаете зошто? Зошто во државава ништо не функционира, затоа. Зошто заглавивме вчера помеѓу Велес и Катланово скоро 3 часа, па го испуштив и последниот бус за дома. Зошто од Неготино до малку пред Скопје имаше страшна вијулица, а ниту еден камион да чисти пат ниту да фрла сол. Нели 2 недели се најавуваше овој снег во ударни вести? Пак ли сме изненадени што заврна снег во Јануари? Во Август ли треба да заврне за да не не изненади?
    Сликите од вчера мислам дека ќе ми остават траума за цел живот. Толку многу камиони и цистерни заглавени на патот, па дополнително отежнуваа премин на сите други. Коли и комбиња кои се лизгаа на сите страни за да одржат баланс и да останат во линија. Снегот не покриваше додека стоевме, па многу заглавуваа во место и не можеа да тргнат. Па се подаваа лопати, се ринеше снег. И секако тука беа и оние "совесни" возачи, кои во тоа невреме менуваа летни со зимски гуми и други кои поставуваа ланци, претпоставувам претходно со најавите за невремето не нашле за згодно да го направат тоа.

Колку што беше страшно, толку беше трагично и тажно, зошто знаеш дека од државата треба да чекаш да се смилува за да ти помогне, а не направила апсолутно ништо од она што е нејзина должност, да превенира такви ситуации кои веќе беа претходно предвидени. :( Ова ни на Сибир го нема...

Среќа па другарка ми не го напушти Скопје порано, па имав каде да преноќам. Немав јадено од вчерата и скроз бев дехидрирана. Ми напраи топла супа и ми стопли крофнички. Најдобра е. :l:

И додека јас се мислам дали денеска ќе успеам да фатам некој редуциран автобус за конечно да си одам дома, се надевам и молам за сите заглавени вчера насекаде низ нашава напатена земја, дека ќе успеат да стигнат на време за бадниковата трпеза и да ги поминат празниците со семејствата, зошто знам јас колку сакам да сум со моите сега. Сите помолете се за нив. Ќе им треба.

Се чувствувам како во онаа народна мудрост "на слепото пиле и Господ гнездо му прави"! Нашава земја е очигледно пиле со многу инвалидитети, па нас навистина "некој" и "нешто" не чува, зошто тој што треба.. не баш.

Само здравје и малку повеќе среќа за сите посакувам. Имајте убави празници со најмилите!

Последна измена: 6 јануари 2017
    На Ketchup, Yipman2, bella.s и 26 други им се допаѓа ова.
  17. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    За Нова година имаше :sun: мислиш пролет е, 4-5 дена подоцна снег до колена и ќе оди уште нагоре. Толку е луда и непредвидлива зимата што стварно ја хејтам from the bottom of my super warm :l: :)

Летото си е каде каде поубаво, што има врска ако е многу топло - уживаш, се сончаш, се бањаш, минимална облека на себе, а сега... сега прогласувам вонредна состојба и polar bear mode! :D

Bonus
    :D

На marama, Lady Phoenix и Crna Dama им се допаѓа ова.
  18. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Добро утро, сеуште не можам да се оправам како што треба, на крај и температура качив, не ми се верува. Мислам дека се разболев само од времево, доволно беше ладно, мислам дека треба малце да се стопли. Ова више не се издржува..имајте убав ден

На ЕденЧлен и "Zoki" им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.742
    Допаѓања:
    80.130
    Многу често сум инспирирана од децата и ме потсетуваат каква треба да бидам за да бидам среќна, ме потсетуваат кои особини се најважни во животот. Вчера цртавме заедно со внукот. Ме воодушеви детската имагинација, тој фантастичен свет во нивните глави. Да му нацртав две обични линии, тој ќе видеше во тие линии улици, ќе видеше и дрвја покрај нив, автомобили, бандери, луѓе како се движат, животни. Но тој од една случајна точка на листот направи таква слика, што ме натера да се запрашам: што се случи со нас? Зошто го дозволивме тоа? Се изгубивме во морето на адолесценцијата...

На Jas!, Chica.Loca, Lilianna и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Gushkalo

Gushkalo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    464
    Сакам да кажам - цел ден пред банкомат пеам коледе=леде и ништо ... да се посмееме малце :D
    Срекни празници дечки, бидете ми среќни, живи и здрави, не е се во пари.

На biGirl, EvAngelos, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.