Среќен празник пријатели за многу години нека ни е празников.Бидете здрави, среќни и успешни.Имајте убава вечер.
Никогаш не ми биле наклонети ѕвездите и сум немала среќа во игри на среќа и се друго што носи среќата со себе. Но, откако останав трудна и откако ова мало бебенце во мене претка некако како во секоја игра имав среќа, добивав по нешто и неуморно се радував бидејки не сум ја имала и доживеала истата среќа со години а можеби и никогаш. Интересно.. А уште по радосно и интересно за мене е чинот на причката која што се падна во мене оваа година, да баш оваа година кога носам втора душа во мене и сум огромна. Се прерадував. Имајте убави бадникови и божиќни моменти со саканите, љубете спокојно и имајте мир во душите.
Во мојот прв пост за годинава сакам на сите да ви посакам среќна и успешна Нова Година и среќни и весели Божиќни празници. Многу здравје, успеси, положени испити, дипломи, веридби, принови... Останете сите така позитивни, креативни и оригинални, како и досега. Форумов искрено никогаш не ми бил поубав. Ме нема многу, ама ве читам, а ако сум ви лајкнала нешто, тоа е сигурен знак дека сум ве прочитала. Расеана сум многу, тапа ми е перидов, дали дека испитна... или сепак да?
Единствен атеист сум од цела фамилија и кај мене се падна паричката. Да не сака некој некаква порака да ми испрати?
Jas pak odsekogas sum bila baksuz nad baksuzite, nikogas ne se padnala kaj mene parickata...... abe kapak sum sto da recam Ps: srekni praznici, imajte ubava vecer
Изминатава година умрев во себе си пред вистински да умрам и поново да се преродам за да сфатам некои работи. Priceless ...
Се појавува некој од нигде никаде, заедно сте некое време и не сте свесни за работите кои се случуваат, исчезнува тој ,,некој,, и наеднаш вие се будите и станувате свесни за се што се случило но не можете да го вратите времето.. Ќе се прашувате зошто, како, ќе бидете лути, а потоа ќе ви стане сеедно..А кога ќе свати што изгубил(ако ве сакал) се враќа ама тогаш е касно, другата страна се наоѓа измеѓу, едно е можеби ќе биде, друго е тој не вреди и замина без збор а веќе е сеедно. Мислам дека вториот пат ќе се избере. Мора ли да биде вака? Неможам да ги сватам ваквите луѓе кои ќе ве подигнат до небо а после ќе ве спуштат. Оваа година се падна паричката во мене, баш се израдував Среќни празници на сите )
Некогаш овој ден беше свет. И сега спремав како ништо да не било. За другите незнам,за мене е традиција. Ако ништо друго,нека биде симбол за како треба да изгледа еден дом Секоја вечер. Уште многу години вакви. Сите на број.
На други совет и памет да делам, ме бидува, сум знаела ... а себеси да се посоветувам и да си ги решам проблемите и дилемите незнаммм .. тутуче сум ах беееееееее ќе си умрам млада...
7ми Јануари за мене е најубав ден. Ем Божиќ, ем роденден. Сакам да излезам утре денски и цело време се мислам што да си облечам. Дали бордо мини со блуза или плетено фустанче. Тоа фустанче што сакам е на кратки ракавчиња. Ајде еден ден во годината имам и јас право со глупости да се замарам . Не сум превозбудена, мило ми е што фамилијарно ќе ручаме заедно. Ви посакувам Среќен Божиќ и среќни празници. Здравје, среќа, љубов и слога во секој дом. Ајде кај мене на торта
Татко ми многу често на вакви денови е на работа и стварно ми е жал за него, зашто досега многу убави празници како Бадник, Божиќ, Велигден, ги поминал работно, наместо дома со семејството. Секогаш ми е тешко кога него го нема на трпеза, ама си мислам, има и полошо, а тоа е да го поминеш празникот во болнички кревет. На крајот на краиштата, никој од мерак не оди во болница на ваков ден, секој си има мака. Затоа тука се луѓето како татко ми. Кога тој не е тука, мајка ми ја кажува молитвата пред да вечераме, ама годинава е настината и зарипната, па прв пат ја добив честа јас да ја кажам. Никогаш не сме ја местеле паричката, дури и кога јас и сестра ми сме биле мали и сме сакале да ни се падне. Адетот е таков и од деца сме научиле да го почитуваме. Сестра ми е родена под среќна ѕвезда, има многу среќа во животот и досега многу пати ѝ се паднала паричката, за разлика од мене. Моето лепче секогаш било празно. Дури често се зафркавам дека мене цел леб да ми го дадат, ќе испадне дека домаќинката заборавила паричка да стави Ете таков к'смет си имам јас. Затоа верувам дека можете да ми ја замислите реакцијата кога вечерва видов дека мене ми се паднала За прв пат во животот!! Не ми се веруваше, дури ја прашав мајка ми да не ми ја наместила А она: Ана синко, гледаш дека под салфетка го делев лепчето, не се ни гледаше паричката, какво местење. Додека ја баравме мајка ми ни кажа дека ја става на крајот од лепчето, да ја побараме кај корката. И јас ај викам да си проверам за секој случај, отварам полека, кога таму некаде гледам нешто засветува... Целата подзинав Ептен се израдував! За прв пат во овие 26 години ми се паѓа! Некое време не почнувавме со вечера, сите на маса бевме зашеметени од ситуацијата Мислам дека на моиве им беше мило како на нив да им се паднала Аирлија нека е, најсаканите да ми се среќни, со нив и јас ќе бидам среќна
Уживајте во топлината на овој преубав период, овој преубав празник,бидете најсреќни и поминете го во преубава атмосфера и овој празник и сите наредни после него.Христос се роди, за многу години нека ни е . А мене, честито нека ми е името, и како што е ред сама си прославувам со чашка винце, за убаво да ми тргне годината, а и сонот богами.
Ке излезеш на тераса да испушиш цигара, чиниш -100 е надвор. Ке здогледаш кучиња скитници на улица, проработува пмс и расположението паѓа. Си мислам на сите оние животинки кои премрзнуваат на студот, кои немаат ни вода да се напијат а ни суво лебче да каснат. Многу ама многу сакам животни и срцето ми се крши кога страдаат. Како ли ке издржат на овие температури не знам. Па од тука мислите ми се префрлуваат на бездомниците, како ли им е на нив празник да дочекуваш под голо небо, да премрзнуваш, да нема кај да се стоплиш. Колку ли семејства немале да си дозволат јадење за вечерва, само тоа ми се мотка по глава. Секогаш повеќе берев туѓо гајле, некогаш чувствувам дека патам за некои луѓе кои не ги ни знам, ете толку знае да ме заболи. И така, расположението падна малку, се надевам некој добар филм ке ми ги тргне мисливе.
Луѓетo секoјдневнo учaт oд грешките. Некoи мaлку пoтешкo, требa друг дa им ги oтвoри oчите, a дури и тoгaш се сoмневaaт. Дури и кoгa ќе им ги oтвoри, се неблaгoдaрни. Имa тaкви шo верувaaт кoгa ќе им кaже дечкoтo декa се знaе сo сoрaбoтниците нa Зукереберг и пoдoбрo дa му дaде пaсвoрд пoшo еднa пoрaкa дo нив и веднaш ќе знaе сo кoј пишувaлa. И му дaвaaт пaсвoрд. Ќе зaбoрaев зa грешките, пишувaв. Гoдинa 2017, прoдaвa нештo шo реaлнo ни у сoн не вреди тoлку пoсле гoдинa денa кoристење. Знaчи мoждa и дoшoл умoт, aли пa и преценувaње не чини. Вaљдa пoдaрoкoв е oд тoј истиoт сo Зукерберг фoрaтa. Акo е oд тoј, јa би се пoнудил дa плaтaм дуплo oд тoa шo бaрa. Oд пoчит кoн дечкoтo Зaмисли некoјa дa ти пoверувa нa oвa. Пa немa грaници дo кaј мoжеш дa јa лaжеш. И сеa зaмисли у 2017 среќaвa некoј шo се "пoзнaвa" сo Трaмп. И дa и изврти муaбет ќеркa му нa Трaмп имa вaкoв чaсoвник кo твoјoв и дa и рече дa му гo дaде зa нa следнaтa средбa сo Трaмп дa спoредaт. Пa пoсле дa и врти муaбети Трaмп ми гo земa ? Прaшaњетo шo ме мaчи е кoлку брзo ќе пoверувa.
Честит Божик на сите.Христос се роди.Честит именден на сите што го слават.Ова е еден од најубавите празници.Празник кој носи маѓија во себе и се прославува во семејна атмосфера.
Zdravje,srekja,ljubov i mir vo domot im posakuvam na site od forumov shto go praznuvaat deneshniov praznik. Srekjen bozik Za mnogu godini