Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    496
    Сакам да кажам здраво на сите, долго време ве читам (од 2013) но конечно решив да му се придружам на ова весело друштво. Со вас ми поминуваат и веслите и тажните денови, се надевам дека добро ќе се дружиме. Среќни божиќни празници :)

На deskarada, eliesaab, Wahnsinn и 15 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Добредојде!!
    Во кое катче ќе не дружиш? Младинско или +-40 ( каде сме млади и откачени )

На Dr.Zzz, eliesaab, Marijana93 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Congratulations! The virus has been successfully installed in your home. Again. |(
    Како ми беше тешко денес, ама не сакав да се предадам. Ме влече кон кревет, а јас не, не и не. Ќе правиме вежби, шпаги и чуда, ќе јадеме многу (дури и премногу) ама не легнувам и не. Греана ракија, греано вино, ментол ликер, греана ракија, вино, ликер, раки... Мајче вели земи дезинфекција. И така се дезинфицираме денес, не се даваме на апчињата. Оваа недела како што се имам поднапиено, лани цела година немам испиено. Не е оваа кравче многу по алкохолот патем, ама нешто така ми тргна годинава.
    Мислам дека собрав 5килца плус во мене оваа недела, уште да бев поактивна... морж сум. Излегов денес да се прошетам, ни пиле ни човек надвор. Само бавни возила по едно на пола саат. Ич не сакам зима. Сакам сонце, сакам боси нозе и сакам поглед на вода. Сакам да живеам покрај езеро или моренце. Охрид е убав, бунете се колку сакате Охрид е најубавиот во оваа земја.
    A зошто дојдов всушност? СДК или Драга Фемина или онлајн социјален дневник. Грлото конечно ми ја затна устата. Сега само јадам и се наливам. Блах, оди си зимо. |(

На anel, Doozy, Lella и 17 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Пак нешто сдк,а не дека не знаете.

Чудна нација сме.
    Не изненади снегот сред зима а секој втор збор ни е,мене веќе ништо не ме изненадува.

На deskarada, Ketchup, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Се моли Скопје да не глуми Сибир !!!

На Ketchup, Yowannty, "Zoki" и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.057
    Допаѓања:
    6.547
    сакам да кажам дека ми е досадно |(

На Marijana93, cresa-jagoda и ceca-1 им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.755
    Допаѓања:
    172.978
    Сдк...
    Знаеш кога овците не ти се на број кога кризираш за благо, земаш еден куп работи пред себе ...
    ..и ти станува јасно дека го изгуби апетитот(facepalm)

На Wahnsinn, vitamina, Yowannty и 11 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095

На Ketchup, eliesaab, Wahnsinn и 11 други им се допаѓа ова.
  9. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Кога ли побогу се претворив во толкава drama queen :whew:(facepalm):D

На crimson и Ники. им се допаѓа ова.
  10. Ники.

Ники. Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.266
    Колку ли брзо се нервирам..нешто неверојатно :doh: :@

На kala21 и Dust им се допаѓа ова.
  11. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Ми недостига @Summerlover Сунчица, јави се... :hug: (waiting)

На Doozy, Ketchup, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    И мене :( ;(

На Doozy, Ketchup, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Се будам утрово среќна, задоволна, благодарна!
    Иако скоро цела ноќ бев будна, како и повеќето ноќи со години наназад, сепак наутро будењето ми е најубаво, ме будат три пара насмеани очиња :inlove:
    Лани, на овој ден, станав мајка по трет пат :l:
    Почетокот на едно убаво патување за цел живот!
    Најубавата улога на светот - мама!
    :party::party::party:

На anel, deskarada, JollyGirl и 35 други им се допаѓа ова.
  14. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Ме нервираат муабети од типот: Па не се мн платени мед. сестри, зашто пак да учиш од ново? Кај ке работиш? Врски имаш?

Ок, кхм. ЉУБОВ. Сте слушнале за зборот? Не а? Дами и господо сите душебрижници на светов има нешто што се вика љубов кон професија. Непознат збор скоро, ама да. Имам љубов за мојава професија. И немам намера да се правдам зашто баш тоа. Зашто не работам негде за некој што одвај ке ми дава 12 илјадарки... Си знам ја зашто.
    И да, работа на (wfh) е исто работа, не ми треба некој да ме зафркава за минималец ок, тука вадам толку колку што ке сработам!

И така, добро утро иначе. Денов цел испунет ке ми биде, па почнувам со учење :)
    Вие феминки здрави и среќни денес да сте ми. :l:

На anel, Doozy, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.428
    Ме учеле да не плачам, па и јас самата не паѓам на солзи.
    Ме учеле да бидам силна, па не сакам слабаци.
    Ме учеле да бидам искрена, па бегам од лажговци.
    Ме учеле да бидам своја, а не нечиј потрчко.

На cresa-jagoda и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    6.581
    Останав со подотворена уста додека го читав постов. Особено овој дел, првиот пасус ќе го истакнам. Точно така, потполно се согласувам и одамна си велам дека не треба да гаиме негативни емоции во нас оти така не му наштетуваме на другиот, туку си наштетуваме на самите себе си. Тоа ни внесува немир и горчина во душата, не загадува однатре, а кога ќе простиме и кога ќе ја пуштиме работата со која сме се измачувале, се чувствуваме слободни, а тоа ве уверувам е едно од најубавите чувства.
    Инаку, не верувам во Бог, би рекла дека сум агностик но и во тоа не сум баш најсигурна, но цитатов многу ми се допадна. Ќе споделам уште еден цитат од Библијата кој ми е омилен и доста често го споделувам и со другарките:

На Anabelle.Amorette, Someonespecial, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.789
    Неколку пати дошло до грешка, бидете внимателни, @Bitter-Sweet и @bittersweet не е исто. :)

На crimson, Згодно Момче, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Добро утро ваков студ, и ваква зима не памтам да имало бог знае од кога ,не е нормално времево, ни можеш да искочиш ни ништо. Лето кога е се жалиме жешко ние, бараме сенка за да можеме да седнеме, море и 45 степени нека биде ова лето нема никогаш да се пожалам дека мие жешко, и онака од никогаш не сум ја сакала зимата. Подобро жешко, одколку да се тресеш. И патем да додадам ми дојде другарката од шведска и едвај чекам да си ја видам, ме израдува кога ми кажа дека е тука :inlove: И фала му на господ денеска сум малце подобра.

На ЕденЧлен, christinnn, Ники. и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Навистина голем студ зафати што не се памети. Колку слоевито и да се облекувам- пак суди, не можам да се згреам. Ако не работиш во просторијата каде што е затоплено- не можеш ни да работиш. Се мислам утре како да одам на работа и дали да одам воопшто не ми се излегува од дома. А времево си врви, еве изминаа и празниците,а цела зима е пред нас, само што започна, а убаво ти е вака до огинчево :inlove:. Си пуштиш, си гледаш некој филм, зимски :). Со чајче и медче... :) :inlove: :inlove:

На Ники., Crna Dama, Chica.Loca и 3 други им се допаѓа ова.
  20. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Сакам снешковци, сакам снежни разгледници, Божиќни филмови ама во реален свет не гледам никаква убавина во зима, снег, мраз, санки.:|

Еве не знам што е убаво во времево, ладно е, смрзнувачка, водата дома ни замрзна,:@ две улици погоре има цевка пукнато,:headbang:бездомници се на ладно, врапчиња, мачиња, кучиња исто премрзнуваат, повеќето се гладни, некои семејства немаат греење, други останале заглавени по патишта, трети се по болници од грипот, кои од повреди при паѓање на мраз, па верижни судири на автомобили, одреден дел од население остана без струја и што ти уште не.:| Ама сите запнале со тоа арно си е времето смрт за вируси, бактерии, инсекти, змии не знам што, па снег со години немаме видено, па се радувам како мало дете.|(Иди бегај молимте:fubar:за која снежна идила зборуваш, да сме во Швајцарија да признаам идила, ама сме во Мк патишта катастрофа, улици исто, па кога ќе се раскашави снежнава покривка преку ден кал ќе газиме, навечер на тенок мраз ќе одиме.|(
    Од утре ко ќе се сетам дека треба од едниот крај на градов до другиот пеш да тргнам за да стигнам до работа, многу се нервирам.:@

Сакам пролет, сакам :sun:,сакам расцутени дрвја, сакам цвеќиња:f:, не сакам ниту лето плус 40 степени ниту есен дождлива.:!:

На Aleksandar1212, Doozy, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.