1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    IMG_5026.GIF
    Секоја чест за нашите ракометари:party:

На cresa-jagoda, Ketchup, душленце и 10 други им се допаѓа ова.
  2. My name

My name Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    940
    @elimkd ние две сме некако најрадосни:wasntme: плус овие беа тие што не "спречоја" за на олимписки...

На cresa-jagoda, "Zoki", Роберт 7 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    @My name да така беше:D(highfive)
    Дома само јас се дерам моиве ко чукната малце ми велат сум била:drunk:

На cresa-jagoda, Crna Dama, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  4. My name

My name Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    940
    Иста бев и јас @elimkd :D
    Се гледаме на следниот натпревар!(highfive)(y)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    Со новиии победии:party::party:
    (Извинете за офтопиците ама посилно беше :))

На cresa-jagoda, "Zoki", My name и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.843
    Сдк нешто во последно време немам желба да шкртнам нешто тука..

На ЕденЧлен и Oscar Lady им се допаѓа ова.
  7. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Минусните температури на момент си помислувам дека живеам во Северна Русија,но ние сме балканци и не сме навикнати толку долго да е толку многу ладно,сепак сонцето е наш заштитен знак а тоа значи едвај чекам да дојде лето,иако ни тие 40+ степени не ме прават среќна но во секој случај се подобри од овие длабоко под нулата.

На cresa-jagoda, Crna Dama и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  8. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.073
    Во ера на динамично живеење кога секоја минута ни е драгоцено потребна се уште не сум го направила првиот клик за интернет-купување. Јас сум од оние што тешко се откажуваат од стекнатите навики што задоволство значат. Ги сакам прошетките со назив шопинг особено кога имам замислено нешто што ќе ми ја означи сезоната што следува и предвреме ќе го освежам плакарот со мирисот на новото парче.
    Визуелната средба со излозите поминува во потрага низ полиците и закачалките и завршува со голема насмевка од себе и за себе кога мисијата е успешно завршена, особено во екстремни услови.
    Среќата е во малите нешта, па дури и во пар чорапчиња кои ми се толку драги, знаејќи дека нема ништо подобро од моментот кога мислите и чувствата ќе си ги обвиткам со топлина која е неизмерно потребна во овие поларни денови.
    А, интернет-изборот им го препуштам на одлучните кои планот за купување го реализираат во загреана просторија со филџан топла напивка и ја чекаат порачката.

На vitamina, referentka, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.738
    Допаѓања:
    21.368
    Сакам да кажам дека точка на расположението вечерва ми е победата на ракометарите.Од цело срце им честитам за се досега што направија.:l::clap:
    Грлото го одрав, имав проблеми со зборувањето али се среди се.Толкава еуфорија и возбуда одамна не сум осетила.Сега со душа чекам нов натпревар, да си се подерам уште малку, денеска не беше доволно.
    А, и секоја чест за мене.Натпреваров го поминав без лексилиум, срцето ќе ми откажеше во клучните моменти.:rofl:

На cresa-jagoda, My name, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    5.092
    Jas na dela veruvam, na ubavi zborovi NE.

На cresa-jagoda и "Zoki" им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Uste si nova.
    Cekaj ke pominat 15-20 god i ke pravime moabeti.
    Sega ti e uste interesno da odis vo Skopje.
    Ke pravime moabet po 10 god. koga ke odis vo Sk. sekoj fatil svoj pat. Nisto zaednicko nema da ostane.
    Ti si imas svoj zivot, drugi luge so koj se srekavas, drugi nacini na kacuvanje po zivotnata skala (bilo toa da e ucenje jazik, ako neznaes, patrcanje po skoli, pa povtorno biranje kariera, pa baranje rabota , cukanje na vrata, pa sudiranje so razlicni kulturi, zimanje krediti na sosem drug nacin, trcanje so deca po gradinki koj kostaat 2/3 od platata, a nikoj nema da moze da go svati toa, drug nacin na ziveenje, drugi potrebi, drug sistem na lecenje, si se naucil sekade da se redis na red pa duri i dusek za krevet da kupis cekas 1 mesec da ti go donesat sto ti stanuva normalno .....da ne nabrojuvam.
    Ke dojdes vo Sk nema sto da kazes osven blag osmeh. Se sto ke kazes ke bide ti se praviz vazna. Ke si kutis i ke se smeskas i ke sakas doma da si odis zosto domata ti e na drugo mesto. Drugiot pat ke reces, a sto da si trosam pari kolku edna kola na staro, ke si odam nekade kade nikoj ne zamara i ne treba da izigravam bogatas da samo castam od kafana vo kafana, a na kraj uste i necinam. A baska polni torbi pokloni pa na nekoj ne mu se sviga, a da prasam dali tie mi dale poklon? Pa baska moabeti kako sum se oblekuvala, pa im objasnuvas i nemozat da svatat deka taa garderoba nekosta ni 1/3 od nivnata, ama zracis i nisto da ne reces samoto toa bode oci i se komentira.
    Ke dojdes ednas vo 5 god. Ke se vidis so priatelite i prvite 15 min ke bidat "ete dobri sme, nisto ne pravime, zivot kako na site". I tolku e nemas sto da kazes, a i oni nemaat sto da kazat.
    Ima i takvi koj ziveele vo stranstvo e tie znaat pa ne prasuvaat mnogu pa i ako kazes kolku ti e otpatata za kuka i kako 25 god se oplaka , te razbiraat. Brokjata pola mil. ne im e nepoznata i ne prevrtuvaat oci, zasto bile , videle, otplakale i znaat deka e realno.
    Dali koga ke odis ednas vo 5 god. mozes da se vidis so site? Ne
    Drugarki koj gi nemam videno preku 15 god sakam da gi vidam i sto. Sto da im kazam na mmojte kolegi koj ne sum gi videla 15 god. baska nemame veke ista profesija, a i da imame sto da kazam kolku mi e plata ( a sekoj go interesira). Ako kazes, se pravis vazen, ako kutis sto ima da kries nikoj ne ti ja zema.

Ako ne se gledas i ne zivees vo isti okolnosti so drugi toagas se gubi se , iako tie istite ti bile bliski.
    Tie se promenile ama i ti si se promenil.

Na ovaa tema mozam da pisuvam so km. i pak da se ima nedorazbiranje.
    Ova e samo SDK. Nemi trebaat lajkovi, a isto nevrakam bilo kakvi komentari.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.677
    Допаѓања:
    174.566
    Се прерадував за натпреварот. Сепак, дали ние некогаш ќе напраиме разлика да не мора да доживуваме мини срцеви удари на секој натпревар каде Македонија игра? :wasntme: Како е можно до сам крај да биде толку напнато? Ама се исплатеше. :party: Дај боже само победи.

По моја вина мачкава се извалка.. (facepalm) па морав да ја бањам.. па ја фенирав и ја стаив над ќебе пред камин и не е мрдната цели 2 часа. И се здоарни изглеа. :D Умница. Кога сака да биде де. :lol:
    IMG_2311.JPG

Туку друго ми беше муабетов. Ние сме многу убав народ. И прегласни сме. И често се жалиме на менталитетот. И на комшиите. И на времето. И на државата. И на се. И паметни сме. Напатени сме. Мудри сме. Нација што сака да пие. Да се весели. Да се дружи. Да пее. Да мудрува кај треба и не треба. Да ги пишува највеселите и најболно-тажните песни, исцрпени од сопствените патешествија. Со сите мани, сепак посебни сме.
    И треба да смениме некои "ситници" од типот да фрламе ѓубре кај што треба односно во корпа за отпадоци, и "да не му умира козата на комшијата" секој пат кога сме лути.... и ќе сме уште попрекрасни. :)
    Ама ова сме ние. Ова е нашата интима и кога не би биле ова не би биле ние. :)
    Добра ноќ убав народе!

На cresa-jagoda, vitamina, Priroden и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    СРАМОТА БЕ!
    И после вредела државата и власта!
    Еве како вреди!
    Греота за бебето

На cresa-jagoda и Oscar Lady им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Уште одамна сакав да кажам дека Тоше е убиен, нешто читав по интернетот еден наивен но вистинит текст.
    Жално е што уште се влечкаат по судови, што го зедоа најмилото.
    Сега знам дека некои луѓе се согласуваат со мене.
    Искрено да ви кажам во животот немам видено толку наивна сообраќајка, ни толку наивно и наводно исчезнување на возачот на камионот.
    Жално е што еден млад ангелски глас замина прерано. Сеуште ја памтам таа слика во главата кога го пуштив ТВ-то дома и одеше најавна шпица за веста, беше 9 часот наутро.
    Тоа никогаш нема ни да го заборавам, ни искоренам од својата глава.
    Секогаш кога нешто не е докажано како вистина јас го памтам.
    Народе ние сме следни.

На cresa-jagoda, Marijana93, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Utre Petok 13 se nadevam ke bide pocetok na nesto sto ke zavrsi so pozitiven rezultat t.e so dve crticki koi zivot znacat za mene i mojot soprug.Izraduvaj ne Boze te molam od dnoto na dusava.......

На mal.ecka, cresa-jagoda, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.484
    Допаѓања:
    105.900
    СДК не сакам да си одам домааа ;((waiting):!:

На buba4e89 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.073
    сакам да си одам оттука засекогаш. да одам негде кај шо би била далеку посреќна. да одам негде каде климата и би ми годела, наместо да ми го влијај негативно на здравјето. да одам кај некој по кој копнеам цело време. и знам кае то негде :)

На Crna Dama и Winter Lady им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Последните години мајче ти се искушение големо. Вчера наполни 70 години. Ти посакувам уште најмалку 20 да ми бидеш тука, ми ги должиш.
    Помина многу за овие неколку години.
    Се чудам од каде ти е таа сила и знам, дишеш само за нас.

Последна измена: 13 јануари 2017
    На anel, cresa-jagoda, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  19. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Што е со праксава бе, не е пракса ова туку ко на работа да сум.
    Уморна сум неделава многу.
    Уште земаа да ме заебаваат ќе сум останела да им работам, нема идење. :D

На cresa-jagoda, Ketchup, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Колку и врати да ми се затворат нема да се угушам се дури тие окому мене се Сите на број.
    Секој од нив крева по некој дел од мене кога и да паднам.

На anel, cresa-jagoda, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.