Денес се капев самоделски. В када четири прсти полна и со леѓени се потурвав на -100. Замрзна водата Ах луда зима. Мислам ајде доста беше малце нека се стопли. Не ми е за мене ич! За Марли ми е почна да поткашлува. На мама бебето. Арно денес потопло е. Сега одам шишиња со жешка вода да му носам си лежи до нив си се топли. И ме бацва ко ќе му однесам. Оххххххххх душатаааааа ме боли. Еден ден за брзо како крал има да живее. Ај промис!
Пак несоница. Триста мисли. Како може една филмска приказна да ме трогне и раздрма вака, не знам. А едвај чекам да потонам во прекрасен сон. И истовремено ме мачи мисла - а што ако никогаш не се разбудам ? Да, често кога заспивам помислувам - а што ако утрото никогаш не се раздени за мене !? И најтрагично е што не сум на дроги никакви Добра ноќ!!
Секојдневно ние размислуваме за тоа колку животот е тежок и колку нас ни е тешко и колку ние се мачиме седејќи пред компјутер, одејќи на работа и правејќи нешто. Секогаш плачеме кога малце не ни е како едно совршенство во филм.Којзнае или сме разгалени или пак не сме осетиле многу тежина. Кога ќе се запрашаме дали животот кој го имаме го цениме и искористуваме доволно ? Што треба да имаме за да се чувствуваме добро ? После ова видео една мисла ми пројде на ум: " Јас го мразам животов мој !? - после ова треба да сум среќен што воопшто сум жив. П.С. Треба едно репрограмирање на мозокот .... ПозЗ3³ ®
СДК .. како тргна годинава ... имам чувство дека оваа 2017 год. ( 7 е мој посебен број инаку) ќе биде интересно поинаква година за мене. Ја стартував во Градот кој никогаш не спие, центарот на светот ... Интересни и возбудливи моменти се заредија ... Чувството дека ќе биде година исполнета со многу пресврти за мене, хмм ... Нека се само убавини! Нека потрае и нека се редат.
Некогаш мислев дека во темата Ние околу и преку 40 пишуваат оние што навистина се околу 40. Мислев дека сите таму се 35+. Ама кога видов... полно било со членови ни приближно до 40.
Станав во 7 часот денес,си направив кафе и застанав до прозорецот! неколку мачиња со мајкаим мјаукаа пред влезот на зградата толку гласно, што нивниот глад и звук на празен желудник,чинам би го растревожило сечие спокојство... земав неколку кришки леб и ги намачкав со таман дебел слој павлака па им дадов да јадат...се стиши болното мјаукање,се најадоа и се стуткаа едно во друго препуштајќи се на сонот... ми текна на гулабите,врапчињата... што ли тие јадат?! земав уште неколку кришки леб и ги изронив на терасата па кое и да прелета ќе го чека тазе лебче... си седнав на печката да си го допијам кафето,грч ладно ама НАЈСЛАТКОТО кафе оваа недела! СДК не бидете себични и не ги игнорирајте животните,ги боли и нив,студено им е,чувството за глад работи и кај нив! Направете добро дело,ќе си го разубавите и вашиот и нечив туѓ ден
Се повикува цел форум свечено да го заокружиме одбројувањето на пречекот на љубениот на @Kukla994 Уште 2 дена!!!
Групата не е дали се чувствувате стари или не, туку дали стварно припаѓате во таа категорија на години, бар јас така ја разбрав @Bitter-Sweet Аа значи не сум го чекала само јас либето на членкава
Ова е срамота 21 век,во автобусите на -15 нема парно,па за што плаќаме бе автобус?за болести да навасаме?Преку глава ми е дојдена гнаснава држава,лопов до лопов.
Има една жена со изморен поглед. Со збрчкано лице од грижи за своите деца. Со пегави раце кои го имаат најсилниот стисок кој никогаш и под ниедно невреме не не испуштил. Една мајка со планини на својот грб, а сеуште цврсто стоејќи на нозе. Жена херој. Жена идол. Мајка. Сестра. Советник. Рамо за плачење. Ум. Главен критичар. Борец. Љубов. Поткрепа! Пред чие битие и големина сите сме понизни. Една е мајка! Денеска и е роденден! Да! На овој прекрасен петок 13ти и на оној прекрасен петок 13ти пред половина век, засекогаш засенет од нејзиното доаѓање. Да ми е најсреќна на свет зошто душава ме боли кога не е. Ја сакам највеќе!
А исто така ве замолувам на сите да се молите времево да не фаќа минус во недела за да отидам на аеродром Скопје Не, и минус ако е ке одам, ак требит од сабота навечер ке тргнам полека за да стигнам...ама да не се искршам по мразојне па грижа на совест да имате после Ајде дечкиии бидете вистински другари и пуштајте среќа Ке има чоколади за сите
Скд дека ако еден ден ме читате низ форумов како се жалам дека сум се заљубила во погрешна личност, како истата не ме разбира, како плачам дека животот не е фер спрема мене и ме унаказил на љубовно поле, да знаете дека ме стигнала клетвата на @Sashko1992 Дајте одма препорачајте ми некоја баба да ми забае со време Саше легендарен си жими се