1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Denes bev vo hitna i tamu eden dedo pa bagi postar (okolu 80), se drzi po stolicite i trcka po mene "povelete, sto vi treba, ovde zastanete" i prodolzi da trcka po drugite pacienti.

Mi ja stopli dusata.:inlove: I taa dusa saka da bide polezna za ova opstestvo. Dosol da volontira. Ne e nekoja rabota, ne deka nie neznaeme kade da zastaneme, ama sepak e ubavo koga ke vidis deka i toj se trudi da go opravda negovoto postoeje i da pomogne na drugite iako e ne bas podvizen.
    Site imaat pravo da ja dadat svojata dusa i vreme onamu kade se custvuvaat deka se dobri vo toa.

Teska e sekoja profesija vo zdrastvoto i ne e za sekogo.
    Ako ne ve biduva da se nasmeete i dadete pomos togas odete rabotete nesto drugo ostapete mesto na tie sto mozat.

На anel, Оленка*, ЕденЧлен и 35 други им се допаѓа ова.
  2. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    4.246
    Мајки и татковци кажете им на вашите деца додека се во кино да не ги шутираат седиштата што се пред нив бидејќи цел ред се тресе! Фала...

На winter flower, ЕденЧлен, IronLady и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Gushkalo

Gushkalo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    464
    Нека ти е жив, здрав и среќен!:l:

На cresa-jagoda, Dust, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  4. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    Доџе ми да кажам збогом памети :drunk:

На winter flower, cresa-jagoda, the.vampire.girl и 10 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Nesto najveke sto me pogoduva e koga sakas da pominuvas so usisivac i gledas ne e iscisten od prethodniot pat.Aj tmn toa ke go nadminam sleden sok, sakas da go frlis gubreto i gledas vo kantata nema crna kesa.
    E toa mi e vrv.]:):@

На КикиМаус, crimson, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не и дадов втора шанса вечерва, нема да давам и понатака, нема да барам и да ми даваат. Штом еднаш се скрши крилото летот понатака не е сигурен. Сакам да кажам дека конечно ми олесна и научив нешто ново и многу битно за идните врски. :) (Можеби сум суров, но ова е првпат во мојот живот да се ставам на прво место себеси кога правам некој поважен одлучувачки чекор) :bow:

На winter flower, IronLady, cresa-jagoda и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    СДК.....СРЕЌНА СТАРА НОВА ГОДИНА...за многу години да е денешниов празник, да ни е напомош на сите и вечно име на тие што го слават и носат неговото име!

На winter flower, ЕденЧлен, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.195
    Допаѓања:
    106.173
    Кога давате ветување пред некого, внимавајте како се изразувате.
    Една мала ситница прави голема разлика :
    - Ветувам дека ќе дојдам!
    - Ветувам дека ќе дадам се од себе за да дојдам!
    Нели??!

На winter flower, ЕденЧлен, IronLady и 28 други им се допаѓа ова.
  9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.023
    Допаѓања:
    71.178
    Годинава ми почна најубаво, се надевам дека така и ќе остане. Пресреќна сум.На овој убав ден станав тетка. Нека е жива и здрава внуката. :inlove:

На sanjaeva, winter flower, ЕденЧлен и 36 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.675
    Допаѓања:
    174.557
    Ви кажував за Бадник што ми се деси со паричето. Ја напнав мајка ми да ми го намести ама и на наместено избрав погрешно :| Да напоменам дека откако престана да ми го мести пред 20 и кусур години не ми се паднало после тоа е излишно. Па така малце пак ја напнав вчера. И викам Бадник ти беше ептен аматерски, не бива така, дај за Василица потрудисе поише 8) И сабајле ме вика ела дојди поедноставно не можев да напраам.. Хмм ова може треба и како навреда да го сфатам :?:
    Што ќе видам:
    IMG_2333.JPG
    :rofl:
    Е сеа што додека го вртевме брат ми го избра баш тоа ми го потврди фактот дека и на наместено кога те нејќе те нејќе. Нејсе, му го земав од раце, па нему стално му се паѓа.. шо е една година ако ми го даде мене бе? :wasntme:
    Не сум ич горда на постапката, ама кога ќе ми текне дека некои други избори наместија, судии наместија, судски одлуки наместија.. одма ми е полесно. :D Па не е крај на свет. Плус оваа година е последна како вртам париче дома.
    Е сеа ако ми се загине или украде новчаникот бар ќе знам зошто. :nod:

Стара нова секогаш ми е поубава од првата. И секогаш ќе ми биде. Наша е. Прекрасна е. Само убавини и радости да ви носи на сите. :)

Последна измена: 14 јануари 2017
    На Chica.Loca, IronLady, cresa-jagoda и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.730
    Допаѓања:
    172.726
    После бура идело сонце..
    А после сонце пак следи бура?:?:
    Ако следи уште со време да си кажам..ќе избегам на другиот крај на светот..никој ама баш никој нема да ме најде..:party:

И пак ќе се потсетам на мислата...

"Некогаш Господ ја смирува бурата, а некогаш те смирува тебе за да ја преживееш истата!"

Треба изгледа во потпис да си ја ставам, ама да не испадне дека копирам некого:D

На winter flower, anel, Chica.Loca и 19 други им се допаѓа ова.
  12. mizerija

mizerija Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    68
    Сречна стара Нова Година на сите,да бидеме сите во убаво расположение,да се собираме стално со семејството на овие и на обични денови и викенди.За Божиќ паричката се падна кај сестра ми,а денеска се падна кај мене.:o::pizza:

На cresa-jagoda, "Zoki" и Vitaly им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Кога ќе наидам на следен самобендисан човек,ке му кажам скрати,кажи ми една за што не те бива,или евентуално две работи.:sweat:

На cresa-jagoda, Gosh, elimkd и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Би било навистина убаво кога би знаела што сакам... :lol:

На elimkd и joy1 им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.586
    Допаѓања:
    79.099
    Јануари. Зима. Снег. Студ. Убаво е и тоа, но јас веќе сонувам за пролет, зеленило, сонувам за убава тревичка на која ќе лежиме ние двајца. Ќе скине еден цвет и ќе го стави во мојата коса. Ќе ги гледаме облаците, како се менуваат нивните форми и ќе се смееме. Сонувам за топло ветре и полесна и потенка облека. Вака на што личиме со дебели јакни... како мечиња. :D
    Паметам кога реков дека зимата е најромантична, но човек не може да ужива максимално во природа, мокро, ладно, лизгаво, терените за движење се ограничени. А напролет... секое место ќе биде наше. :)
    Сонувам за тие денови...

На cresa-jagoda, "Zoki", Vitaly и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    3.936
    Многу го мразам тој топло- ладен однос. Посебно па со другарка.
    Лечи си ги комплексите на друго место.
    Прекини со лицемерието или еднаш за секогаш среди се или ич не сакам очи да ти видам.
    Арогантно, несигурно, искомплексирано, огорчено суштество.
    Не ти е само тебе тешко, не се врти светов околу тебе, не си ти најголема жртва, него си само себична, нарцисоидна будала кој не знае да застане на свои нозе и да ги издржи проблемите ко што доликува.

На winter flower, ЕденЧлен, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Во последно време откако мајками го научи паметниот телефон има навика да ми звони дури и кога сум во мојата соба,а таа во нејзината за да ми каже дека и се пиело кафе.
    Се пронаоѓам во ова, ептен.

На cresa-jagoda, Jordanovska-K, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.843
    Јејеје конечно се стопли малце, дај боже вака да биде..а сега одам малце да шетнам со другачками :inlove:

На mizerija, "Zoki", Vitaly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Дека ептен го совладав маџонг, сега учам Go :tmi: Ептен е важно да научите игри кои во вашата околина никој не ги игра. И онака живееме на интернет...
    Сакам да ви кажам дека мачно ми е од начинот на кој функционира и најпростото нешто во државава. Мачно ми е од тоа да секој што има врска, крвна, пријателска, партиска каква и да е, секогаш да биде над тебе во секоја област. На лекар, на шалтер, во суд, во продавница... секаде. Толкава неправда е навистина неиздржлива. Се оболевме бре луѓе, нели ви е смачено? Толку мрзливи суштества. Натпреварот е предизвик да станеш подобар. Да го измериш своето знаење, своето место, да си ги сфатиш недостатоците. Секој ден е натпревар. Кои луѓе станаа учителки, се прашувам родителиве како ги пуштаат децата на училиште. Кои луѓе станаа полицајци, ни азбуката не ја знаат, не пак законот. Кои луѓе станаа административци, таа треба мене работата да ми ја контролира, ама јас прво треба да ја научам како се работи (facepalm) До кога?
    Се гледаме по светот, па се враќаме дома. И сакаме така да функционира, а сепак... тие цела година една улица ќе ја асфалтираат, за да на крај по две недели пропадне асфалтот. Ќе дојде тим од 6 луѓе да поправа пукната цевка, еден ќе работи, останатите ќе пушат цигари и ќе го гледаат. И на секој втор ден ќе снемува струја, па вода... Се е во ред. Да мислиме дека во Африка немаат. Така е подобро... Тоа е тој момент што го зборев пред неколку дена.
    Да си се вратам на Го, пријателства секако се развиваат и на интернет.

На mila89, Chica.Loca, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  20. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.671
    Denes prv pat se vozev vo zhivotov so avion.
    Koga go rasshlajfova jajcata pod sedishte mi slegoa :lol: :rofl:

На fighter, Cka, plavooka lavica и 4 други им се допаѓа ова.