Многу ми се тешки за читање коментари без точка, без суштина само нафрлани зборови, нов ред и голема буква. Образовани луѓе, ама некаде потфрлиле.. Не дека јас литературно се искажувам..пфф форум како форум Па уште и на латиница ако се..лелее.
Ужас! Само што коментирав за ова во друга тема. Али најлошо од се е што дел од нив се толку „паметни“ ... уф, на живци ми идат. Остај без точка, нов ред и голема буква, туку и ова зборовите слеани и одделено - што на начукани 30 и кусур години не научиле како се пишуваат. „НЕЗНАМ“ што да кажам!
Ќе пишев пред малку дека на исто сме мислеле, ама преќутев Во такви моменти скокам коментари..некст плис "Незнам" и не ми смета баш, ама кога нема голема буква, косава ми се крева, буквално секое влакно..и секаде
Никогаш не ги вреднувам луѓето според тоа дали имаат факултетска диплома или не, бидејќи уште одамна сум сфатила дека животот не е со сите подеднакво праведен и дека не секој може да си дозволи да студира. И тоа е во ред. Во ред е и да се вработиш како продавач, чистач или автомеханичар. Секако треба да има и луѓе кои ќе ги работат и овие помалку посакувани професии. Но се прашувам како некој кој не ме ни познава доволно добро може да ми кажува какви очекувања имал од моето студирање. Како може да си дозволи да ме осудува кога тој не поминал по истиот пат (нема завршено факултет) и веројатно нема ни да помине некогаш За среќа, имам домашно воспитување и фино му одговорив, но луѓе научете веќе еднаш кога треба да замолчите
Таман со Хобит заедно, како и да е на памет ги знам, мислам дека таман ќе ми биде за на испит да си ги повторам филмовиве.
@Sanjichka007 И на крај Стојне, Клеопатра со Бетка Тејлор, епски 5 часа Ако не си го до сега гледала, I promise, it's buenisimo!
Не знам дали јас сум заостаната, дали така ме восптале дома, дали моите се заостанати или некои луѓе се премногу слободни ( и ненормални) во секоја смисла. Вчера мајка на 16/17 годишен тинејџер кажуваше како го терала синот да мастурбира за да му се прочистувал органот...дека женските кога ќе добиеле се прочистувале, епа така и машките требало редовно да се "прочистуваат". Не било ништо срамно, ни страшно... Па го терала пази те молам Оди ајде во вц и да си поиграш со "другарчето", ме слушаш? Инаку ќе ти го земам телефонот. Ама мамо јас не сакам сега. Ама нема АМА, ќе одиш и ќе дрк.. Излегуваш од вц и сите знаат што си правел Реакцијата на мајката кога ќе слушне дека синот веќе пушта вода во вцто и дека успешно се прочистил:
Луѓе што се пијанчат до степен да ги срамат тие со нив, и да им станат обврска па некој да треба да им глуми родител цела вечер. Не. Одвратно. Ај може да е кул на 15 години пред неизживеаните другарчиња, ама на 20+? Срамота е.
Gledam kako Melanija ubavo se doterala. Se gleda evropska lepota i maniri. Ic da ne si od Royal familija pa se dvois. Sto e ubavo i na gospod mu e drago. Mnogu me potseka na Jackie Kennedy. Otidov jas da gi isecam rakavite na kaputot. Boga mi visoki rakavici ke mi trebaat.
Преку глава ми е од сите граници околу нас. Преку глава ми е да ги толерирам сите, да ги имам во обзир чувствата на сите, преку глава ми е од тоа да чекам на некого за да делувам, преку глава ми е да ни го уништува секој можен план, преку глава од нејзината себичност. Сакам простор, сакам живот на наш начин , сакам слобода за мене и тебе. Нека летнат следниве неколку години за да можам да уживам во љубовта. Да можам да уживам во тебе
Не сакам паметњаковци кои само затоа што никогаш не се имаат најдено во одредена ситуација или пак се имаат најдено но постапиле онака како што тие мислеле дека е правилно си даваат слобода да ги осудуваат сите други кои имаат постапено поразлично. Само затоа што ти според тебе си подобар во еден аспект не ти дава за право да го осудуваш другиот кој се наоѓа во понеповолна ситуација. Никогаш неможеш да знаеш кои причини се кријат позади неговите акции. Дури и кога некој апла се гледа дека направил грешка не ти дава право да го судиш и да мудруваш. Верувај никој не е подобар! Сите правиме грешки во животот, и тоа не е нешто од кое треба да се срамеме или избегнуваме. Неможеш да победиш во овој живот без да изгубиш, затоа треба да сме спремни многу да губеме. Тоа еден од начините на кои што една личност расте и учи. И никој нема право да не суди за грешките, затоа што тие си се наши и без нив не би биле тоа што сме. Многу ми е лицемерно кога некој му суди некому за неговите гревови, а тој самиот е грешник. Како да се осеќа подобро за самиот себеси ако го оцрни другиот, да добива некоја сатисфакција дека тој не е толку лош и неговите грешки се ништо во споредба со нечии поголеми.
Добро утро фемина! Брррр сонував како варам кафе и ми претекуваше цело време Пред неколку месеци се заинтересирав посериозно за Норвешка и дури и малку се заангажирав околу преселба таму. И тоа не било каде, туку на северот од Норвешка. Убавини! Не знам што е со мене и со ладниве земји кога јас мразам зима, ама квалитет на живот на ниво. Бесплатно образование, здравство, високи цени кои доаѓаат нормално со стандардот, работни места има, а поголемиот процент од народот течно зборува и англиски. Се мислев и да се запишам на факултетот да учам јазик, само цените за смештај пецкаа опасно. Мислам во вкупен износ резултатот беше дека треба уште многу да штедам. Кога застуде времево си реков ненормално една овде не можеш да издржиш, во Норвешка ќе си одела. Епа драги мои луѓе додека во Скопје е -10, сега на север од Норвешка е -2! Нив може и жешко да им е Ќе беше добро и денот да не траеше само два ипол саати Спојлер Едно време размислував да се преселам и на Исланд. Велат спротивностите се привлекуваат, може затоа паметот постојано ми оди Канада, Исланд, Шведска...еј во Шведска па, имало недостаток на работна сила, треба да проверам... ај не. А всушност навистина било ефтино да се купи куќа на Бали. Или беше некој друг остров во прашање? Уште од МК да беше ефтино да стигнеш до таму Ми шета утрински паметов, ми го шета светов, на улица барем песок фрлиле. Тоа е тоа достигнување. СДК изгледа само ми се правеше некој муабет, ама сите спијат, а ние сме саааамиии
Што душа треба да имаш да не додирнува тоа болно цвилење на мало кутре...комшијата мој, ненормален сабајле ме испотресе со една ненормална работа што ја направи...едно мало кутре го зеде, го мавна со нешто и го уби и го стави во вреќа...јас додека стигнав да реагирам го снема и него и кучето. Срцето ме боли, плачам цело сабајле, не можам да работам, не можам да се сконцентрирам. Да даде господ да цркне, да пукне, срцето да му окапе, бел ден да не види... ѓубре скапано,
Ljubavi cestita da ni e godisninata uste dolgi godini da si slavime i na Milicka nasa vnuci da i izgledame pa posle sto saka neka bide