@Vitaly А сепак никој не го надиграл животот. Независно од тоа колку "вистински" или "погрешни" потези си имал, зошто тоа се сепак релативни поими. На крајот сепак ќе не нема. But in the meantime, we might as well play.
Само што сакав да надополнам тоа дека како и да е животот на Земјата ќе не матира, безразлика какви потези сме направиле.
Не се честита роденден на умрени луѓе! Роденден е ден кога се додава година плус на дотогашните години од животот. Животот завршил за починатите, некои дочекале длабока старост и го проживеале, други за жал не. И со завршувањето на нивниот живот, престанува и славењето родендени а со тоа и самото честитање. Немам ништо против искажување на почит и сеќавање на изгубените личности. Не треба да ни текнува на нив само на нивниот датум на раѓање, туку почесто. Само ве молам, престанете со користење на зборовите: Среќен Роденден! Како може да биде среќен кога човекот веќе го нема?
СДК дека читањето ,,меѓу редови,, се стекнува во текот на животот. Зависи од тоа колку човек е спремен да учи и да се надградува. Некои одат напред... Но, на некои луѓе едноставно капацитетот на разбирање им е лимитиран. МИСЛАТ дека знаат да читаат меѓу редови. Нивното читање не е ништо друго освен проекција на сопствените мисли и се спречуваат сами себе да учат и да го развиваат внатршениот потенцијал преку надворешен стимуланс. На таквите и апла да им кажеш нема да сфатат, а не меѓу редови да читаат.
“The awful thing is that beauty is mysterious as well as terrible. God and the devil are fighting there and the battlefield is the heart of man.” ― Fyodor Dostoyevsky
Мојата емпатија левел 100 ќе ме уништи. Веќе ме уништи. Сакам да бидам себична и кучка на моменти. Да гледам само за себе, ама не, ќе го спасувам јас светот. Најкорисна ќе сум во некоја хуманитарна организација, сериозно. Како да ми се малку проблемите у животот, па туѓите ќе ги средам. А и оваа моја емотивност ја користат сите. Па дури и тој. Сериозно, како да станам безчуствителна? Макар и на момент?
Форумов го замислував како катче за дружба,интересни луѓе,по некоја шала за смеа,човек каде што може да научи нешто паметно и убаво,а уствари ова било све поинаку. 1.Освен караници и рчки последниов период не читам ништо друго. 2.Во било која тема мора да има еден најпаметен,кој ке мудрува на сите. 3.Ако побараш за нешто совет,не добиваш совет него напад и вреѓање. 4.Ако напишеш нешто во темата секс,ти си манијак и си дојден тука за да е*неш нешто. 5.Ако пишеш во тема за дружба,ти си ненормален и сакаш да фатиш девојка,а не да се дружиш. 6.Ако се зачлени машко на форумов тој е женкар,што има да бара на женски форум. Мислам дека е доволно ова што го набројав,за да кажам само едно 21 век сме Здраво.
Понекогаш луѓето си мисла доколку си добар, културен, смирен и гаиш ок однос со нив, дека не си сватил дека те лажат само поради овие особини претходни што ги имаш кон нив. Не сваќаат дека се во животот некогаш и несакајќи се дознава претежно на случаен начи од типот а бе ќе одиме на она место и се излетува еј знам натака сум бил/а има таму ова она и се сецнува и продолжува со разговор како да ништо ти не си сватил а ти од култура демек не приметуваш и продолжуваш со разговорот како ништо да не си сконтал. Не е потребно мудрување туку согледување. Ако некој на шала или од околу те потчепнува знај дека нешто знае но од што те почитува не ти го кажува директно за да не те навреди туку ти врти или заобиколува за да го прочиташ меѓу редови.
Има ли негде во земјава да се купи 7дејс кроасан, а да не биде бајат? Мислам, сериозно. Година дена уназат, неам к'снато асален, тазе. Кај нашите јужни, северни и источни соседи да, ама кај нас е вечито бајат. Џвакаш, џвакаш ко мастика во уста. Уште балон да запукаш. Значи се е шкљ класа кај нас. Не само што таква класа ни праќаат, туку за иронијата да биде поголема, таа и си ја негуваме тука. Па така и соковите што ние ги произведуваме, за извоз се праат по посебни стандарди, за нас остануваат оние од најрасипаното и најгнилото овошје. Цело време си откажувам по некоја храна. И се хранам навистина еднолично. Среќа па мајка ми работи во фабрика за месо, уште тоа не ми е откажано. Ама се работи по сите европски стандарди и многу е чисто, пречисто е, е за здраво... тој воз одамна е заминат од земјава. Испровоцирана сум. Толку сопствените граѓани да се понижуваат.. нигде не се видело. Ќе ги гласа некој, ќе им даде шанса да направат нешто добро за општеството и за оние што им дале доверба и што верувале во нив...за на крај сите од нив да завршат со истите погрдни епитети и омразени од масата. Сра мо та!
Знаете она, кога го имате најубавиот нос за мирисање на ствари, најубавата способност? Онаа која креира волшебства и аладинови ќилими? Ароматична и суштинска. Закопана длабоко во себе, ја будиш, ја цветаш, ја доживуваш. Ти треба само миризливо стапче од магнолија, чисти емоции и музика.
Било кое годишно време да е, човек мора да си има по некоја симпатија . Чисто онака, за пасење на мозокот Здраво викаат било По можност гледајте повеќе секси да е, отколку со мозок
До тебе кафенце, слики да се видиш како си бил мал, и со цело срце сакаш времето да се врате, и во позадина песни од нашиот Тоше. Нема нешто поубаво, и оди не пушти солзи да те видам..