Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    A da go nemam:?:
    Eden den I taka ke prestanam da go imam:(ama navistina ne gledam smisla:)i nemoj da me tesis:P

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.915
    Допаѓања:
    177.308
    По таа логика дај нека забранат и сланина и слатки зошто тоа исто праи огромна штета на организмот. О ГРОМ НА!

Јас не можам да разберам како луѓево се дрзнуваат да солат памет на други додека не постои човек без нездрава навика. Кој ви дава за право да ми кажувате колку чипсов што само што го изедов е толку штетен што може да ми предизвика здравствени последици? Како јас да не знам, ама ми е нездрава навика. Самосвесна одлука. Исто и пушачите знаат што е нездраво, а што не. Дај ослободете се од двојните стандарди.

Сите вие што ќе се дрзнете да зборувате за пушачите, прво треба да ја исплукате од уста пржената сланина, некултурно е. Не се збори со полна уста.

На "Zoki", Ketchup, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Велиш ќе те пуштат во ресторан со пржена сланина во рака да си јадеш? Или ќе ти отворат посебна просторија? :D Јасно е дека со пушење загрозуваш и други околу тебе, со чипсот и сланината не, но во право си за посебна просторија, само не е секогаш изводливо па ни исплатливо.

На Lella, LollySky, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Недела навечер знае да биде така депресивен период. Си грепкам по површината и боли. Прашај ме како сум, па да се лажеме малку. Ќе реновирам комплетно, можеби треба неколку столба да искршам, и така долго време само ги поткрепувам со нешто колку да стојат. Фасадата е исто толку лажна.

На purple..m, Purplelilac, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.915
    Допаѓања:
    177.308
    Во право си и се сложувам, не е исто кога едното инволвира и штети и на други. :) Затоа и потребни се тие посебни простории, за сите да имаме избор. Пушачот кај ќе пуши, а непушачот да не го вдишува истото. Само поентата ми беше додека сите ние тонеме во по некоја нездрава навика, немаме право да збориме за нездравите навики на другите. Посебно во време кога скоро се е нездраво, па дури и воздухот што го дишеме. :)

На blueeparadise, "Zoki", Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Не знам што е полошо, што ги лажам другите или што се лажам себе си.

Сакам да се врати времето, сакам да сум океј.

На Chica.Loca, purple..m, sweet-cherry и 21 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Кога не ти бараат совет молчи.
    Сигурно не сакаат да го слушнат твоето мислење.

На Chica.Loca, fallenangel, purple..m и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    Кога во некој ресторан уште уста не си отворил а знаат дека ќе нарачаш пица со екстра кашкавал, швепс и чизи лепчиња, значи дека премногу чест посетител си.8-|

Почна срам да ме фаќа, веќе на 7-8 места ме памтат што нарачувам(facepalm)
    Дури и дечкото во АМЦ оној пат ми ја рецитираше лаптоп конфигурација што сум купила..срамота:whew::rofl:

На Chica.Loca, fallenangel, purple..m и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Убавите нешта ме научија да го сакам животот. Лошите да го живеам.

На Chica.Loca, purple..m, Purplelilac и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Релативно нов (new fish) сум на форумот, но ме интересира како е можно (нема да именувам личности) со само 74 пораки 12.000 допаѓање, или друг пример со 4.200 пораки 119.000 допаѓања? Мислам REALLY?! :D

На Lella, sweet-cherry, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Почни да готвиш, да се шминкаш и дотеруваш и објавувај слики

На Lella, sweet-cherry, LollySky и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Добро, јас мислев организиран boosting e. :lol:

13. I I

I I Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    627
    СДК: Јас длабоко се извинувам ако со одредена шега одреден член на форумов несакајќи сум навредил. На тоа ми укажа форумџика одредена (и благодарен и сум поради тоа). Исто така, јавно се извинувам до членот кој од одредена моја шега се почувствувал навреден.
    П.С. Јас со никој ни во приватен живот ни на форум сум замерен.
    Луѓе сме, грешиме. Го замолувам членот уште еднаш да ми прости. (се извинав и во ПП).

На cresa-jagoda, Dust и Crna Dama им се допаѓа ова.
  14. NeoX

NeoX Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    572
    Овие допаѓања ти даваат виртуелна моќ, да дадеш среден прст и другите му се смеат или го лижат па макар и да е премачкан со кафени човечки отпадоци.

Welcome to the forums.

15. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Доколку сам не си ги заштитиш интересите, никој нема. Дури ни најблиските. Дури ни тие што најмногу те сакаат. Затоа што себични сме луѓево по природа. Пресебични....

16. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Неaмбициoзни луѓе, пoсебнo жени :whew:

Сме се виделе 2 пaти и требaше пaк сеa aли oпрaвдaнo oткaжaв. И пoсле месец денa ми се лути и јa нервирaлo гoспoѓaтa шo интервјуa и рaбoтa ми биле пoбитни oд неa и пaрите ми биле нa првo местo.:whew:
    А мислев декa слушaњетo турбoфoлк е сaмo вкус, silly me. :D

Рaзгoвoр зa уметнoст, филм, музикa не дoaѓa у предвид пoшo никaд немaлo дa денсa нa песни нa Лед Цепелин и Пинк Флoјд.:rofl: А турбoфoлк слушaлa пoшo сите слушaле и пoчнa дa ми "пее" у инбoкс јaви се, јaви се штa не би штa не би штa не биииии :rofl:

Дa се рaзбереме, "пеењевo" вo инбoкс беше пoсле излегувaњетo кoa дoзнaв декa oмиленo местo зa излегувaње и е кaфaнa.

Туку дa се нaврaтaм нa муaбетoт декa пaрите ми биле нa првo местo, викaм целтa ми е дa нaпредувaм и и дaвaм примери oд кoлеги пoстaри кaкo нaпредувaле у рoк oд некoлку гoдини. И пoчнувa сo oдбрaнa, јa шo дa прaaм шo немaм врски, a немa ни зaвршенo фaкултет и дa зaвршaм немa дa нaјдaм рaбoтa пo струкa. Сo жaлење ништo не пoстигнувaш, oчигледнo.

Викaм тебе шo ти е целтa у живoтoт. Дa се oмaжaм и дa земaм сoлиднa плaтa.
    Кoлку е сoлиднa?
    12 000
    И викaм тебе врвoт ти е тoa, aмa ти пречи мaшкoтo дa се зaмaрaл зa рaбoтa. Дa речеме декa мaшкoтo ќе тргне шo твoјoт ум и ќе земa истo кoлку тебе, кaкo ќе преживеете кoгa секoј ден е се пoскaп живoтoт a плaтите не рaстaт.
    Ми викa не ми требaaт мене 30 000 нa шo би ги трoшелa? Сметки и хрaнa 10 000, нa oстaтoкoт шo ќе му прaвaм :rofl:

Кaкo беше пoгoвoркaтa oнoј штo никoгaш не летaл мисли декa летaњетo е криминaл/грев.

Не ми се верувaше штo слушaм и декa oвa требa дa гo oбјaснувaм.
    Акo рaбoтиш вo пoдoбрa фирмa немa дa рaбoтиш пoвеќе oд 10сaaтa дневнo, ќе рaбoтиш еднa или две сaбoти у месец ќе бидеш пooдмoренa, ќе мoжеш дa си дoзвoлиш дa мрднеш пoдaлеку oд Грцијa, дa си купиш книги, дa oдиш нa некoј културен нaстaн. Oф чекaјјј не знaеш шo е културa.

И ни две ни три ми врaќa, ние преживувaме и сo мнoгу пoмaлку пa не се жaлaм, јa сум oделa нa шкoлo сo 10денaри пa не се жaлaм, a нa oдмoр oдaм секoјa гoдинa.:party::party:

Oдиш нa oдмoр aмa немaш мaж и децa, плaтaтa шo си јa земaлa не јa дaвaш зa сметки, пелени и чудa ниту имaш семејствo. Кoлку и дa сaкaме, рoдителите немa дa бидaт дo нaс вечнo.

Реaлнo, дaлеку oд мoј тип е, aли си викaм иницијaтивнoст, спoнтaнoст oд нејзинa стрaнa...шo дa не. Кoлку сaмo бев грешкa.

Никoгaш немa дa рaзберaм, чoвек дa ми рече, шo ќе ми е пoгoлемa плaтa кaј ќе јa трoшaм, хрaнa и сметки биле 10 илјaди.

Бтв дoбив супер сoлиднa рaбoтa(не спoред критериумите нa дoтичнaвa), кaкo пoвикaн oд aгенцијa зa врaбoтувaње, кaкo единствен зaвршен сo струкaвa вo грaдoв сo тaa струкa, без никaкви врски.

Зaмисли oвa се дешaвa, пo тoлку плукaње нa држaвa и институции и тие смуртени и неврaбoтени вo зaвoд шo се пo 4цa нa еднo бирo.8-|
    Зaтoa, кoгa рaскинaв еднa врскa, рекoв еднaш и пoвтoрувaм, дaвaј ги нaзaд oние штo oд среднo знaaт штo ќе мaгистрирaaт/дoктoрирaaт кoлку сaкa некa се кoмплицирaни :D

Последна измена: 30 јануари 2017
    На purple..m, Lella, sweet-cherry и 18 други им се допаѓа ова.
  17. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    она кога лажеш а имаш слаба меморија... IMG_2898.PNG

На anel, purple..m, sweet-cherry и 20 други им се допаѓа ова.
  18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.583
    Баба Радо, изминатиов месец се ова го размислувам и премислувам... Некако, и јас ќе се согласам со тебе. Поборник сум за нихилизмот и абсурдизмот, иако гледам повеќе да тежнеам кон второво. :D
    Гледај и ти така, поарно ќе ти биде. Нека си нема смисла тој, ама сепак да гледаме да поуживаме дур сме тука. :)

На "Zoki", baba Rada, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Не паметам од кога, ма и дали воопшто се случило досега, денес се разбудив пред зори, уште мрачно и магловито, се искрадов без да ме сетат децата.
    Го започнав денот со млаз жешка вода по телото, па го навлеков омилениот џемпер кој ми го сплете мајка ми, си направив кафе и застанав на прозор во собата каде тројцата уште мирно си спиеја.
    Дури 40 минути имав за ваква медитација :coffee: :sun:
    240_F_99866821_4Adf0MA4ZMYWh17uYP44A8iciuZoXVTS.jpg

На IronLady, Chica.Loca, *Amethyst* и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    СДК дека време е да заврши месецов. Јануари е како кога ќе ти дојдат на гости луѓе без осет на кои не им текнува дека треба да станат и да си одат. Толку долго трае..... (waiting)

На SrceKameno, sweet-cherry, honest girl и 7 други им се допаѓа ова.