Ona koga imas najneblagodarna sestra na svetot.Nikogas ne e tuka za mene koga mi treba bez razlika dali sum izmorena,nastinata dali imam pari ili ne dali se naogam vo nezgodna situacija ili ne, mn sum razocarana od nea ja sfakam do vcera bila tinejdzer i se,moze sega da bides vozrasen psihicki mnogu ja pogodi no jas kako postara prva pominav niz toa i pak sum blagodarna pak do de denes sum tuka za nea materijalno,duhovno,sekakvo i vaka da mi se vraka za edna mala sitnica doma vecer nevideni kavgi ke napravi a jas ke imam uste eden stresen den i posle lugeto me vikaat negativna epa so pravo ...
50 нијанси на црвено ми е колекцијата лакови за нокти. Вие немате поим колку е тешко да се одбере вистинската нијанса! Особено затоа што мора да одговара на расположение. Моменталната е Russian red. Не знам што има руско во оваа црвена боја, но е доста интензивна и ми дава енергија. Нешто слично како кога носам црна боја на гардероба и се чувствувам многу пријатно и сакано. И секси. Малкуцкицка сум вино пиена. Налиена? Убаво домашно. Малкуцка. Ама вино боја на лак за нокти ретко ми одговара на расположение Многу битен муабет. Енивеј... ќе дојде и утре, и задутре и петок и понеделник. Ќе дојде и денот. Вау, го дочекав!
Општеството во 2017 - сè уште се држи до родови предрасуди според кои вистинската мажественост е поврзана со физичка сила и способност за одење во војни, и уште потрагично - исклучува покажување емоции. Глупост (што не знам дали авторот мислел дека би требало да е смешна или поучна ) на денот. So, so sad...
На факултет може да сретнеш луѓе од типот на: - Чекај да си направам дупки со запалка на палто, за професорот да мисли дека сум сиромашен... па да му стане жал и да ме пушти... (Изјава на студент, пред кабинет...пред да бидат соопштени резултатите) или - Не ставив шминка денес, ќе и речам на професорката дека ДЕМЕК баба ми умре вчера...па за полесно да поминам усно... (Изјава на студентка пред кабинет....пред испит) или - Лелеле колку убаво ми мирисаат влошките, едвај чекам да добијам пак за да си ги користам....кој ќе чека цел месец... ( Изјава на студентка во вц на факултет) Не знам дали да им завидам на паметот што го немаат или да му пратам писмо на министерот за образование за да ги отвори очите малку и да види кој се не се запишал на факултет
Kolku li samo treba da si lud za Edna kavga da izbegas duri preku Atlantikot bozeee socuvaj mi go umot
Спиете ли убаво дечки? Ако спијте си. Во светот веќе почнаа роботи да ги заменуваат работниците. Ура за технологијата, уаа за сиромаштијата? Дали сме подготвени за таков свет кога колективното задоволство и добросостојба не се ни малку значајни, всушност парите го вртат светот. Ете ви тема за писмена работа http://www.zmescience.com/other/economics/china-factory-robots-03022017/
Или она кога секој од овие што ги наброја ќе ти рече - Па и во лето се гради, возат коли, работат фабрики, зошто тогаш не е загадено?
И ако со секој ден раснеме, и ако утрото е почеток на тој ден и на тоа раснење, И ако секој човек во нашиот живот лекција, добра или лоша, но лекција со која ние раснеме во секој ден, во секое утро, на крајот на денот е најважен оној на кој може да му се јавиме....толку!!!
Моментот кога слушаш професор по биологија како предава за секс и бременост и одеднаш дознаваш дека можно е некогаш несакајќи да си имал однос, ама не си знаел за тоа дека во темница било, ништо не си видел.. Спојлер Демек така му се слизнал Или со други зборови, ништо не си осетил
СДК дека многу малку треба за да направиш некој да се чувствува убаво и сакано. Малите гестови значат највеќе.
Ех тoa биле прекрaсни времињa.. Кoгa 18 гoдишни децa скaпувaле пo рoвoви пoлни сo глaд и бoлести, гледaјќи ги нивните другaри кaкo ги рaзнесувaaт или умирaaт oд сифилис, јaдејќи aлиштa и стaoрци, живеејќи дo кoленa сo вoдa и врaќaјки се дoмa сo трaуми и пoсттрaумaтичен стрес, дури и децении пoдoцнa будејќи се нaвечер oд кoшмaри..вистински мaжи. Нaвистинa не ми е јaснo кaкo пoсле две стрaшни светски вoјни некoи сеуште мoжaт дa јa рoмaнтизирaaт вoјнaтa. Не е зa џaбе крстенa генерaцијaтa штo учествувaлa вo првaтa светскa вoјнa изгубенa генерaцијa.. СДК декa нaвистинa се вooдушевувaм нa членoви тукa штo имaaт гиф или сликичкa зa секoјa ситуaцијa. Seriously, пoсебнa пaпкa сo гифoви ли имaте?