Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Кoлку требa дa си зaбегaн oд нулa дo бескoнечнoст зa дa му oтвoриш фејсбук и инстaгрaм прoфил нa твoетo куче? :tmi:

JoanaS, buba4e89, Quuen and 24 others like this.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

СДК дека ми е доста од бистрење на политика на секоја можна социјална мрежа, па дури и тука. Океј, има тема за политика. Па, ајде таму сите да си искажеме мислењата.
    После толку новопечени блгари, стварно ми е доста. Обвинување на опозиција која не била на власт 10 години, според мене е апсурдно!
    Дајте бе луѓе, некои ведри теми.
    Политика дома, политика на работа, политика на кафе, политика на фејсук, па дури и на форум.

3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Во принцип, сум за екстремно високи санкции за овој стока од народ, за кој Господ ми е сведок колку го сакам, ама овој народ мора да научи да почитува закони и правила и да покаже култура и осет на јавни места. Па кога ќе видам како по пат одат и си фрлаат ѓубре кај ќе им текне, да не ми иде нагон да зеам пушката и рататата рататата сВе да ги решам!

Живциве ми се кинат од невоспитани деца и уште поневоспитани родители, кои нели не можат правилно да си ги воспитаат своите деца. Па добиваме невоспитани говеда, без ни малку ак'л.

Градов го чистат константно. Се перат улици секоја вечер, се преметува. Се чистат парковите и се наводнуваат зелените површини, за кога ќе се разбудат будалите на утро, за кратко време да изглеа како да живееме на сам отпад.

Аман дајте спроведете санкции или раздавајте пушки, трето нема!!!

(се осеќа дека сум во пмс нели?!)

anel, Crna Dama, Quuen and 23 others like this.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Го гледав Латас прееска и си реков да замијам очи и уши, ама ова ни сребрена вода не решава. Чиста среќа у несреќа е што брзо заборавам :tmi: ама и на заборавено не опростувам :!: Всушност и не незаборавено простувам :|

СДК исто како @Yowannty не знам како луѓево немаат осет со ѓубре. Абре од бонбонче хартија да имам во џеб го ставам. Затоа џебовине од јакната нон стоп ми се полни свашта :tmi: А тие натовари во колата куп ѓубре и на Вардар. Што ќе ни е нам природна убавина. Денес гледам и запалено ѓубрето, дали намерно дали случајно. Зашто и тоа фалеше на нашиов воздух. Навистина луѓе, одвратни сте вакви. Немате чувство за околината околу себе, за природата, за животните, за ништо. Скапани како ѓубрето што го фрлате.

И дај бре возете како што треба или ич не возете!

5. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

#Кога брат ти им покажува семејни фотографии на пријателите, а едниот од нив ти е симпатија. Why God, why?!! large (13).jpg

Lella, Quuen, JollyGirl and 10 others like this.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Денеска денот ми го одбележа едно малечко детенце што побара помош од мене за да ја префрли улицата.
    Чекав на пешачки (кај што нема семафори) и нормално никој не ти застанува со саати, па одеднаш ми зборна мало човече до мене:
    -Ќе ми помогнеш да ја поминам улицата?

Искрено многу пријатно се изненадив.
    Носеше мало ранче на него, тоа цело ситно и малецко, го фатив за рака и префрливме улица...ми се заблагодари и си замина...
    Ете си реков што ти значи културно и воспитано детенце.
    Виде дека сам не може да помине, па наместо да трча низ коли и беља да направи, си побара помош.
    :f: :f: :sun: :sun:

Па така се присетив на една случка од многу одамна, кога требаше да ја префрлам улицата кај што нема воопшто семафори, ни пак пешачки премин. (во маалото мое најубаво)
    Чекам јас сама и мала, и одедаш до мене се најде комшивката со којашто не дели една ограда, ама скарани сме доживотно...ЗНачи никогаш не сме зборувале со нив и женава ме видела сама, па ми вика:
    - Џоли, дај ми раче и заедно ќе преминеме...

Јас ја гледам и во ум си мислам, ако и дадам рака ќе ме фрли кај колите да ме прегазат :tmi: :angel: (пошто смртни непријатели со моите, што и текна да ми зборне???) (знам...многу филмови сум гледала)

И сама си се исплашив, па почнам да трчам низ коли (ко овчичка) и не знам ни сама како се вратив жива дома :x
    Жената викаше да застанам, се исплашила, па со трчање дојде кај нас дома да види дали сум добра....После 1000 години таа се решила да дојде кај нас на врата...ДОма беше само мајка ми, па почнаа да зборуваат по малку.

После таа случка, мајка ми и жената си правеа муабети (не толку многу ама сепак зборуваа) т.е. јас на некој начин сум ги смирила (highfive) :f: :l: (heidy) (highfive) :*: :dance: :bandit:

anel, macka91, Crna Dama and 27 others like this.
  7. Dennings

Dennings Популарен член

Се сменив.
    Не можам да се препознаам.
    Дел по дел, човек по човек ги тргам.
    Тие што вредат ќе останат.
    Редно беше.

anel, Crna Dama, julie77 and 18 others like this.
  8. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Quuen, Bozica1980, Ketchup and 7 others like this.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

@BlackAndWhiteSwan од полуматура ли си ги гледаш сликите ? :D

10. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Јас не ги гледав, другарите на брат ми ги гледаа :) so fucking embarrassing.

11. toogood

toogood Популарен член

Koga ke vidite ( zboram za site) deka nekoj frla guble potrcajte po nego so gubreto vo raka i "gospogo/gospodine vi padna nesto".
    Ako rece gubre e togas kazete "mozete da go frlite vo kanta".
    Pa neka se strami. Sigurno ke mu padne nezgodno.

anel, ph.orhideja, Avokado and 7 others like this.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Screenshot_2017-02-22-23-38-23.png Screenshot_2017-02-22-23-37-19.png IMG_20170223_224229.png Ве молам за мислење кое кутивче највеќе ви се допаѓа? :)

Crna Dama likes this.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Зависи за каква пригода ти треба. Првото е некако многу картонско и обично, второто е интересно апла свадбарско, а третото е по класично и поуниверзално, ма да мислам дека можеш и поголем избор да разгледаш.

14. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Лошо е кога имаш што да кажеш, но дури ни на форум не можеш да се искажеш, да се изјасниш. Не знаеш како. Не ти иде она за пишување...

Crna Dama, mila7, ceca-1 and 2 others like this.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

За свадба,за бонбончиња ми треба :)

16. 1418

1418 Истакнат член

Некој слободен да одвои време за совет да ми пише лп?
    ;(;(

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ако веќе бираш меѓу овие 3, второто кутивче е најсвадбарско, а ако нејќеш класично свадбарско и првото е доста симпатично. А третото е убаво ама не ми се вклопува.. :)

♡BuBaLe♡ and Sofi.ja like this.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Уф тоа ти е голем избор, ако почнеш со бирање нема крај. Јас моите сама си ги правев, убави испаднаа ама колку време ми одзедоа што се покајав што не си нарачав.

Еве ти идеи од мене (малку повеќе), таа со кофчежето ми е убава, исто и таа со поштенското сандаче, со шишенцето.
    Најубаво е сама да си избереш, твоја свадба си е.

][​IMG]

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    Што и да изберете, да бидеш весела невеста и нека ви е среќен заедничкиот живот.

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Охоо за овие треба време и нерви :) песимист сум дека ќе ми успеат,затоа подобро да си нарачам :) фала за идеите ,мислењето и честитките,со убавини да ти се враќа :)

Bozica1980 and ♡BuBaLe♡ like this.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Ама јас мислев да си ги нарачаш, да не губиш време, бидејќи продавнициве и цвеќариве што ги изработуваат стварно имаат добри понуди. Тоа време посвети го на нешто друго, на себе. ;) Од искуство ти зборам.

Bozica1980 and ♡BuBaLe♡ like this.