Ми се прави нешто ново. Копнеам по прогрес, достигнување, нешто вредно за да славам бе! Времево ме инспирира за супер активности за викенд и покрај тоа што најверојатно останувам во Скопјево. Картинг? Има некој инфо колку кошта отприлика, никогаш не сум била. Една од најголемите желби кои си ги немам остварено ми е картинг и јавање коњ.
Тие што се нешто распрашуваат и сакаат да дознаат за секој еден, на крај на ден што прават со информациите? Дали и тоа претставува нагон кој има потреба да се задоволи? Мирни се откако ке дознаат некоја небитна информација за рендом човек? Не можам никако да им влезам у психа на таквите, а една таква ми е у блиска фамилија, не ја сакам и ја одбегнувам максимално. За секој еден да се знаело ама се буквално од трачеви до некои вистински работи за личноста. Таквите луѓе не ми се интелигентни и не можат да ми понудат ништо, ми ја црпат енергијата.
Понекогаш посакувам да се вратам назад во времето само поради една причина - за да ги гушнам најсилно луѓето што тогаш ми беа сѐ, а сега се само странци. Колку само ги сакав тогаш. Колку многу ги сакав такви - свои, невини, искрени. Колку само спомени имам. А сега, едвај зборуваме. Сменети се. А и јас. Никој не е виновен. Но сепак ми е жал.
Mislam deka e najpametno i najbezbedno za site nas onie koj ne se razbiraat od politika da ne glasaat zosto so toa ja zagrozuvaat sudbinata svoja, na svojte deca i idninata na ostanatite. Eve jas se deklariram deka ne razbiram politika i zatoa ne glasam za nikoj za utre da ne go nosam tovarot od mojte nepromisleni potfati za nesrekniot zivot na moeo dete. Ne e samo da se izleze na glasanje i bezveze da se zaokruzuva. Od inaetluci i bezveeze zaokruzuvanja do ova deredze se stigna. Sedam doma i gledam vesti, you tube, streptam za bezbednosta na moeto semejsvo i mojte dragi, a zasto ? Zaradi toa sto luge kako mene koj nerazbiraat politika odat i zaukruzuvaat sve i svasta. Jas ne mozam da razberam kako lugevo ne se svesni deka Nigde vo Svetot nasiot glas nisto neznaci samo si go koristat da se mestat baba, cico, strina, bratuced....
Немало ништо повкусно од суви мандарини. Њам њам. (подлизнува мустаќ) Во топ омилен десерт ми се. Ги замислувам во торта со фил од бело чоколадо и мелена плазма. (филинг гилти) Ми изнакупува секакво суво овошје, да ми се најде за постов. Арно ама денешниве резултати од крвта раскажуваат друга прикаска. Постот ќе почека за Божик, а сега на турбо вожња со витамини. Ноќва убава. Топла и мирна. По некоја ѕвезда светка тук и таму, мојата е недогледна, ама сјајот во гради кај мене и го чувствувам. И мирисот. Водилка ми е. Сон ми е. Јаве ми е. Љубов ми е. Таа огромна сила да го чувствувам и кога не е тука. Тантра. Инспирира.
Во мое време кога возевме точаци со другарите кочевме со ѓон, со ѓон де со патика,кондура,влечка а и после кочењето со ѓон истите обувки ги врлавме во канта за ѓубре. Читам во сегашно време картинг возел и кочел со ѓон мореее што обувки се тоа челични
Добро утро фемина Ми тргна некако секое утро кафето со вас да го пијам. Некогаш не е доволно да се сакаш себеси. Некогаш е подобро да го снимаш шефот кога зборува, затоа што често се предомислува, а и заборава. Не ти гледам што ти стои во срцето господине, жена не ти е рамна. И имам и немам зборови за пишување денес. Ми се филозофира на глупави теми. Ми недостасуваат некои луѓе. Ми се пие кафе дома, а не во оваа канцеларија. Ми се патува. Имајте убав ден. Денес повторно некој мисли на вас и ве сака.
Март. Ти ќе бидеш месец на случувања. Знам. Be good to me, please. Премногу сум позитивна и верувам дека ќе успеам и сега само останува да се надевам на Бога. Пресреќна сум што го имам него и што во се ме поддржува. Среќна сум