Луѓе – личности и карактери... Толку уникатни целини, составени од делови што за секој од нив посебно има барем мал круг луѓе со кои ни е заеднички. За нашата среќа најважно е тоа колку сме задоволни од самите себеси како целина, а потоа со односите со другите во кои сме пронашле некое наше делче...
Ми требаше време за да си признаам дека сум во депресија. Најстрашно е што никој не ме сфаќа сериозно. Се борам сама, има денови како денес кога одам чекор напред па три назад. Губам апетит, ми се гади. Сакам да се сменам, пробувам и пробувам, но не успевам. Премногу пропуштени шанси, сама сум си себе најголемиот непријател. Сакам да плачам, да врискам, но ништо не излегува, чувствувам само тапа болка која ме бутка надоле.
А кој тоа толку точно ја утврдил поентата на празникот па јас со моето мислење тотално сум ја утнала поентата?
Па не би да должам имаш еден куп информации на интернет што се одбележува на тој ден и што симболизира па ќе ти стане јасно и нема никаква врска со одгледувањето деца. http://www.crnobelo.com/novosti/svet/992-zosto-se-slavi-8mi-mart
Супер е тоа што има на интернет, само што јас не сум личност на која интернетот и го диктира мислењето, па сепак ќе останам доследна на погоре кажаното.
Не збориме за мислења туку за исторски настани и факти, ама во ред остани доследна. Ти можеш да мислиш дека на пример на Велигден се слави раѓањето на Исус ама не значи дека тоа е точно.
Темава се вика сакам да кажам и имам право да си искажам мислење, исто како што ти имаш право да не се согласуваш со истото и едноставно да си го задржиш тоа за себе без да отвораш непотребни дискусии и да ми докажуваш дека мислењето ми било тотална утка. Ако не ти се допаѓа не го читај. Толку едноставно е. И јас не се согласувам со сите мислења напишани во темава ама сигурно нема да почнам на сите да им кажувам дека не се во право. Честитај си празник на твој начин, а јас на мој.
Los son me razbudi. Sum umrela. Vreskav "a detevo koj ke mi go gleda?" Stanav,ja zedov do mene/nas ,ja fativ za maloto race i i vetiv. I vetiv deka cvrsto ke cekoram do nea se dodeka i trebam vo zivotot. Veruvajte im na majkite! Dodeka im se lutite za sitni raboti del od niv e vo postojana borba so svetot za Vase dobro. Ne.Ne se od krv i meso.Osven nivnoto srce drugo nemoze da krvari koga e dete vo prasanje. SDK edna e majka.
Стремејќи се да го оствариме она 'ќе бидам', допуштаме тековното 'сум' да ни се промакне и да биде само неосетено 'бев'.
Театарот го сметав за уметност. Се разочарав. Нема да кажам кога и како, ќе кажам дека навистина не го очекував тоа што го видов и слушнав. Премногу лоши сцени од кои очекуваат публиката да се смее а во кои нема ништо смешно. Нема да ги опишувам сцените и да навлегувам во детали, но навистина испадна простачки наместо уметнички. Премногу вулгарни зборови кои ни јас самата не ги изговарам. Посакав да станам и да си заминам, но поради другарките останав. Жално е во што се претвори човештвово, жално е што се му се наметна...
Сака да те подучи тука, за да не се избрукаш на друго место. За твое добро. Премногу детски од твоја страна што така реагираш и не прифаќаш, а можеби и самата потајно сфати дека си згрешила.
3 dena zurkanje iskacanje ne znam veke so me boli poveke glava od alkohol ili noze od stikli ona koga iskacas se slikas i snimas na snepovi kako nezrela srednoskolka samo za da privleces vnimanie na nekoj osobeno ne od so ti se iskaca i si vikas daj da se fatime veke ednas za da si sedime doma vo krevet da si chilame mesto po diskoteki da akam too old for that shit
За да подучува некој друг треба најпрвин да знае да почитува став, ама очигледно и таа и ти сте многу далеку од тоа да умеете да се справите со различностите на луѓето. А за брукањето нема потреба вие да водите грижа за мене, доволно сум возрасна за да се грижам самата за себе.
Веројатноста дека таксистот ќе ти прави сериозни муабети и ќе ти раскажува за деновите во Југославија пропорционално се зголемува со промилите на алкохол во вашата крв.
Не се работи за различности и ставови на луѓе, се работи за значение на празник. Остани си доволно возрасна тогаш
Да не ја полниме темава со дополнителни коментари, затоа што ниту јас тебе ниту пак ти мене ќе успееш да ме убедиш во нешто.
Два дена се карате утре најдобри другарки ќе сте. СДК после одлична организација во Унгарија лежам во мојот кревет конечно. Градовите се прекрасни и не може да се доживее ни види се за краток период. Уште веднаш знам дека следна дестинација е Шпанија. Во врска со луѓето - немам што да искоментирам,секое патување ново доживување. Кој на колку му е долга чергата на таа ќе се испружи. Оваа група беше позабавна од прошлата. Добар шопинг и секако кафе од Starbuck. П.С. Не се наканив да влезам во ниеден козметички дуќан. Убав неделен ден.