Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    vcera tetka mi bese na gosti kaj mene i ja si ja rokam Adele send my love to your new lover i set fire to the rain i tetka mi takva lele ovaa prvava sto ja pustase e mn ubava mn ubava melodija :D i jas da teto :) vika aj pusti mi ja pak i ja pustam pak i vika za sto se raboti (zenava e postara i od selo ne razbira bash bash angliski) i ja takva *speechles* :$:sweat:
    i takva jas pa za raskinuvanje i sl. (ne znaev so da i kazam 5 min mi trebaa i toa da i go kazam) nz kako da dolovam vo koja akward situacija bev stavena :drunk:

На Crna Dama, "Zoki", christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    173.018
    Некогаш кога нема што да правам, си читам пораки на форумов...

Еднаш одамна на еден друг форум, со други луѓе .. истото го правев..
    Се додека еден ден пораките станаа повеќе од пораки...
    Некогаш несвесно се зближуваме со некои луѓе повеќе од што треба.. и најчесто заклучоков не фаќа неподготвени...
    И од тој момент ти станува јасно дека треба да бираш - лево или десно...
    Што и да одбереш, секогаш ќе те копка што би кога би ја одбрала другата опција ...
    И после тој избор, на сите останати ќе дуваш од страв да не се изгориш, затоа што факт е, ретко кој не се изгорел... Ќе кренеш ѕидови околу себе и нема да дозволиш никој да ти се приближи..

Конкретно јас, после тој избор, научив и на ладно да дувам а од топло да бегам како од ѓавол ... Ама и бегањето не е вечно, не може човек вечно да бега... може се додека не те собори некој.
    И тогаш, животот ми мавна уште една шлаканица и ми рече - ти реков?! Нели ти реков дека ако не сакаш пак да се чувствуваш исто, да си ги чуваш ѕидовите околу себе?!
    И така Дасти ќе оди да си се скрие како полжав во својата куќичка.. Таму каде ѕидовите останаа недопрени.. Дасти нема нерви, нема желба и нема потреба да биде повеќе од она што е - мало човече во морето со ајкули. Касната, тепана, ранета... од животот

Џабе испишав реферат кога само сакав да кажам - пазете кој ќе ви влезе под кожа на форумов :!:
    Навиката е страшна работа...

На mira.mira, cresa-jagoda, fallenangel и 27 други им се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Денеска успеав после 5 тешки и мачни години да ја научам мајка ми да симне песна од интернет и да ja зачува на компјутерот.

Сега само уште да ги исчистам сите 100 илјади вируси кој ги симна со се песните.

Последна измена: 15 март 2017
    На IronLady, sj *O*, marama и 41 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    сдк прасето ти е расположение на денот,
    мислам на секој ден (fingers)

На buba4e89, Yipman2, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Graduate.jpg
    СДК.. Дипломирав :party: :party: :party:
    Конечно заврши и оваа фаза од животот (fingers)

80b15f559860100afaf3d79a80ab9e0e.jpg
    Без алкохол не иде, за сите по една чашка од мене :wasntme::d::beer::music:

На mira.mira, IronLady, cresa-jagoda и 55 други им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    Толку ми е правлно и добар избор ова, така ми е мене... доста се откажував, што фајде од тоа ... знам како вонземјанин ќе ме гледа некој хахха ама не можам да мирувам, ме уби мирувањево. Осмех и одиме наред :D

На buba4e89, "Zoki" и Petar80 им се допаѓа ова.
  7. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Тие што ве мразат, не ве мразат Bас.. Всушност, се мразат себе си затоа што Bие сте тоа што тие сакаат да бидат!!

На cresa-jagoda, buba4e89, winter flower и 12 други им се допаѓа ова.
  8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Народот стигна до ситуација каде што партијата и политиката им го испрала толку многу јако мозокот,што убедуваат дека во државава било убаво да се живее,и дека платите биле одлични.Имав конфликт со една колешка на работа,каде што ме убедуваше и се караше дрско со мене,дека со 200 евра плата се живеело во државава,што е најтрагично жената има 56 години,возрасни деца кој и седат дома и се без пари,а имаат и факултет завршено.Епа послем вакво нешто,дефинитивно се распаѓаме и како народ,и како држава.Да се задоволуваме со 200 евра плата,а 150 евра сметки?Забегано крајно и безобразно.

На mira.mira, cresa-jagoda, buba4e89 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    106.278
    Среда ми е среќен ден :)

На cresa-jagoda, Viktorijaaa5, Crna Dama и 15 други им се допаѓа ова.
  10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Цел живот да ти биде среќен,не само среда :)

На cresa-jagoda, ♡BuBaLe♡, SnowWhite8 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.128
    Женска уплати лото денес(fingers)

На cresa-jagoda, buba4e89, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.174
    Допаѓања:
    50.585
    Среќен роденден мамо:l::party:

Пред се биди ми жива и здрава, уште многу години да си го славиш.
    Те сакам :l:

На mira.mira, cresa-jagoda, Chica.Loca и 18 други им се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Најтешко е да се искажат најсилните емоции.
    Понекогаш е подобро да ги оставиме само очите да зборуваат..

На mira.mira, samovila.red., cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Florenсе

Florenсе Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    1.712
    Совршеноста е една. Кога сите би биле совршени - сите би биле исти.

Несовршеноста е уникатна. Никој не може да биде несовршен како некој друг. Сите сме несовршени на свој начин. Во тоа се крие вистинското совршенство.

На Chica.Loca, biGirl, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.728
    Допаѓања:
    80.024
    Се зборува за војна. Некои се плашат, некои се спокојни и сигурни дека до тоа нема да дојде. Се надевам и јас дека нема да се случи, но свесна сум дека опасност постои.
    Мразам војни. Знаете ли вие колку е тешко некој свој да имате што е на бојно поле? Знаете ли како е тоа кога чекате некој, кога размислувате дали ќе се врати? Знаете ли колку боли тоа? После 16 години, сеуште ме боли и ќе ме боли. Татко ми се врати жив и здрав, но сите тие денови во исчекување беа ужасни. Нема да кријам дека сеќавањето на тие денови толку длабоко удира и боли, што моментално ми доаѓаат солзи на очите. Знам како е да чекаш некој свој. Знам и затоа ги мразам војните. Кој не го почувствувал тоа, никогаш нема да сфати.
    Нека не се повтори.

На mira.mira, cresa-jagoda, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.078
    Потрагата по подобни личности кои ќе ги исполнат нечии очекувања е залудно потрошено време наспрема преиспитувањата на сопствените карактерни особини насочени кон детектирање на личните недостатоци.
    Не може да бараме нешто што го немаме.
    Привлекуваме такви личности какви што сме самите ние.

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    На 4ти март бев на општински натпревар по биологија. Отидов со 80 посто научен материјал, ама ми се погодија прашањата освен некои. Очекував да имам барем над 60 бода, па и 70.
    Ама ај што чекавме цела недела за едни резултати, па и кога ги објавија завчера, се изненадив.
    Гледам 59 бода, и со тие од мојата генерација сме тука сите со поените. Ги поставиле и точните одговори.
    Ги отворив...
    Гледајќи ги одговорите, сфаќам колку се баш да речам глупави тие од комисијата во друштвото. Ми велат дека фагоцити не вршеле фагоцитоза, ми велат дека Т клетки не убивале инфицирани клетки, ми велат дека синаптички комплекс бил составен од два хомологни хромозоми. Ова може да е точно, ама јас тој термин прв пат го видов и нигде го немам сретнато така. Потоа велат дека кога има зголемен прилив на крв, нервно треба да се изрегулира за да се забрза срцевата работа...Нека ме поправи некој ако јас грешам.
    Прво беше екстерното, сега натпреваров, ајде и матурата нека стават некои затупени да ги прават прашањата со бесмислени креирани во нивните глави. А 90 % мислат дека биологија буквално се учи на памет, се буба демек.
    Луѓе кои се занимаваат со наука, кои се одговорни во иднина да ме научат, си го рушат угледот, покажуваат зошто всушност нема овде развиено наука, што не е само нивна вина. Покажуваат и зошто тој на ПМФ фалат студенти. Епа ќе фалат.
    Истите овие луѓе се професори на факултетот.

Цело време зборуваат за економските факултети, правните, ФИНКИ, не знам уште кои, какви можности имаат студентите, каде сè можат да се вработат со тие факултети.

Ние ентузијастите што сонуваме да бидеме научници сме гревчиња...
    Изрeволтирана сум, зошто некој на овој начин ми го потценува знаењето, буквално ме тера да бегам од она што ми е навистина желба да го изучувам, само за да не се соочувам со некои што јасно ми покажуваат колку сме уназадени и за жалење.

На cresa-jagoda, christinnn, biGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Novecento

Novecento Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    2.440
    Inspectio est mater jebatorum.

На Jordanovska-K и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Шетав денес, ко рандом патник лабаво со тренерки и патки. Си ставив и очила. Видов сонце и наполнив батерии за цел живот ми се чини. Жолтите цвеќиња на сите страни, одгледани со многу љубов, не можеш а да не забележиш колку се совршени, нежни и мили, блескави и завртени кон сонцето.. кротко ја впиваат неговата топлина и љубов.

Баш и ние луѓето сме такви.. исто како и цвеќињата, желни за топлина, љубов и грижа.
    Сите тие чуства споени во едно го даваат најпрекрасниот лик, насмеан, блескав и незаменлив.
    Згрижен ..
    Тоа се познава.. се познава од далеку!
    Љубовта на една жена и еден маж се познава од далеку.

На cresa-jagoda, mal.ecka, Summerlover и 15 други им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Разговарав со човек што нема апсолутно никаква поддршка од неговите најблсики за ништо, а посебно не за неговата секусална ориентација.

Пред некое време сфатил дека е бисексуалец.
    Не е ни хомо, ни хетеро...Туку е во некоја глупа средина, потполно несфатен од сите...

Пробал да зборува со неговите и добил кометари:

- Татко му: Абе оди ко секој нормален човек фати девојка и не кажувај глупости...
    - Постариот брат: Што збориш бе? Оди плесни некоја девојка и ќе видиш како ќе засакаш само женски...Сакаш да го даваш или да го примаш?

:x

Значи...Како да зборуваш со такви луѓе?
    ВО Македонија нормално дека секој родител сака детето да му се омажи/ожени со човек од различен пол...и да има деца...тоа е СОНОТ на секој Македонец, а не е битно дали човекот е сТреќен во тој брак...Инаку што ќе речат комшиите?

Лошо е да немаш поддршка од најблиските.
    И за работа, факултет, брачен другар...Кој заслужува да биде исмејуван и несфатен од најблиските?
    Зар некој може да ги контролира чувствата?

|(

На IronLady, macka91, Summerlover и 18 други им се допаѓа ова.