За прв пат видов поглед од кои морници те лазат,лош,злобен,мрачен,не знам како да го објаснам,од жена,која не ја познавам,околу 15 минути ,колку што бевме во иста просторија.
СДК дека веќе една недела не функционирам како треба. Едноставно не знам што се случува со мене. Итно ми е потребен мир, тишина, еден добар одмор каде што ќе можам да си ги соберам мислите и да продолжам како порано. Во план ми е да идам на село кај баба и дедо па макар на една недела, за да можам да одморам, да се исклучам едноставно од градот, да можам да дишам на мира. Зошто ми се случува ова не знам, а и досега ваква не сум била.
Поприлично нерви требаше да искинам, и поприлично болки да претрпам, и да се запознаам себе, за да научам ете по потешкиот пат дека ми требаат само оние на кои им требам јас, само оние кои не може да замислат без мене, а не оние кои одвај издржуваат до мене....
И најголемото богатство на речник добива отсјај на кич, ако личноста што го поседува - го употребува за неоснован хејт и осуда на нешто/некого што не ги заслужува истите.
@buba4e89 да. Уморна сум ептен. Некои нови личности ми влегуваат во животот иако си имам ветено сама на себе дека веќе никој не пуштам да ми се приближи. Едноставно сум целата изморена и ми е потребна една недела цело опуштање за да можам да се вратам пак на нозе.
Убав ти е планот за на село Додека не отидеш опушти се со ова Замижи и пушти мозокот на пасење додека слушаш поздрав
Замислете да сте жена на гинеколог(машки)Кои блажества овоземски би ги доживеале особено ако е добар познавач на женската мистерија т.е. ако е добар доктор, професионалец, со реноме, со искуство, знаење и мудрост. Имам кажено дека сакам мажи кои ги сакаат жените?Не, озбилно блазе им на таквите жени мислам се додека е професионален. Убаво е човек да има...кхм, познавања.Знаењето е сила, знаењето е моќ. бтв, знаете дека на грчки "матка" се вика "митра"?
Знам дека не е темава за цитиање, ама јас сакам да прашам. Јас не можам никако да поврзам зошто гинеколог би можел да задоволи жена подобро од било кој друг маж? Да беше муабетот за професионален масер кој добро го познава женското тело или психолог кој знае што се крие зад женската фантазија и знае што треба да каже, тогаш се разбравме. Ама вака? Сега се наметнува друго прашање: што правиш ти кога ќе отидеш на гинеколог? Каков третман и какви прегледи добиваш? Ова, секако, под претпоставка дека зад профилот стои жена.
Велат дека секој има по три животи. Јавен. Приватен. И таен. Ариел ја тргнав на страна. Премногу тајни имаше. Нека бидам некоја нова. Нецрвенокоса, необоена и спремна да го вдишам виножитото . Убав викенд , ваша М,
На личноста што ја сакаш, што ти е драга не можеш долго да и се лутиш, бидејќи љубовта е поголема од лутината.
Затоа што не е исто кога јадеш пастрмалија во Штип/Велес или на друго место? И зошто за масер или психолог ти е океј а за гинеколог имаш прашања? Јас ако можев од искуство да ти зборам арно ќе беше ама ова е само логички заклучок кој може и не е точен м?
Сиoт сoмнеж излезе вистинa! Се гуушaм,немaм вoздух. Џaбе сoлзиве и тие при крaј се. Кaмo никoгaш дa не те сретнев. Oдвнaтре сум кo пaртaл сoкинaт плaчејќи те. И пoрaди тебе ми oтидoa нaјубaвите гoдини и живoтoт еднoсмернo ми течеше без врскa. Ахх дa ме мислиш пoстoјaнo. Тoa дaa ти е кaзнa. Сaбoтa, Сaни дoмa. Штo прaви? Плaче. Кoгo? Тoј штo и зaби нoж вo грб и тoa кoгa нaјмaлку oчекувaше лaни, и тaa рaнa јa бoли сеуште.