Колку расипани умови има, те плука ти навредувач,ваков таков. Ти соли памет од неговиот мал мозок. Јбг и после се чуди зошто некој има нешто, а тој нема. Абе на трепки да дуби нема да има,од клетост,од злоба. Убавиина не никне на сурово подрачје.
Ич да не се секираш ти за мене. 4 раце направиле многу повеќе од што може да замисли твојот осудувачки мозок. Два пати мери, еднаш сечи.
Зборувам со другарка и ми вели тој не дојде со мене на театар, не појдов со него на веридба.... Молам?? Добро како можиш така? Си велам... Ах си реков... Не знаеме да го цениме она што го имаме... Тешки нашето да успееше... Немаше ни една секунда да го оставам, како ли пред сите да го пратам сам без мене....?? А, ради ова сама да те остави? Не дај Боже сама да бидеш? Како ќе ти биде убаво? Велам, луѓево не знаеме да го цениме она за то го имаме дур не го изгубиме... Јас се земам за пример...
Овие 6 работни дена во неделата што ме сомелуваат не се споредуваат со оној еден неработен ако не го искористам што е можно покреативно, наместо да лежам и пуштам кататоничен поглед во една точка кон таванот. Вечерно мекнеење со топло чоколадо и филмче, единствено бегство во овие преостанати малку часови.
На почетокот на 2017 си ветив дека барем еден ден од неделата ќе го посветам на душевно прочистување и разубавување, а каде тоа би можела да го добијам, ако не на планина? Решив секоја недела, без исклучок, да искачувам по еден врв. Предизвикот сериозно го прифатив минатиот месец, и морам да признаам дека цел февруари и еве скоро половина март, активно си го исполнувам ветувањето кон себеси, а за возврат? За возврат добив (и се надевам уште повеќе ќе добивам) неограничена мотивација, неизмерен оптимизам и позитива, кои ме движат во текот на работната недела додека нестрпливо ја чекам секоја наредна планинарска тура. И сонце ме огрева, дури и во најголемите виулици и снегови. @kravce, @lovely97, @SunnyGirl2,@mula- Запомнете - убавината и силата доаѓаат од внатре, и доколку навистина силно се борите, ниеден врв нема да ви остане неосвоен! Наредниот пат ве водам со мене на +1500мнв; бистрење на алвеоли и неврони во најдобро издание :l:
Знаеше дека е љубовта на мојот живот .... Ме погледна и ми рече : Мене една пастрмалија не ме најадува !..... Ми го скрши срцето ...
Сдк дека ке изгубиш некој без кого не можеш да живееш и твоето срце биде многу скршено. Лошата вест е дека никогаш нема целосно да ја преболиш загубата на саканата личност. Но, ова истовремено е и добра вест. Така, таа ке живее засекогаш во твоето скршено срце, кое никогаш нема сосема да се залепи. Но ти ке се справиш со тоа. Тоа е како да имаш скршена нога која што никогаш не може целосно да заздрави, сеуште боли кога времето заладува, но ти учиш да танцуваш кривејки.
Која тема да отвориш кавги. Патем гледам Анимал планет и ја гледам посветеноста на луѓето кон животните. За секоја врста на животно постои посебен центар и посебен третман. Ќе рече некој се на тв е лажно, сепак интересни се документарциве.