Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ден кога не ти треба второ кафе е добар ден:d:
    Денес во чест на времево се почастив со сладолед. Сега ме боли грло. :| Туго несречо.
    Па по не знам кој пат дојдов да ви порачам, а и себеси...полека децо, рано е уште :tmi:
    Утре, марула салата за освежување :!:

На Сама Дома, Lella, "Zoki" и 12 други им се допаѓа ова.
  2. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Ај вака да се разбериме, Спорт не е предмет како и сите останати.
    Вака бурно не сум изреагирала одамна кон професор, ама ми згази на нерви.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    FB_IMG_1489367756607.jpg

На Wahnsinn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Пред некој ден имав интервју преку скајп ... Толку бев уплашена , стресена, па кога ме фати една паника , што ме подсети кога полагав усно на факултет ... Кај еден професор што ми предаваше Социологија требаше да полагам усно , и тогаш ми беше првпат да полагам усно ... Отидов во канцеларијата на проф. седнав на столчето и професорот беше толку накурчен , што ме фати голема паника како да влегов во кланица а не во канцеларија !
    Ми поставува прашање : Видови убиства ?
    Му ги набројувам ... Но на едно се здткав не можев правилно да го кажам ( од страв) и Проф: Ти мор не знајш правилно да го кажиш не пак да го знаеш !
    Второ прашање: одговарам во стресна ситуација ,нешто кажав нешто не , главното го кажав едвај и проф: И што сакаш сега мори да ти пишам ?
    - Јас : Тоа што мислете вие проф.
    Проф: Ти мор демек си учела а не си донаучила ,еве ти 6 и да ми го избереш мојот предмет следниот семестар !
    Земам индекс и бегам што подалеку !
    Чекам на интервјуто на скајп да ми заѕвонат и нон стоп се потсетувам на нопакот проф.,
    И звона скајпот и почнавме со интервјуто .... И одговарам јас на прашањата и интервјуистот ме прашува :- Дали си нервозна? Јас: Да .... -Интервјуистот : Нема потреба да бидеш нервозна,опушти се све е ок :). И после овие зборови бев Релаксс и го завршивме интервјуто , кое не беше лошо како првиот усен испит !
    Заклучок : На овој народ му фали прво и основно КУЛТУРА ! Функцијата не те прави Господ па да можеш арогантно да се однесуваш !

На Dust, cresa-jagoda, Сама Дома и 16 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Да гледаш како некој плаче, е тажно и жално...а уште потажно е кога пред тебе плаче постар човек.

Во автобус пред мене седеше постар човек...му заѕвони телефонот...му соопштоија нешто и почнаа солзи да му течат.
    Не пушти ни глас, туку само длабоко земаше воздух и солзите ги бришеше од очи.
    Кога се врати во реалноста дека е во автобус, се заврти скрос низ прозор и се обидуваше да се сокрие за да не го види некој дека плаче.

Прв пат гледам човек на таа возраст да плаче.
    Иако не го познавам човекот, буквално и мене срцето ми се скрши и тешко ми падна....Најтешки се тие солзи без глас.

Камо да беа солзи радосници...

п.с. Времето не лечи ништо...Едноставно со тек на време се навикнуваш да живееш со таа тага/товар што те мачи, и си многу посилен отколку што си бил.

На Priroden, Dust, Madam-A и 46 други им се допаѓа ова.
  6. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    И ете така, бол болујем од време на време... И во најсреќните моменти ми се случува да мислам на тоа, и да се почуствувам безвредно... понижено... виновно... Едноставно доаѓа понекогаш... Баш како д-мол што му идеше на Балашевич. Јас не знам да му избегам.. И така си седиме у соба заедно, ја го гледам, а тоа со поглед де ми се смешка, де плаче, де се подбива со мене. Си игра. Ко со мало дете. А мене па, ме погаѓа што и да направи. Оти,не е криво. Да беше, ќе му се лутев и полесно ќе ми беше отколку вака. А сега што да му правам?? Да го бркам, не си оди. Да го чувам, ќе пукнам. Да му/си простам, не сум спремна. И пак во тесно!

Је*и га, ќе чекам само да си заминеш. Имаш душа ваљда... Имаш,така????

Дали само и другата страна помислува некогаш на ова. Дали копнее, дали сонува, се прашува или нерадо се потсетува и продолжува? Можда заборави веќе....

Ма кого јас лажам... Ела ајде ќе седиме... Дур не ме ослободиш. Бар на некое време..

На Lilianna, Afroditaaa и Yowannty им се допаѓа ова.
  7. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    Добро утро :)
    tmp_28364-FB_IMG_1490209091530572261823.jpg

На DiFlove, ЕденЧлен и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    106.279
    Уживањето во шоља кафе дефинитивно зависи од квалитетот, вкусот и мирисот на кафето.
    Секако, важен удел имаат и друштвото со кое го пиете и шољата во која го пиете.
    А има денови кога вторите се најбитни, па впечатокот кој го оставате да биде точно доловен ;
    images (19).jpg

Ај добро утро!!

На Emy867, Сама Дома, sweet-cherry и 11 други им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.708
    Допаѓања:
    43.735
    Синоќа кога прочитав за нападот во Лондон нозе ми се пресекоа и моментално мислам дека ќе се онесвестев, ми се стегнаа и гради и грло. Му ѕвонам на мојот не се јавува, знам дека тој период е тргнат на работа и ако верувате мислам дека ќе скренев додека не ми се јави. Си помислив на најлошото и си направив 300 филма зошто не онлајн и зошто не се јавува. Среќа добар е, добри се и сите што ги знам таму, ама мислам дека од паника и моментален стрес јас си го скратив животот за година време. Тешко е кога не е блиску до мене и не можам да го слушнам или видам во моментот кога сакам. Уште еднаш ќе кажам, само Господ да го чува.

На cresa-jagoda, Сама Дома, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Велат во младината е иднината, а тие излезот го бараат во туѓината...

На cresa-jagoda, Сама Дома, elimkd и 6 други им се допаѓа ова.
  11. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    3.345
    IMG_20170323_112734.jpg

На Lilianna и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Март дефинитивно најлудиот месец :)

На cresa-jagoda, fallenangel, Jordanovska-K и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Еднаш купив гаќи од 850 ден. и се чуствував како да сум направила смртен грев.
    Денес ми олесни :emo::party:

На Emy867, Dust, cresa-jagoda и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Вчера разговорот со една личност многу ме охрабри. Ми даде мотив и поттик за понатака. Таа личност, толку многу сум среќна што имав можност да ја запознаам и многу ми помогна. Од се срце му се заблагодарив и ми даде совет кој нема да го заборавам. Камо сите така да се радуваат искрено на туѓата среќа како него. Му ја посакувам цела убавина на светов.
    После разговорот, кога излегов од просторија ми навираа солзи, од среќа и толку многу убаво се чувствував.
    По којзнае кој пат сакав да заплачам од среќа. Бескрајно сум благодарна за сите убавини во овој живот!

Да, има и такви кои ќе ти направат да се чувствуваш подоле од нив, само за они да се чувствуваат помоќни. Тие истите ќе те понижат и знаеш дека нема да им биде последен пат. Но, ти ќе им простиш, затоа што сепак ги сакаш и се обидуваш да се присетиш на сите добрини кои ти ги направиле. Нели, да не гледаш само на негативните работи,па луѓе се, грешаваат. И ти ќе им простиш, нели, но, тие ќе се навикнат на тоа брзо попуштање и ќе продолжат понатаму. Пак ќе дојде момент во кој нема да ти направат да се осеќаш добро, пак ќе те потценат. Брзо ќе дојде тој момент, знаеш, а сепак поминуваш преку. Се прашуваш зошто... затоа што ги осеќаш за блиски бе, ги сакаш.
    Да се прашаш дали заслужиле! Да се цениш и ти повеќе кога можат и тие. Да се цениш! Да не дозволуваш да те потценат и да те навредат! Врати им бре, врати им ! Нека се блиски они, ако, постави им граници до кај можат да се .... да не го употребам зборот, ќе ми го расипе постот. Постави им граници до каде можат да одат.
    Или сврти им го грбот, без да погледнеш назад. Не смееш назад.
    Тоа Сакав Да Кажам.

На cresa-jagoda, Сама Дома, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.118
    A ne hronicen zamor pa, akomulator na polnenje da imam kje pocne da popusta haha aj, kje se izdrzi :D

На "Zoki" и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Сѐ што сакам да кажам...

Уста занемена.

На Сама Дома, kravce, Mishela и 3 други им се допаѓа ова.
  17. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    tmp_24151-received_10208663791455495907345278.jpeg

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    17.538
    Како да стопираш кога си влезен во серија?

Некогаш имам чуство дека и светот да го превртам наопаку нема да биде доволно.

На Chica.Loca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Надградба на нокти, на веѓи, на трепки, ... Е уште надградба на мозок Ви треба :!:

На cresa-jagoda, galapce, sweet-cherry и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    Нема ништо подобро она кога ќе се PRE-најадеш најаден на тараса излегуваш седнуваш на клацкалката и палиш цигара и како на Windows-от на сите brain background processИ им прави END TASK!

P.S. Jensen Ackles you're my idol!

На Someonespecial, Dust, kravce и 4 други им се допаѓа ова.