Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Месецов е дефинитивно најлуд месец,шокови јаки со времево мавнаа.

Денеска сум подобар али претходниве денови бев хаос,се надевам дека деновиве ке бидам супер.Во 5 дена сум јаден дали 3 пати,едноставно вирусов цеди све.

На Сама Дома и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    106.279
    Лош е вирусот, ама добар е за линијата :wasntme::angel:

На Сама Дома и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080

На fallenangel, Mrs.Styels, cresa-jagoda и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080

На kala21, fallenangel, cresa-jagoda и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.054
    Допаѓања:
    178.869
    Тој што изгубил некој, знае колку луѓето ги менува болката. После него, ниту јас не сум иста, ниту мајка ми... ниту брат ми. Секој од нас на различен начин и интензитет го прими и изрази тагувањето.

Денеска, после 5 години и некој месец, ја гледам мајка ми, која е иначе шопинг адикт, кој ништо од тоа што ќе го купевме за сево ова време не го носеше..
    Денеска... душава ми се исполнуваше кога ја гледав како се пресоблекува, та менува комбинации, та се пробува... Денеска го проба се она што го изнакупи последниве години, но никогаш не си дозволи од некои причини, да го носи на неа, останувајќи во истите парчиња цело време... во кои го поминуваше секојдневието со него.

Ја набљудував од страна. Не сакав да и украдам ниту минута од времето во кое ужива како една жена.
    Па се скрив во бањата за да пуштам некоја солзичка од милина. Не знам колку ќе ја држи ова чувство, ама знам дека мене сонце од сите страни ме огреа.

На Buttterfly, Priroden, Someonespecial и 45 други им се допаѓа ова.
  6. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    tmp_2692-FB_IMG_1490257882270-1311432796.jpg

На kala21, fallenangel, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.666
    Вчера повторно ми се потврди дека сто стапа по туѓ грб се ништо а еден на свој грб и те како боли.

Како зборовите упатени кон трета личност се можеби сурови, но демек искрени и изговорени од устата без влакна на јазикот.

Ама на своја кожа друго било.

Лицево наеднаш е фрустрирано и љубоморно и се бараат правдини.
    Колку многу болеле тие зборови на свој грб.

Ни првиов е толку лош ни вториов многу го заболе... ама двојниве стандарди(facepalm).

На Someonespecial, cresa-jagoda, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  8. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Здраво луѓенца
    Ве читам кога најдам временце и интервјуто на Afroditaaa ме потсети на моето три неделно мачење пред скајп.Пред повеќе од 3години сакав да бидам бебиситерка во Германија.Си направив профил, си бирав семејства, праќав кратка порака и чекав одговор и оп тричлено семејтво ми пиша за на скајп за подобро да се запознаеме.Супер ја среќна нема до кај,и преку 2до3 дена си разговарав со таткото и еднаш со девојчето,а мајката не ја видов како суфлер беше на мажот и..Знаете шо значи сред лето топло јас прозори затворени на моите забрана за у соба нова маичка на мене и од стрес се правев мокра заникаде али ајде тоа и не е толку битно најинтересно беше на последниот разговор кога требаше да одбереме лет ми кажаа дека девојчето (9) не е сигирно дали ќе и се допаднам оти досега небила сама со непознат.ок ај јас непозната ама наредната бебиситерка пак непозната (а кажаа немаат кој да ја чува)и нема логика али ете јас пробав,а можеби и подобро шо неотидов (сама се тешам)Бог знае.

Имајте убав викенд и уживајте во првите сончеви зраци,јас имам темни облаци ќе си го поносам зимното ми палто.

На *Amethyst* и toogood им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Чудни се ова луѓево ниту еден не знае што сака.

Или пак едниот знае ама го сака тоа што го има другиот или пак тоа што другиот не го сака.

Страшно.

На ♡BuBaLe♡ и Rama им се допаѓа ова.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Додека ова го пишувам, надвор владее сонце. Размислувајќи за него, истовремено размислувам за себеси. Се учам да се проширувам со него, да го гледам светот со него и да го поимам онака како што тој го прифаќа. Тогаш меѓу љубовта и судбината, постои знак на еднаквост.
    Мојата љубов жари посилно од било кога, а мојот трепет станува силна потреба за него. Сега мојот живот има боја, која беше избледена, а мојата судбина- нов облик. Нова смисла.
    Тоа е за вчера, а од денес, чекам нова манифестација, нова експанзија. Нова смисла.
    За мене, нека е животот повеќесмислен. Мојот живот е синкретизам:sun:
    Абракадабра.

black-white-blooming-peony-hipster-indie-grunge-animated-gif.gif

Последна измена: 24 март 2017
    На Jordanovska-K, vitamina, *Amethyst* и 10 други им се допаѓа ова.
  11. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    СДК Живот,ако не те ошамари јако исто ко да не си ни бил жив.

На Emy867, fallenangel, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  12. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Повејќе се радувам кога на некого ќе успеам да му го направам денот поубав.СДК колку е убаво чувството да се радувам на туѓа радост.

На ЕденЧлен, cresa-jagoda, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  13. My name

My name Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    940
    Овој пост ќе биде мое ,,празнење''...
    Денес за прв пат станав свесна зошто сите на мои години и они со +/- 5 години бегаат. Да,денес! На дечко ми прва братучедка, со маж и прекрасно дете од три години и они ќе летаат...
    Искрено после денес и јас би! Уствари ајде не мора, еве останувам и овде ќе работам. НО, КАДЕ? Еве прифаќам не ми е воопшто важна платата, ќе одам, согласна сум уште утре да почнам...НО, КАДЕ? Во меил во испратени пораки преку седумдесет испратени пораки со мојата биографија исто толку и мотивирачки писма...Да да, драги мои точно седумдесет на број, ни едно помалку, а ни повеќе. Интервјуа и тестови не знам точна бројка...па не би сакала да лажам.
    Потекнувам од скромно и ЧЕСНО семесјтво. Немам врски, немаме пари за мито, немам ниту партиска книшка, имам само знаење во глава кое верувајте ми со нетрпение чекам да го преточам во пракса. Имам волја и елан за работа. А, и да имавме пари за мито ќе си ги вложев во мастер, барем титула ќе имав.
    Но, не се откажувам драги мои! И со солзи во очите ви пишувам дека продолжувам понатаму, како да праќам прво цв, како да одам на прв тест, како да одам на прво интервју...Тешко е, но не мислам да се откажам.

И покрај сонцето, овој ќе биде тежок викенд за мене.

На Priroden, Anabelle.Amorette, kala21 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Florenсе

Florenсе Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    1.712
    Има едно девојче, и ја има најубавата насмевка.

Одамна некој ми се нема насмевнато толку искрено, толку убаво, без ронка несигурност, страв или презир. Таа секогаш се смее кога вели „Здраво”. Секогаш се прашувам како не ѝ здодеа при секоја средба со некого да се насмевнува толку убаво? Не се ни сеќавам кога го стекнавме тоа наше „Здраво”, зашто никогаш немаме вистински разговарано, за било што. Но, зарем е важно?

Навистина би сакала да знам како изгледа еден разговор со таква личност. Ако почнам и јас да се смеам толку често, веројатно ќе создадам прилика за да зборувам со неа.

Којзнае, можеби по неколку години ќе правиме убави работи заедно ние две. А, можеби и не. Доколку е второто - ќе ја паметам по девојчето со убава насмевка.

На Jordanovska-K, LivingGlam, Someonespecial и 14 други им се допаѓа ова.
  15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    7.475
    Прв пат слушам,женско име,Лимба.....има некој слушнато?:hai:

На cresa-jagoda, Ginger^ и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  16. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    За вкусови не се дискутира. Некој слуша аца лукас некој Музика.

На krofnicka27, *Amethyst*, Elisabeth и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Novecento

Novecento Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    2.440
    СДП дaли рaбoти вo сaбoтa музејoт нa сoвременa уметнoст?

18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.938
    Кога немаш храброст да направиш некој чекор во животот, најлесно е вината да ја префрлиш на друг.
    Она.. "Што се јас сум доживеал/ поминал"... никако не смее да ни биде алиби за... "Што се јас сум во состојба да направам(или не направам)".
    Одговорен човек си ја презема вината за своите постапки.
    Мудар човек учи од туѓите грешки, а оној другиот за жал ни од своите.

На LivingGlam, Emy867, Anabelle.Amorette и 9 други им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    бидејќи останатите теми никој не ги гледа, овде да прашам

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.054
    Допаѓања:
    178.869
    Вруток. :) (на пат за Маврово, или на враќање)
    Ресторан Панорама, каде приквечерината е најубава на свет. Или Бурими, на самите извори. :)

На cresa-jagoda, Сама Дома и DAngel им се допаѓа ова.