Koga lugjeto stanaa tolku zlobni i bescuvstvitelni, surovi, spremni da sudat za tugji zivoti? Sreka za mojot samo jas odlucuvam.
На баба ми вчера и направивме изнанадување....И однесовме дома заеднички пријател (нејзин и на дедо ми) од младоста, што се немаат видено цели 40 години. Буквално ваква и беше реакцијата Емисијата се за љубов може вода да не носи. Кои емоции, спомени, и моменти споделуваа...Буквално човек само да седи од страна и да запишува приказни и анегдоти. Многу мудар човек бил...Сепак старота и искуството си го прават своето. Инаку е психијатар во пензија па еве неколку мудри совети од него во кратки црти: 1. Секогаш живеј за себе...Ти си главниот и ти биди на прво место. 2. Луѓето секогаш ќе зборуваат...Никогаш ништо не земај при срце. 3. Облекувај весели и живи бои...Ќе носиш позитивна енергија околу тебе, а и на самиот себе. 4. Сам цени се, и води си грижа за телото и душата...Не за сопругот/сопругата, не за децата туку лично за себе да си бидеш секогаш среден ко капка. 5. Цел живот во тебе чука истото срце...Ти го имаш истиот мозок...Истата душа и истата ти си постојано...Па зошто да дозволиш некогаш да бидеш тажна без причина? Ти ги контролираш мислите и ти си го правиш текот на животот. Абе да ти е мерак да зборуваш во ваков позитивен човек
Се живо ме боли дека вчера добив, лежам цел ден и 3 тона кифли изедов, да си кажам денов е само за да го преспијам или евентуално да се самоубијам.
Мака ми е ептен.. Имам 30ина страни за учење за до среда, не знам стварно како ќе стасам, денес немам сила, а од утре пак до 8 на училиште.. Плус ни го упропастија викендов, вчера во 8 се прибрав дома.. Убајни шо да речам..
Луѓето кои ве слушаат додека зборувате не се секогаш оние на кои може да сметате кога ќе ви бидат најпотребни. Додека вие размислувате дека сте пронашле личност што ќе ви биде потпора некогаш, тие се во потрага по нешто свое...
Ако соништата се дел од реалноста, кој тек треба да го исткајам, со кои нитни да го искројам своето утре? Балансирам шеста чакра со етерично масло од рузмарин и се молам да ми се засили индиго-плавата боја и да делува инспиративно.Да ми даде нови погледи и суптилна насока. Барам јаснотија и барам да ми се даде она што сум го стекнала како право уште со доаѓањето на светов. А јас ќе направам се, како и секогаш и никогаш нема да се откажам.Нит за ова нит за нешто друго. Го имам мирот кој сама го исткајав со најубави конци, сега си допуштам да имам и станам, се друго што ќе посакам. Мојата верба, која во одредени моменти била послаба, сега е толку многу јака. Ме боцка и ме турка, припремајќи ме....
Никој неможе да се врати назад и да почне од почеток,но секој може да започне сега и да направи сосема нов крај.
На негативностите можам само да им го покажам средниот прст. Не се давам така лесно. Ќе му водам инат на животов ако решил нонстоп да ме става на тест.
Пред некое време си идевме со колега заедно од факултет, започнавме да разговараме на тема за девојки, и секој пат кога некој ќе ми речи дека не иди повеќе со девојка зошто таа му рекла додека имало натпревари за лига на шампиони да замисли како еден ден, тој и таа и децата би гледале натпревари заедно одма го променувам мислењето за него без разлика што тој ми е другар од основно и го знаам со години. Прво и основно не иди со емоционално стабилна и вистинска жена ако не си емоционално стабилен и вистински маж а не момче. Оправдувања од типот, таа е луда брат тоа или слично на него ми рече не проаѓаат кај мене. Денеска и пишав на Фб, не за во врска со тоа ами сосем друго, ме блокира...и не ја осудувам сигурно има изгубено доверба во се следејќи ја последно со објавите. Поука, девојки не губете лесно доверба ако сте налетале на сељак од погорниот тип или сосем други, и момци не влегувајте во врска ако не сте навистина подготвени за тоа. Убав ви ден !!
Довербата кај човек се гради макотрпно со дела, докажувања, искреност, вистина и широкоградо пријателство или љубов а се губи со една ситна глупост. Но и станува безвредна ако ја дариш некому, а тој и по сите тие работи по одредено време те праша а ти искрен беше ли до сега.
СДК @Petar80 ова наше убаво момче почна со долен веш, па пополека набацуваше по некое парче гардероба а сега како е скоцкан богме....или стандардот му рипнал или
Како тинејџерка никогаш немав идол од пеачи, актери ниту наши ниту странски, ниту сум лепела постери низ ѕидови во соба. Години подоцна лудо се заљубив во Ѓоко Јовиќ! Нема негова песна што не ме погодила во .