Дали е можно ако купиш во еден ден и тоа еден тон блузи со Мина,Мики и Џивџи,автоматски да се чувствуваш помлад? Јас да Опседнавме со другарките,во последно само некои вакви блузи и фустани купуваме и демек за помлади и подетски да изгледаме
Грешките во животот неможе човек да ги сокрие под чергиче. Поготово не оние при кои газиме живи луѓе. Тие се носат на грбот за цел живот. Затоа е убаво да пазиме каде чекориме.
Добро вечер фемина, се избањавте? Штракам со тазе лакирани нокти, од кои едниот го зашлакав мех, друг ден ќе го средам Вчера реков шеги ова она хах... кога ќе се сетам таков шамар ми иде да си залепам себеси. Дури и извини пак, на чело ќе си истетовирам. Се уште не сум свесна што се случи Како и да е, денес со ветер летаа цветови од дрвјата. Се чувствував како да сум влегла во сцена од аниме. Речиси совршено, па малку чешање очи, па нос, па кивање... пролет вај ју со крул? Ме нервира рекламата на Скопско. Хммм... а зошто сумо борачите носат таква "униформа"? Добра ли е темава за истражување во недела вечер Кога ќе добиеме гугл стрит вју од Месечината? Црешовиот цвет најубаво мириса.
Мечтаам за мала кукичка со поткровје.. Некаде далеку.. некаде низ Италија на пример, Шпанија или Франција. Со капаци во бела боја а внатре ко од пролетна бајка.. со пастелно жолти, праска, розева, сина и мента боја. Цвеќиња куп наоколу ставени во железно бокалче од бела боја. Нешто досема скромно а налик толку грандиозно. Спална под соѕвездието.. Топло време и огормна градина со зеленчук и овошки. Би сакала и мало изворче со природна вода за пиење и ладење на лице и нозе од горештините. Да мириса на тазе кростата направена од свеж домашен џем од кајсии.. Мечти.. соништа кои некогаш беа вистинска реалност. Обожавав кога околните луѓе свреа старогратски песни.. Сакам и виолетов велосипед со полна крошна лаванда.. Тоа ме смирува.. тоа ми е радоста, мечтата за подобро утре..
Ако нешто е само мое и единствено мене ми припаѓа, тоа е сонот, оти само сонот ја има моќта во исто време да ме врати во минатото и да ме поведе во иднината, да ме сретне со личности по кои долго време мечтаам, да ми прошета низ најтемните, скриени мисли што се плашам на јаве да ги изговорам.
На полноќ,ете во глуво доба што викаше баба ми, кога болест го покосила телото најважно е да имаш каде да се јавиш... На полноќ, ете во глуво доба што викаше баба ми, по 40 часови минати во болка без крај најважно е да имаш кому да речеш " не можам повеќе верувај... " На полноќ , ете во глуво доба што викаше баба ми најмил е гласот кој ќе ти шепне" пст.......готово е поминува" На полноќ, ете во глуво доба што викаше баба ми најважно ете тогаш најважно е каде сила ќе најдеш...
СДК сакам да кажам дека мојата постојана ненаспаност и неможност да спијам ми се одразува на се. Ми се спие.
Срамота ќе биде ако ви кажам дека покрај тоа што пијам јако горко турско кафе,истовремено јадам и чоколадо? Ај најдете ми логика тука некаква плис?е нема,ама тоа е
Мене од секогаш ме нервирало кога ќе одам на кафе кај некој со тоа што сум пазарела да земе да го отвора. "Леле карминов пребав" шлап на рака. Ме иритира,чекај бе прашај прво. Дали може? Ако преречам се лути другата страна. Јас никогаш не сум отворила без прашање,ама култура шта чеш..
Се имам приметено дека во темава пишувам само кога сум нервозна или пак среќна. Друго расположение скоро и да нема. Сега е среќно расположение, а зошто незнам Да ги поздравам сите феминки кои се нашле во лош период во животот, ама пак со некои јаки сили ја истерале работата напред. Таква ќе бидам и јас Малите ситници се тие кои не прават среќни. Убав ден на сите
Mn mi ja gledale navikata da gledam I da planiram od tuka vo slednite najmalku 3god. E, ne e maana, ne se zivee samo za Denes, ti mene Dene's rez vakov jas tebe za vek I vekov pa ti vidi koj gubi, a koj dobiva dolgorocno. Ko sto vikas od boga kje da e, e, za to a sto sakase izgleda da kjaris ja go vikam reket, a nagrada e za blagodarnost. I posle loso bilo da imas plan A,B pa, ako treba I C. Модератор:Ве молиме пишувајте кирилица
Кога и лекарите ќе почнат да креваат рамена и лековите кои се на избор ќе се намалуваат од ден на ден, ете тогаш човек се прашува што сега...? И токму како одговор нна ова прашање добив текст со наслов: „SVE BOLESTI IZVIRU IZ NEOPRAŠTANJA SEBI“ за да ме потсети колку се заборавив себе итајќи да им се дадам на другите. Колку заборавив да славам се што сум пребродела во живтот со насмевка. Колку престанав да се гледам во огледало, престанав да се милувам со поглед и да се чувам како ѕвер. Колку се замразив себе за погрешните чекори кои сум ги превзела. Колку секој ден се казнував себе убедувајќи се дека милост не заслужувам кога не знам да проценам добро. Колку секој ден ја повторував научената лекција, безмислосно, потсетувајќи се на секој шамар кој сум го добила, без да се бранам со его, со гордост, зошто сум се убедила дека го заслужувам. Колку секој ден се казнував без да си простам за грешката, без да си речам : „лекција е тоа, така порасна ти во оваа жена разбери се...“ Колку заборавив на себе , казнувајќи се, не сакакајќи и , и не дозволувајќи да ме сака никој друг... Колку секој ден го одбивав секој лек од себе убедувајќи се дека нне го заслужувам. Колку секој ден се доведував до лудило од болките кои телото ми ги трпеше и не крикнав убедувајќи се дека нне заслужувам утеха. Затоа го споделувам со вас мои феминки, кои утеха и рамо за плачење ми бевте, за да си простите, да си погледнете низ прсти, да се погледнете во огледало и да се засакате повторно, зошто ако сами не се сакате и чувате, верувајте никој нема да го стори тоа.... Феминки мои бидете си сами себе љубов, лек, сила и мотив! Koji god da je vaš problem, ono na čemu uvijek treba raditi je ljubav prema sebi. Ljubav je čudesan lijek. Ako volite sebe, to stvara čuda u vašem životu.
Ова е сликата со кои сите се поистоветија и за тоа како другите луге во животот гледаат ги третираат нив. Ма лугето се вакви нема повеќе на кого да му се верува, сите се од корист. Ужас, ти се умилкуваат за да те искористат, а после откако не си ум од корист ќе те шутнат. Дволични, тролични, четеролични лични тие. Како не им е срам. Тоа е, таква е денешницата. сите од корист, сите. Алчни само за пари, за ништо друго. И љубов нема, нее бе, нема љубов нема ништо. Нема иднина за нас. Нема човек што го нема кажано ова, па добро бе, кој е кривиот, затоа што вака излегува дека сите сме цвекиња ( баш како моиве што се на аватар ). Има повеќе луге што се жалат за себичните луге отколку што ги има такви. :/ Keep it real, Body, Mind, Soul ПозЗ3³ ®