Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.875
    Допаѓања:
    171.194
    Сакам да кажам или поќе како сакам да се жалам дека мислев се знам за денес за колоквиумот ама никогаш не провервам одговорите. Ама на неќење повторувајќи по последниот предмет сфатив дека голем дел од одговорите ги пишев према таа книга (има една заедничка тема, многу се слични предметите). И сега ме јади нешто не знам дали ќе положам и ако да како ... Ех еден памет колку лесно се мешаат слични работи. :(

На Mishela, galapce, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.149
    Кој како прави така и ќе му прават! :!:

На Mishela, cresa-jagoda, CrazyOne и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Понекогаш сакам да се растоварам од сите идеи, желби и врзувања за светов. Да пододморам на подолго, да спуштам вреќите... Да лебдеам без ум, да висам без тело.
    За да се присетам брзо- без жедта, нема цутење во животот.

Му се враќам на сопствените мечти и шолјата чај.

На WarriorAngel, Mishela, Anabelle.Amorette и 16 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    Ти го замислувам лиценцето...очичките,буцкасти обравчина,ти го смислувам името....те замислувам во лилави шпикознина,јас и ти на тераса,сонцето не гали,мене душата полна,ти опсипана со љубов....се разнежнувам ....смеам ли да сонувам?????

На Dust, Chica.Loca, Mishela и 28 други им се допаѓа ова.
  5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.149
    Денес ништо ми нема вкус, :envy:го нема сонцето :sun:да ми ја стопли душата и јас овенувам како цвет кој е зависник од топлина и светлина. Кафето, храната ми е кисела, чоколадата ми горчи....ништо ми нема вкус...некој малер ме бие , нека заврши денов веќе еднаш.:x
    уште од вечерва се спремам психички да го започнам утрешниот ден кој ќе биде уште потежок и ќе започне со викотниците на шефот, ќе ми вика ко да е моја вина што се трга наопаку оф леле Господ нека ми е напомош.;(
    Мојата колешка е вистинска среќница затоа што има колешка како мене која го крка за двете :D|(среќен е и секој друг што има златни колеги и добар шеф.:D
    Времиња:| ме фаќа носталгија по старите колеги кои ме чуваа како капка вода на дланка, со нив денот беше поубав и тагата беше помала, кафето и појадок со нив ми беше највкусен.:x
    Тие точно знаеа кога не ми е денот и знаеа како да го разубават, ги знаеа моите омилени песни, мојата омилена чоколада, знаеа дека сакам шеги, вицеви, знаеа кога треба да молчат да ме остават сама со себе, со своите мисли, знаеа кога треба да прозборат и кога што треба да кажат.:)
    Сум ви пишувала и порано но пак ќе речам тие луѓе ми беа ко лек на рана за душава.:)

На Aleksandar1212, "Zoki", kravce и 8 други им се допаѓа ова.
  6. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Како што може болеста да го уништи човека ништо друго не може.
    Затоа и само од неа се плашам,се друго ќе се издржи.

На sweet-cherry, Marjan007, Anabelle.Amorette и 16 други им се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.128
    Драго Време
    Те молам подзапри малце, каде се брзаш толку многу? Чиниш и тебе преку глава ти дошла самотијата па со полна брзина иташ во прегратките на љуботвта
    Себичност е присутна, мислиш само на себе. Да можам да те допрам, да те запрам во оние мои мигови на радост и среќа, да потраеш подолго, сонце и мене душа да ми згрее
    IMG_6847.GIF

На Aleksandar1212, baba Rada, Mrs.Styels и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Добро како може некпј да повреди куче, маче или било кпе друго суштество? Денес обесени, деновиве масовно отруени. Абе како можете бе како можете не можам да разберам? Во кој век сме, каде сме? Каде ви е човечноста? Уф не сакам да колнам ама на сите да им се врати и ќе им се врати. Не може тоа така да помине

На sweet-cherry, Ketchup, "Zoki" и 3 други им се допаѓа ова.
  9. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.728
    СДК дека моментално сум среќна, среќнааааа, најсреќна:inlove::inlove: малите работи навистина биле значајни! нека трае ова чувство долго, долгооо, најдолгооо:*
    :hug: :hug::hug::f:(hollest)

На cresa-jagoda, "Zoki", Сама Дома и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.328
    Допаѓања:
    29.133
    Ме иритира и жал ми е што многу девојки и жени погрешно го сфаќаат феминизмот.
    Феминизам не е: жените се најјаки, жените владеат со светот, позади секој успешен маж стои успешна жена, две работи го вртат светот - парите и жените...
    Баш напротив, не треба да ги користите овие деградирачки „поговорки“, бидејќи воопшто не пропагираат еднаквост, што е суштината на феминизмот.

Во овој свет треба да се бориме за еднаквост на половите, до степен воопшто да не е важно на кој пол припаѓаме за што било: од најпрости работи како облека и шампони до претседателски позиции.
    Друга работа е што наоколу се вртат некои си „џентлмени“ кои ги „почитуваат“ жените, ги опсипуваат со подароци, ги „заштитуваат“, ги третираат како царици, ги разгалуваат...
    Не, девојки, ова не треба да ви биде целта во животот. Треба да ја заслужите почитта поради она што го правите, а не поради обичниот факт што сте жени.
    Еднаквост не е „никогаш не би кренал рака на жена“, еднаквост е „секако дека би кренал рака на жена ако ми се заканува дека ќе ме убие“.

Зборот ми е, девојки, заслужете си ја почитта, никој не е должен да ви оддава почит само поради тоа што сте се родиле како жена, исто како што ние не сме должни да почитуваме некој само бидејќи е маж.:d:
    Еднаквост. 8-|

На Aleksandar1212, sweet-cherry, Florenсе и 35 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    (y)(y)(y) Тоа е тоа. На светот му требаат повеќе млади девојки како тебе. :bow:

На Bender Rodriguez, Mishela, Ketchup и 8 други им се допаѓа ова.
  12. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Некој од детството ќе ги понесе само успомените,некој ќе ги сочува во очите,во ушите и во срцето ке остане уште малку од онаа радозналост и немир,па ќе умее да игра и да се радува и на најмалите работи.

На "Zoki", *Amethyst*, Сама Дома и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Во последно време опкружена сум со луѓе кои слушаат за да слушнат, а не за да разберат и на крајот пак се враќаме на нивните проблеми зошто јас секако ги "немам"..
    Ама нив им е тешко... ама јас не знам како е... немам коментар

На galapce, Chica.Loca, "Zoki" и 4 други им се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Жалам за ова шо ќе го кажам ама сфатив дека е така. Откако ќе ги отстраниш негативните работи, се ќе ти оди кон подобро. Јас отстранив една личност и многу работи почнаа да се средуваат. Жал ми е бидејки ми беше блиска и ја сакав. Но, не ми треба таа негативност, тој малерозен поглед кој уништува што и да погледне.
    Подобро да изгубиш една личност, отколку се друго поради неа.

На Aleksandar1212, Chica.Loca, Anabelle.Amorette и 11 други им се допаѓа ова.
  15. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    28.093
    Она чувство вака доцна во ноќта кога ти фали премногу,сакаш да го бакнеш, да заспиеш во неговите прегратки :inlove:

На Chica.Loca, cresa-jagoda, samovila.red. и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.634
    Силуваат, убиваат, палат лебеди, бесат кучиња...

И како да не ги мразиш после?

Најголемата грешка на природата, Господ, вонземјаните или како и да сакате - луѓето...

На sweet-cherry, Bender Rodriguez, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.096
    Ете тоа го мислам. Се нервирам кога ќе видам такво нешто, па цел ден ми се расипува. Какви г...а има ова е ненормално.

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Сакам да.. прашам уствари.

Како се одредува она двосмислено чувство во нас кое од една страна е толку топло и возбудливо и желно за она што се наоѓа пред нас, а од друга страна како да ѕвони со предупредување кое исто така не може да се одреди дали е претпазливост поради претходни искуства или е сепак интуицијата која вика застани, ова е можеби истиот тој трнлив пат кој го изоде неодамна. Горчливо сладок филинг.

На крајот од денот секогаш остануваме со вистинската рефлексија на самите нас соголена и ранлива пред грубите шепи на вистината.:u:

На Anabelle.Amorette, Сама Дома и Rama им се допаѓа ова.
  19. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Плодна година @kravce :DПу, пу да не урочам:talk:Твоите како?:f:

На vitamina, Jordanovska-K, CoCoGiiiRL и 5 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @ceca-1 добри се (y) помали од вашиве, ама едвај ги спасивме претходната недела :sweat:

Добро утро фемина. Денес ќе се правиме дека не постои денов. Нека се изгуби некаде, нека го нема. Не знам колку лимон треба да ставам во кафево за да биде барем малку подобро.
    Бидете добри едни со други и сакајте ме мене :emo: фаламногупријатно

На ceca-1, Ketchup, "Zoki" и 1 друга личност им се допаѓа ова.