Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Веќе преку глава ми се тие девојки што се ФАЛАТ дека ништо не знаеле низ дома да работат.
    Демек еве модерни сме и се бориме за полова еднаквост, па затоа домашна работа не знаеме да извршуваме... Ќе се мажиме за богат и куќна помошничка ќе имаме.

Тоа за гордеење е?
    Не знаела јајце да испржи и се радува на тоа (facepalm) не знаела правосмукалката каде и била, и горда е.

Тоа нема врска кој пол си... Тоа е домашно воспитување пред се.
    Да имаш 20+ години и да не знаеш едни макарони да направиш или крпа немаш фатено, па тоа за срамење е, а не да се радуваш.

И машко ако не знае ништо да прави, е глупо , ама барем тие не го кажуваат тоа со фалење :x
    А овие демек јаките дами модерни |( уште да се фалат се |(

Секој човек треба барем основни нешта да знае да работи низ дома, колку да преживее. |-) а не да се фали дека ништо не знае.

На SummerGirl, mula, eliesaab и 56 други им се допаѓа ова.
  2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    28.095
    Соништата нема да се остваруваат се додека ти не почнеш да ги остваруваш.

На Сама Дома, Crna Dama, "Zoki" и 8 други им се допаѓа ова.
  3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Извини што ке те цитирам,само сакав да се надоврзам на муабетов.

Јас како МАШКО ми е мерак и ќеиф дома да ми биде чисто и средено,од мој 13 години дома чистам,сам си правам јадење,сам си средувам буквално све,сакав да им олеснам на мојте во оваа обврска.Пред неколку години ми се промени целиот живот,од тогаш дури и сам перам,пеглам,ама буквално све затоа што живеам сам и све е оставено на мене.

Никогаш не сум можел младите од 20+ да ги разберам кога ке ми кажат,јас дома не фаќам ништо,мајками го средува тоа,или родителите ми го средуваат тоа,никогаш не сум ги разбирал девојките и жените кој незнаат да направат ручек,основни работи во животот кој незнаат да ги завршат без помош на некој.Се согласувам потполно со тебе дека све е тоа од родителите,мојте родители ме тераа уште како мал памтам,да си диплам алишта,да си чистам низ соба,затоа што беа свесни дека еден ден нив ке ги нема и ке неможам да се снајдам ако не ми створат навика уште како мал.

Жално е и срамно за малдината која овие работи ги мисли за срамни,и за понижувачки.

Повеќе пати ми се има случено,некоја девојка со која ке почнам да се гледам или запознаам и кога ке зборуваме на оваа тема,ми се чудат како сум можел како машко да ги правам овие работи.

Последна измена: 9 април 2017
    На Сама Дома, kikkki, Sky-butterfly и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Бaш пред некoј ден мислев зa oвa. Денескa е некaкo ин дa не знaеш дa згoтвиш, дa рaскренеш пo дoмa, дa фaтиш прaшинa дa избришеш, a дa ги знaеш сите кaфичи вo грaдoт и дa се пијaнчиш кo стoкa и фрлaш тешкo зaрaбoтени пaри нa твoите рoдители.

СДК: Пoнекoгaш и мaјчинскaтa љубoв не е дoвoлнa.

На kikkki, cresa-jagoda, Crna Dama и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.447
    Посветено внимание од било кој убаво годи,ама онаа внимание од најважните личности во нашиот живот е вистинско уживање.
    Го давам онаа што сакам и јас да го добивам,само кога вистински осеќам кажувам.
    Глума и лицемерие,забивање нож во грб на било кој начин во оваа време-невреме на никој не му е потребно.

На Сама Дома, cresa-jagoda, Yipman2 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    На светот нема поубав мирис од оној на мало,невино детенце,нема ни помили очиња од оние детските...
    Тој спие како ангел,а јас лежам до него и го гледам и се прашувам дали ќе дочекам вакви денови за мое дете?!
    Ги сакам најмногу на свет моите внуци,и му благодарам на Господ што не ме лиши барем од ваква љубов...

На eliesaab, Сама Дома, kikkki и 28 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    106.279
    Стално кога ја слушам песнава

се задлабочувам во текстот, и сликовито му доаѓа нешто вака
    ...
    Podsjeti me sto to bjese ljubav
    i bar na tren biti zaljubljen

Иииии :!:
    :!:
    натрен
    :wasntme: :rofl::rofl::rofl: (highfive)

На Mini90, Сама Дома, cresa-jagoda и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.730
    Допаѓања:
    80.043
    Мајка ми ретко се смее, но затоа кога ќе ме види дека јас се смеам, тогаш се смее и таа со мене. Еден таков миг ми е повреден од сето богатство на светов.
    Штета што татко ми не ме гледа кога се смеам. Сакам и тој да се смее заедно со мене, но тој е далечен...

На Mini90, biGirl, Сама Дома и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Период кога мислите ти се на сто страни, се трудиш да ги собереш грабаш една, друга, лево десно ти се провираат низ прстите од една страна ги ставаш од трета ти бегаат и се чувствуваш расеан како растурена рака орис во послужавник за требење од камчиња пред да се свари.

На SummerGirl, Сама Дома, cresa-jagoda и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.765
    Допаѓања:
    173.033
    Тогаш кога ќе се почувствуваш прегазено, потсети се дека не вреди со секого да бидеш добар..

..без разлика колку добра душа имаме:|

На mula, Сама Дома, cresa-jagoda и 31 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Отсекогаш сум мразела двоење.
    Ме учеле со кој си дошол со тој и си одиш.
    А не,се двоиш,па се осмелуваш да ми бараш услуга и после се чудиш зошто не ја добиваш услугата.
    Не сум мајмун тоа е тоа.
    Како ти со мене,така и ја со тебе.
    Око за око,заб за заб.

На Rama, Petar80, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Чудно време, полесно се наоѓа писател од читател.

На Briar Rose, Сама Дома, cresa-jagoda и 24 други им се допаѓа ова.
  13. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Сдк Секој нека си тера патот како знае,не глумете лудило па лупате нешто за Православната вера.
    Ја почитувам секоја вера но ја сакам мојата,и сакам да се почитува мојата и моите обичаи дали биле пагански или не наша работа.

Секој нека си гледа пред дворот.

Ајт со здравје

Нешто ја губам смислата за хумор на ф.ф

На Сама Дома, N.2106, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.018
    Допаѓања:
    14.393
    СДК дека ми снемува начини да им се заблагодарам на моите другарки за се....
    Некогаш неуморни се да ми покажат зошто би се фрлила во оган за нив,
    некогаш се смешни додека будат различни страни од мене...
    Некогаш како овие денови кога болките се најсилни,
    гладот најдлабок, солзите најврели ете тие, само тие ме креваат од постела, од бездна...
    Некогаш немам зборови да им кажам,
    некогаш не гледаат дека плачам од радост додека се пред мене,
    некогаш не знаат колку сум среќна што ги имам....

На Сама Дома, Crna Dama, N.2106 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    100.667
    Јас во суштина сум ви по малку груба жена.Кога гушкам некого,толку силно го стискам,што ми се чини дури и воздухот му го вадам од градите.А потоа приметувам дека на неа/нему му е непријатно се тргам и се смееме на мојата грубост.И кога зборувам понекогаш ,а зборувам за живот,љубов,страст,со зборовите знам да сечам како со нож,велат остра сум била.Хм,добро...ама си ја сакам таа моја нежност завиткана во грубост.Вистина делува одбивно,ама зарем срцето не е сместено позади цврстиот граден кош?Таква сум зашто животот никогаш не ми би бил постелен со ружи,туку со трња.И верувам дека таквата грубост не боли и не повредува никого.
    Во прилог на ова...

На Mini90, mula, samovila.red. и 37 други им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.042
    Допаѓања:
    81.397
    Со рацеве создавам секакви чудесии; пишувам, цртам, делкам дрво со секакви длета, создавам нешта од купишта глина, ама не научив и не научив да лупам зеленчук со ноже.
    Ко фатена во рацете, ги осакатив сите тиквици, отидоа во минус сиротите. :(
    Едно е барем сигурно, среќна сум дека не сум погрешила во изборот на професија - јадни луѓе, да бев хирург, до сега гарант ќе бев во затвор. :tmi:

На Mini90, Jordanovska-K, Сама Дома и 28 други им се допаѓа ова.
  17. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    И јас велам тоа :lol:

На Сама Дома, senza.parole, N.2106 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Стресна но убава недела ме очекува. Го живеам мојот сон. Иако тоа ме чини многу ноќи без сон, сепак убаво ми е :l:

На Mini90, biGirl, k.frosina и 11 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Би сакал да можам да излезам од кожава....
    Би сакал да сум некаде далеку....без никој...
    Кога веќе не ги можам наведениве работи, би сакал да можев да правам лице и да глумев лудило, сигурно така ќе се чуствував подобро и јас и сите други....

На Сама Дома, Sky-butterfly, Yipman2 и 25 други им се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.131
    Допаѓања:
    67.263
    Писмо до пријателката која нема и сè уште не сака да има деца...

Знам дека гледано однадвор ти изгледа како да се мачам. Гледам во твоите очи дека ме сожалуваш. Ме сожалуваш кога станувам да си одам порано зашто детето плачело, ме сожалуваш кога велам дека не можам да излезам зашто треба да ја успијам. Кога си легнувам во осум зашто не може да заспие без мене.
    Ме сожалуваш зашто ти си сè уште во фазата кога сакаш да излегуваш, да се напиеш некоја чашка повеќе и не можеш мене да ме разбереш.

Но, те молам, немој. Зашто ти можеш да разбереш и да се поврзеш со тоа што јас сум ограничена за дадено време во слободата и во пијачките кои можам да ги испијам, но не можеш да разбереш зашто.
    Не можеш да разбереш дека јас сакам да си одам дома порано, сакам да си легнам до ќерка ми во осум, дека едвај чекам да го гушнам тоа малечко топло телце, да ги погледнам тие очиња кои ја носат целата љубов на овој свет и ја чуваат само за мене. Дека едвај чекам да ги земам тие мали рачиња во моите, да ги бакнам најмеките обравчиња и да го вдишам најопојниот мирис.

Да, понекогаш знам да кажам дека ми фали да излезам како порано, но никогаш, никогаш и за ништо не би го сменила ова што го имам сега.

Можеби ќе сфатиш еден ден кога ќе решиш да ми се придружиш во оваа најголема животна авантура наречена мајчинство, бидејќи колку и да ти објаснувам нема ефект. Клише е, но љубовта само се доживува, не и опишува.

Затоа те молам, отстрани го сожалувањето од твојот поглед и сожалувачкиот тон од твојот глас. Мене воопшто не ми се потребни. :)

На Buttterfly, 1209, Jordanovska-K и 41 други им се допаѓа ова.