@КикиМаус Ти дадов одговор на прашањето, а ова другото не знам што не е јасно Факт е дека многу работи треба да се додадат, ама во корист на времето толку
Празник било? Ма каков празник ,за празник треба да има слога мир и љубов. Тепања и карања не се за празник. Незнам уште колку пати треба животот да ми удри шамар и да се освестам што се случува.
Среќен и вечен Велигден на сите кои слават Христос воскресна од мртвите,со смрт смртта ја победи.... НАВИСТИНА ВОСКРЕСНА!!!
So mir vo dusata ljubov vo srceto so verba vo Boga so slava na Hristos da se raduvame da prostuvame da sakame i da se pocituvame HRISTOS VOSKRESE-VISTINA VOSKRESE.
✞ Христос воскресе - За многу години! Нека Христовото воскресение ви донесе мир во душите среќа во срцата и насмевки на лицата честит празник ✞ ✞ ✞
Sto ubavo si vrne sneg, a velat ke padnelo vecerva okolu 35-40stm. Ne mu e prvpat, zimata si tera do Juni, a nie hortikulturnite pocnuvame da se kulturiseme vo Maj. Citam ne se cistelo i perelo. Mozda , ama jas ne sum od kralskoto semejstvo, cistam, peram , peglam i zgora na se gotvam zosto toa mi bila srekata, Pepelaska da bidam. Ama i toa ima dobar kraj, pred 20 god. dojde princot na konj so cevelot vo raka. Sala na strana , mozda nemaat rabota tie sto se rodile previlegirani, tie kako mene si ja rabotat rabotata sekoj den zosto inaku ke im se sobere poveke. Ne sum nekoj vernik, no ne ni kritikuvam. Sekoj ima pravo na izbor. Negde tuka procitav deka imalo razlika megu vernici i nevernici. Jas kako i drugite si podlaznuvam po malku (onaka egzistencionalno) , ne kradam (skraja da e), znam da recam koga mi smeta, sum navredila ama nenamerno i me navredile isto taka (vajda) nenamerno, vo crkva,dzamija, sinagoga,... odam turisticki i tamu gi pocituvam pravilata na onie koj go osnovale toj kulturno umetnicki objekt. Taka si procitav tuka nekade deka "sto e toa shopping na den praznik". Da vi kazam i jas ne zastanav, bev vo planina i bese ostro (duvase), pa pravec shopping. Tamu koja majka dete zagubila moze da go najde, sto pa sega jas da se pravam crna ovca i da kontriram so sedenje doma i poliranje jajca. Za koj saka Sreken Veligden, za drugite Happy Long Weekend. Of mi tekna sega. Bukvalno koja majka izgubila dete. Ide edno devojce okolu 4 god. nakaj mene i ne da lipa nego duri i se potresuva. Pusta majka se zanela vo shopping pa zaboravila na devojcevo. Ajde go odnesov tamu na customer service i aj na razglas ja naimenuvaa gospogata Natalija da se javi da si go zeme deteto. Natalija od kaj ke da e? Rusinka, Ceska, Polska....... estocno evropjanka. Denes i na katolici na pravoslavni im e praznik ama pusti shopping umot im go zede, decata si gi zagubija od zanesenost.
Не ми поминува еден ден без нервоза. Сите имаат подобар живот од мојот ( и не зборам за материјалното) Каде згрешив??
Желбата за контрола врз секој аспект од животот е она што ве спречува да уживате во него. Она што всушност и е изворот на сите грижи. Опуштете се, ништо не е под контрола. Чудно, но реченицава ми помага далеку повеќе од онаа каде што си потврдувам себеси дека имам контрола врз одредена ситуација, кога јасно знам дека не е така. Дава чувство на слобода и слатка дивост и непредвидливост во моментот. Дава дозвола да го искусиш во полн ефект па нека биде што ке биде. Убаво е, лесно е, разиграно е. Враќа дел од детската животна енергија во секој од нас.
Без Христос ние денес ќе бевме ништо. Ова е ден на победата над смртта, победа на сите христијани. Го славиме најрадосниот настан. За многу години нека е.