Па сега вака, според празничните трпези и скари кои имав можност да ги видам по ФБ, македонче бадијала се жалиш на сиромаштија..
Ако празнична трпеза и скара се знак дека некој е добро ситуиран, е само доказ колку сме сиромашна држава. Луѓе штедат цела година за да имаат за Велигден и Божиќ, за најголемите празници да си ја наполнат масата а останатите денови крпат крај со крај. Еден нормален оброк не преставува знак дека сме богат народ. Жално е што гледаме така на работите.
Па добро сепак темава е за секој да си го каже тоа што сака да си го каже нели, не да си реплицираме.
Тебе ти реплицирав? Сите теми се за да кажеме мислење, или да образложиме зошто се слагаме или не со истото. Во спротивно нема да се нарекува форум туку блог. Не се спротиставувам и не мрчам, само давам своја визија на постот што го пиша Александар.
А po so se gleda dali si bogat ne velam nisto ne sum nekoj ekspert? Parite kruzat ama kako so kruzat parite kaj odredeni luge parite pristigaat vo pogolema suma, a kaj nekoi luge vo pomala suma, tuka vo Mkd i da se ima pari nema na sto da se trosat sedat po kafulinja i discoteki se oblekvaat skapo, kupvat koli skapi, trosat pari po zabavi na sponzorusi i tie pari gi dobivaat gazdite na discotekite i potoa gazdite vozat skapi koli gradat skapi kuki i tn. Bogat covek e da izmisli nekoj izum da napravi izum ili nekoja firma da sozdadi i od to da zaraboti pari ili da odi so parite na nekoe mesto na nekoja odredena tocka od svetot a ne da gi trosi na koli ako veke gi trosi na koli neka kupi kola skapa i neka odi so kolata nekade da ja vozi a ne da ja vozi za da bidi viden ili da ima kola skapa a da ima kuka so nedovrsena gradba ili da napravi kuka da ja gradi mnogu dolgo vreme za na kraj vo taja kuka da ima deca e harmonija taka da makedoncina ako friziderot vie poln ako imate hrana i leb vo friziderot togas ste srekni luge i bogati vervajte mi mnogu pobogati ste i od ovie ostanatite
Полека, полека. Мешаш баби и жаби каша попара направи од постот. Не категоризирам кој е богат или кој е сиромашен. Само сакав да кажам дека пристојна трпеза за најголемиот христијански празник не значи дека сме богати како народ. Луѓе буквално ги отрпуваат тие пари за да тој ден на семејството му пружат пристојна храна, жално што нормален оброк го сфаќаме како добра ситуираност и богатство. Читај што пишувам јас, па што пишуваш ти, врска нема едно со другото
inace za velikiot den odnosno golemiot den treba skromni da bidat lugeto hristijanin zboram prav vernik i hristijanin posto i jas ne sum prav vernik ama toj soe hristijanin treba skromen da bidi posebno za golemiot den a ne cel grad izlezen pijat pijacki kafinja jadat pijat ko da n se imaat videno 100 godini i trpezata treba da e skromna posto isus hristos taka ziveese cel zivot bese skromen bese stolar po zanimanje i zeveese skromno druga rabota so ja imam zaprimeteno e na primer za golemiot den lugeto odaat vo crkva a golem del od niv nemat odeno cela godina a sega naednas se berat vo crkvata na toj den bese raspnat na krst isus ili pa neznaci deka ako neko nosi krst deka e vernik golem ili ako lugeto mu gradime crkvi i hramovi deka sme golemi vernici nie ednostavno sme prashina neznajme nisto za visata sila postoj visha sila i nie gabe gradime crkvi crkvata e od coekot i crkvata nema vrska so verata tuku e gradba od materijal tula i cimento verata i religijata e nesto drugo jas za golemiot den ova godina ne bev vo crkva i kroz godinata slabo odam skoro ic ne odam voopsto neznaci deka ne sum vernik ne sum golem vernik da ama sum v odredena mera sakam da kazam deka lugeto to so pravat sakat da ima znacenija kako soe gradat cekva vo imeto na verata i isus ili porano gradeja piramidi vo blagodarnost na svoite bogovi ili za da bidat zapameteni kako civilizacija znaci gradat lugeto crkva ama golem del od niv neznaat zosto go pravat toa ili go pravat povrsinko
3 дена не сум искочена од дома ради проклетава настинка од толку што сакам да искочам мераклички на сонцево пешки ќе одам до кај докторкава
Денес се чувствувам препрепремотивирано,пресреќно.. Ко за прв ден на пракса супер♡ Иначе сега да се обратам до еден глумец. Драги крадоначалниче, Значи мили комшија 10000% не знајш кај е дулие така? Како ќе знајш глумец на мајка кога не си од Битола... Значи вака ќе вртиш кај кружнио и "тротоаро" шо води кај славјански како шо се ископа така да се напрај да се срамни асфалт чакал мани да личи на нешто бе двојче... А не чоек ќе се строса убо се ова она дотера за на факултет и коќе ој по она нивана со ридој со прашиништа и коќе стасам таму изгледам ко со талибанците да сум се тепала...
пак малце мешаш баби и жаби али океј.Но да се надоврзам на твојпт пост додека верувам во Бог и го носам Бог секој ден во мене немам потреба да одам во црква секој ден
Кога две годишното внуче го бацува телефонот за да ми прати бакнеж додека сме на камера, како да не ти тргне денот? Ми фалат, најмили тие Уште малку и ќе ги видам, едвај чекам Убав е денов, ќе излезам да прошетам, да си земам нова книга за читање Вие останете ми во добро расположение и. имајте прекрасен ден
Невоспитани членови на форумов колку ти душа сака, членови што најголемо достигнување им е вреѓање, или пак еден скапан лајк како поддршка. За жалење сте