Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

На моменти (што се се' почести во последно време) се чувствувам дека го водам баш оној пензионерски живот. :| Ќе легнам поручек да спијам, станувам во раните утрински часови, потоа единствена разлика е што не дремам пред ТВ, туку пред компјутер и цел ден гледам филмови. Никој не се јавува. На никој не се јавувам. Толку не го користам телефонот што веќе заборавам дека го имам. Го деактивирав и фејсбукот, од време на време ме фаќаат "будалите" кога сакам тотално да се оттргнам од било каква комуникација, и сакам малку одмор од се'. Кога ќе ме прашаат од што одмор, ништо лошо не ми се случило, што се будалам... точно, ама и ништо воопшто не ми се случува, никогаш.

Сега ми се јави другарка, во целово мое "правење" ништо и ме викна да одам на журка кај неа вечер. Шта то беше журка, си викам... Толку многу не сум in the mood, па ја одбив, а и веќе ми доаѓа времето за спиење, зошто нели, пензионерски живот. Не знам зошто ми се чини ко се да сум изживеала, па сега сe ми е станато здодевно, или можеби порано ми беше позабавно зошто имавме ограничувања од нашите, а нели тоа што е забрането е најслатко, па..

Контрадикторна сум на самата себе. Во еден момент викам како никој не ми се јавил да ме викне да излеземе, како ми е досадно, а веќе во наредниот кога ќе ми се јават неколку души и ќе ме "пребукираат" за наредните неколку дена, наеднаш ми доаѓа ту мач и се' што сакам да правам е да лежам и да спијам, и да не станам од кревет во наредните 5 дена... Последниве неколку пати што била девојката на брат ми кај нас дома, ме наоѓа во истата лежеча состојба, ол деј, ол најт, и никако не излегувам. Се си мислам дека девојчето кај и да е ќе помисли дека сум асоцијална, и ќе почне да станува загрижена. :wasntme: Кутрата пробува да ме развесели и ми вика да се раздвижам, да излезам негде со другарките... охооо, вер вил ај гоууу грл. :|

Некако, целиов пост ми е сакам кажам, не знам речам, ама веќе почнува да ми се спие, а во тие моменти не сум баш речита. Но, и без тоа, ја изгубив поентата во многу нешта во животот.. или сфатив дека можеби едноставно ја нема?

2. prominent

prominent Форумски идол

Десетина минути стојам на темава со намера да напишам нешто. И сфаќам дека кога најдобро се чувствувам, најмалку зборови излегуваат од мене. Преферирам да уживам во тишина :)

3. Novecento

Novecento Популарен член

4,5,6,1,2,3.
    За секој ден по еден.
    Лексилиум, јер е. :bandit:

Crna Dama and fallenangel like this.
  4. manja666

manja666 Популарен член

Постојат луѓе кои и кога навидум се им е ок во животот не се опуштаат, или не знаат или не сакаат. Едноставно не им е комфорна зона, па и кога сите коцкички се сложуваат имаат потреба да пуштат Бетовен и меланхолично да гледаат низ прозорец со саати и да си најдат една ситница која што ќе ги јаде од внатре и која мора да ја уништува таа тишина, тој мир и рутина.
    Површна депресија, не онаа вистинската, туку така молчаливо да се влечкаат од кревет до фотеља со тажна музика и да жалат за времиња кои не се враќаат повеќе и пропуштени мигови и луѓе.
    Една од тие луѓе, сум јас.

anel, Chica.Loca, MG3 and 24 others like this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

За прво возбудливо искуство на брод и 8 саати пат(Пиреа-Санторини), за отстапено место од моја страна на фамилија од Атина ме почастија со пакет производи од Flocafe. Не потребно, секому е неопходно место за да седне,не ми прави разлика стол или маса,странец или нашинец. Секој одлучува како ќе се заблагодари, на моето одбивање на истото добив одговор "Не,ве молам заради местото што ни го дадовте."
    Епа од култура за место, а ние ни за место не сме вакви.
    Се чувствувам горда на себе си што не гледам разлика,политика, гледам човек да бидам.

N.2106, Rama, Aleksandar1212 and 3 others like this.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Љубoв е кoгa пoследните прoценти oд бaтеријaтa ќе ги пoтрoшиш нa фoрумoв. :lol:

7. poenta

poenta Форумски идол

И кога не правам нешто всушност правам нешто...
    Претурам низ ќелиите на умот и наоѓам ситуации за кои некогаш толку сум вложила труд и сум се соживеала со очекувањата, а денес за истите тие свесна сум дека никогаш не требало да постојат во листата на животни случувања. И не знам што ми требаше да направам непланирана ретроспектива во минутите кога не сакам да правам нешто, знаејќи дека тие се одамна создадени за да останат во сеќавата како материјал кој непотребно зафаќа мозочна меморија. Со некои одлуки не можеме против себе.
    На крај на денот, секој учи од сопствената лекција.
    Нема подобар учител од искуството.

anel, EMoonlight, Chica.Loca and 11 others like this.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Понекогаш животот толку многу не става на искушенија што одлуките за правилниот избор и пред нос ставени, прави да не ги видиме.

9. realGirl

realGirl Популарен член

Понекогаш тежината во душата е потешка од најтешката планина, а раната на срцето подлабока и од дното на океанот...

10. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Сакам да кажам дека ако не исклучам фемина и не си легнам утре ке ми се спие цел ден.

EMoonlight, N.2106, Rama and 4 others like this.
  11. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Реал е Реал.

12. Dust

Dust Game Over

Чудни се луѓето, барем голем дел од нив ...
    Уживаат во туѓото патење..
    Ама кармата е кучка..
    Еден ден и тие ќе патат па ќе ја разберат туѓата болка...|(

Glasna, anel, EMoonlight and 19 others like this.
  13. Arien

Arien Истакнат член

Сакам да кажам...
    (facepalm):swear::fubar:
    Господе прости им незнаат што прават

14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Секогаш не само понекогаш

realGirl, jasbi, ♡BuBaLe♡ and 2 others like this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Вистинската љубов не може никој да ја одземе, ни најголемата далечина. Колку повеќе не ја гледаш, толку поблиску ја чувствуваш.

duffi, N.2106, Rama and 9 others like this.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кога ќе престанеш да се радуваш на туѓата среќа, запрашај се каде се изгуби ти и која е таа во огледалото.

17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Утрото е поумно од ноќта, убави сни за убави утра сонот се прави со затворени очи а јавето буден.

Glasna, k.frosina, duffi and 11 others like this.
  18. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Кој гавол ме тераше сега да гледам хорор филм :D оди и заспи да те видам дамо :rofl:

19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Тоа што не ме убило, длабоко ме разочарало

20. Rama

Rama Форумски идол

Точно е она "кај богат нагледај се,кај сиромав најади се"