Сакам да кажам дека јас неќам Понеделници. Особено зошто факултетот денес е поврзан со професорка која органски не ја поднесувам, без некоја подлабока причина.
Толку убаво ми почна денов некако лесно дури чудно за Понеделнички, така ми е некако лесно на душичкава што се ми е преку Петрета помалиот. Може дека сончево но убаво ми е само за арно да е и да потрае
Нокти нон-стоп направени, секоја недела третмани на козметичар, секоја недела ново парче облека. Кола, чевли, ручеци... Супер живот на Инстаграм. И’ кажуваш да си плати $10 или $7 месечно за оригинален МС Офис, ти превртува очи. А за работа и’ треба. Некој вложувал труд тука и постојано ќе ти е апдејтиран, ама не. Тоа во никој случај не вреди да се плати. Тоа е тој македонски/балкански синдром - плаќам само за нешто што се познава и може да е споделено на социјални мрежи.
Бонжур, се моа, ла крава Светов ми е напорен, со сите свои потребни и непотребни трендови. Контури, здрава храна, бургери и пици, опсесивно вежбање и слично. Сите сте принцези и принцови бре. Ете, во очи ми боде, идеалното тело. Два месеци по породување изгледала вау! Како да не е доволна целата збунка дека од нејзе излегло човек, таа сега треба и веднаш да почне да вежба, затоа што очигледно сите тоа го можат. Се може, речиси се'. Браво за нив. Браво и за тие што не можат наутро да станат затоа што цела ноќ се буделе на пола саат. И што изгледаат нечешлано и мирисаат на млеко. И што се борат со депресијата и со фактот дека целиот живот ти се променил. Доволно не хранеа со списанија со "идеални" фотошопирани девојки, без целулит, видлива пора или брчка. Сега ќе направиме мајките да се срамат од своите тела, затоа што мора веднаш да вежбаат и изгледаат спремни за модна писта Не сме совршени. Сите сме совршени. И имаме мрсна коса, и стрии, и црвенила, и акни. И задникот не ни е дигнат. Ниту градите се во некоја еднаква форма. И нозете ни се пократки од на комшиката. И тоа е потполно во ред. Што се прави една жена на друга... Утринско мрчење. Алергија страјкс бек. Ладно ми е. Чао.
Најголем благослов е да имаш човек кој со својата љубов ќе гледа нешто друго во тебе, нешто поинакво, посилно, подрагоцено. Ете најважно е во некои денови да имаш некој кој ќе ти пише: „ти сама не си свесна колку си способна...“ зошто силните жени и без малку поддршка ја надминуваат секоја ситуација и успеваат да се издигнат на врвот, не само живи, туку и подобри!
Од страв да не изгубиме се, се задоволуваме со трошки, прифаќаме многу помалку од заслуженото, многу помалку од она за кое сонуваме и копнееме. Навидум се ќе биде совршено, што повеќе може да побараме за среќа? Но не може за долго да се лажеме себеси, тоа внатрешно чувство вели дека сме ги изневериле сопствените соништа, сме се изневериле себеси, сме потклекнале пред стравот. Никогаш не потценувајте се себеси, тоа што го можете и го заслужувате, ако самите не си ја гледаме сопствената вредност, тогаш што очекуваме од другите?
СКД 1:Ние луѓето сме склони кон драматизирање.Од мравка правиме слон.Минеме добар дел од животов,со нервози кои си ги создаваме непотребно.Склони сме кон депресии и зависни од другите во секоја мисла.Па ја познавам луѓе шо поради раскинување на врска 5год не можат да се опорават :О :О А проблемите наназад се во животов.. СКД 2:Поврзано со предходниот пост.Таблетоманска нација сме (и ја тука за жал спаѓам) Уште на млади години со сите "седативи" и апови за смирување,се имаме дружено.Во повеќето случаи тоа произлегува од сиромаштијата и од скд 1(драматизирањето) Ниедно апче не е толку јако и не може да помогне,колку што човек сам на себе може да си помогне.
I koga mislish deka si vo harmonija so duhot i teloto, koga si pozitivno raspolozena se pojavuva nekoj od pred 30 god , kako avet i te poremetuva, srceto vo ushi go slusash, i ti vika deka vcera mislel na tebe i sakal da te pobara .Te isfrla od tvojot spin , te poremetuva i se prashuvas sto si mu zgreshila na Boga sto ti praka vakvi iskushenija koi ti go pravat zivotot haos. A samo vo pogledot gledas deka se e vistina, a si nemokna pred vistinata i stois kako kamen.
mira.mira што чекал 30год? Нејсе, денес сум со дијагноза “напиздитис“ заразна е. затоа многу дружење тука нема да има денеска да не пренесам...
Се тече, се се менува, само темите за свекрвите и модни критики апсолутно најпопуларни на фемина си остануваат. Не ме сфаќајте погрешно, ама очекував некои луѓе да еволуираат. Ај навредливо е тоа, ај ќе речам да се апгрејдуваат. 2.0 личности. Лоша сум. Супер сте, ве има и такви што сте сè уште прекрасни и причината зашто после година ипол ми мамите внимание
Mene ovie za svekrvive mi se smesni. Planiram "popular" da stanam ama eve nikako ne mi odi. Dobra idea da iskreiram edna prikaska so svekrva mi (greota e, srcuska ),zrtvi mora da pagaat za slava na snaata. Za modni kritiki, uste do tamu ne sum stignala, a bi mozelo. Edna slika da im zakacam kako palam kola nasabajle vo snegov. Pa toa ke bide poveke nego pogodok, ke nemoze na red da dojde niedna od mene .
Бедно е, ако си и фин и културен само заради некаква цел и со намера, а ако не ти успее, културата до таму да ти е. Пипл, пул јор хорсес тогедр
Бедно е да се правите дека имате, а немате. А уште победно е да чекате се од дечко ви! Ама па и вие не сте криви, од дома така ве учат. Проста раја..