Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.785
    Допаѓања:
    9.940
    Имам симпатија! :lol:
    Ама ми бил симпатија од пред некоја недела а денес сфатив дека ми е...
    :rofl::rofl:

На Doozy, teteks, Crna Dama и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.448
    Ако неможеш да се справиш со негативната енергија во себе,потруди се да не ја шириш наоколу.
    За некој луѓе важна е нашата насмевка многу повеќе од намуртено лице.

На anel, Simplicity, IronLady и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    "Сè штo е убaвo крaткo трaе зaтoa штo е убaвo" - Сузaнa Турунџиевa.

:D

На Yipman2, IronLady, Crna Dama и 30 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.137
    Допаѓања:
    67.275
    Кога стана родителството битка за надмоќ меѓу родителот и детето? Не може мене едно дете, прцле, да ме манипулира, пих. Од каде тој комплекс? Така воспитуваме идни генерации, во постојана борба да не завршиме изманипулирани. Што со љубовта, со согледувањето на потребите на детето, на суштеството кое ние сме го создале зашто сме имале љубов за давање? Од кога почнавме да мислиме дека се што прави детето е за нас да ни го "загорчува" животот?

Се почесто слушам, нема оно кога сака и каде сака, мене ли ќе ме команда...

Јас како дете не се сеќавам дека сум имала такви мисли. Сум сакала да спијам со моите некогаш зашто сум осеќала дали потреба, дали страв... Не за да ги мачам нив. Сум сакала да одам сегде со нив зашто сум имала анксиозност, не од инат за они сами да не одат.

Со моето дете не водам битки, нити планирам да го правам тоа. Секој има избор, а мојот е љубов, толеранција и разбирање. Не манипулација, надмоќ и наметнување.

На 1209, Yipman2, artemidis и 44 други им се допаѓа ова.
  5. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.804
    Ме измени трајно, твојата желба да ги спознаеш сите причини, кои тебе те измениле.
    Толку многу сакав да ти помогнам, а сега сум немоќна, вака изменета.
    Сакам да ти кажам, благодарам, иако се чувствувам како предавник.
    Сакаш да го вратиш времето, но премногу си чесна, дури и не спомнуваш дека ти недостига, мојата поранешна насмевка.
    Ајде, ќе видиме, предолго си моја, не те оставам сама.
    Верувам дека на крајот од нашата патека, те чека она,што со години го посакуваш.
    Другарке моја, мислев дека ќе биде полесно многу.

На Crna Dama, zhap4e, EMoonlight и 4 други им се допаѓа ова.
  6. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.785
    Допаѓања:
    9.940
    Чуден разговор денес со тип постар од мене некои 5+ години. Демек немало потреба да размислувам многу за мажи барање, туку да си најдам некој и да си оформам фамилија па бракот ако не успее ке си ги имам децата.
    Не бе! Каде вака?
    Може е во право дека годините ми течат ама по секоја цена да оформам фамилија со некој туку така па не можам бре. Како тоа сега?
    Па јас идам од таков брак и сега истата раб да ја направам и јас? Да направам традиција у фамилија од распаднати бракови?
    Нека ми дојдат и 40те ама нема да создадам фамилија се додека не го најдам тој некој со кој ке си се чувствувам убаво, своја, како дома.
    Не би јас за таква работа уште...

На Doozy, Crna Dama, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Не знам зошто постарите постојано велат дека се поискусни и затоа се во право. Сфаќа ли воопшто некој што е искуство?
    Дали си искусен ако сè ти оди како подмачкано во животот за потоа на некој дупло помлад кој преживеал сè и сешто да му велиш дека ништо не видел во животот?
    Дали си искусен ако животот си го поминал на безделничење и да ги лажеш другите околу тебе дека си се обидувал нешто да постигнеш, но не си успеал?
    Или пак си искусен ако не знаејќи што си сакал во животот, самиот, по своја вина си се одвлечкал до пропаст за потоа да ги тераш другите да те сожалуваат бидејќи "многу си преживеал"?

Ако животот е само да се родиш, да јадеш, пиеш, запознаеш (добри) луѓе, да се омажиш/ожениш, имаш деца и со нив безгрижно ја дочекаш староста....во ред искуство е, но само настани кои самите бираш да ги искусиш затоа што те исполнуваат...

Што е со случувањата кои не можеме да ги контролираме? Што е со искуствата кои не ги бираме? Што е со луѓето кои не можеме да ги бираме во животот, а кои само ни ја одземаат волјата за сè? Што е со оние моменти кога не сме сигурни што нè чека утре? Деновите кога ни било смачено да живееме, но сме решиле да продолжиме, дури и без поттик од никого...

Токму тие искуства ни го покажуваат животот, ни покажуваат дали вреди да продолжиме напред, дали вреди да се бориме токму за позитивните искуства кои ќе нè исполнат и ќе ни покажат дека добро што не сме се откажале некогаш...

Никогаш не кажувајте на еден млад човек, тинејџер, па дури и дете дека ништо не видел од животот затоа што малку време живеел...
    Искуството ни зависи од тоа како сме го живееле животот, а не колку.
    Искуството го кажуваат очите на повредената личност, нејзините раце изморени од носење преголема тежина, не бројот на годините...

Едно искуство е доволно да го сфатиме животот, кое за жал не бира на која возраст ќе му се случи на еден човек.

Последна измена: 3 мај 2017
    На Quuen, anel, Lella и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Во последно време многу пијам бело вино,а до скоро не сакав ни да мириснам бело вино(ова за црвено не важи,оти црвеното го пијам со ќеиф одсекогаш :D).
    Ете плус работа за која сум рекла нема да ја направам никогаш,ама ми прераснала во навика ко што гледам :D

На Mrs.Brain, IronLady, teteks и 10 други им се допаѓа ова.
  9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    28.155
    Танцувањето е решение за сите проблеми :dance:

На Yipman2, Shery, senjorita-v и 11 други им се допаѓа ова.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Се уште постојат мажи што мислат дека ако и развикаат и ја понижат во јавност сопругата, ќе изгледаат ко прави МАЖИ во очите на другите.
    8-|
    Што не се најде некој паметен и да им каже дека изгледаат ко неизживеани сељаци, а не ко нормални луѓе.

Инаку многу се интересни оние мигови додека се тушираш, и наеднаш ти текнува дека си го заборавила бојлерот приклучен, а во исто време некој ти ја гаси сијалицата во купатило, па ти едноставно не си сигурна дали си жива уште или веќе патуваш во небесата....можеби те удрила струја...можеби безболно си поминала...можеби ова е твојот дух...
    8-|
    Па си трепкаш со очињата по темница...

На Quuen, Yipman2, Lella и 28 други им се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    5.904
    Пoмoгнaв некoму. Непoзнaт. Не е битнo.

Тукуу мијaтa симпaтијa билa 3 гoд. Пoмaлa oд мене. Штетa. Кревaм рaце.се oткaжувaм. Ахх

На Petar80, Crna Dama, sweet-cherry и 4 други им се допаѓа ова.
  12. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Е денеска ова ми се случи е баш ова отклучувам врата од колата влагам го пуштам радиото,ставам појас,и сега нешто ми фали е погодете што клучевите ми ги нема да ја упалам колата :rofl::rofl:(facepalm)
    Кај се бре Зоки|( кај ги стави барам во ташничето ги нема и сега се чудам како отворив се мислам,мислам мор изгубен на врата ти беа
    5 минути како удрен вмозок ги бараше :headbang::rofl::rofl::rofl:
    Некој ден и јас ќе се изгубам,остај све нема да ме најдат:rofl::rofl::rofl: којзнае кај ќе зафатам усвет:$(facepalm)

Купувам GPS навигација за понуда на цена се знајт во инфобокс^_^

На Mrs.Brain, Crna Dama, fallenangel и 7 други им се допаѓа ова.
  13. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Boli......do srzta na koskata boli...te molam Boze ova da bide posleden pat da me razdelis od cedoto samo te molam ne te prasuvam ZOSTO....Cuvaj mi GI trite angelcinja gore zaedno ....Milo moe morame da se razdelime utre ama imas dvajca batkovci gore na neboto ke bidete zaedno ke se cuvate zaedno oti mama nemoze ...Boze te molam ne davaj ja ovaa bolka na niedna zena ,na niedna majkicka...offff lele tesko e mnoguu ama morame, imavme mnogu planovi zaedno mnogu sonista,l....

На Tukituki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Сакам да кажам дека ..

Моментално седам and dreaming about Америка. Ми згасна надежта повторно да отидам таму. Има само уште една шанса која математички веројатноста да се оствари е 50:50. Дали да плачам од напорот за последниот обид или за каењето од пропуштањето и на оваа последна шанса !? :?:

Ќе пробам уште еднаш и што да се случи нема да плачам, затоа што ќе знам дека сум отишол до крај ... !

ПозЗ3³ ®

На Yipman2, Mrs.Brain, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Како така "good night" со шминка на лицето бе? Пижами, кебе, перница и сенка/туш/маскара? :puke:

На Yipman2, YoungandBeautiful, Doozy и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    И секоја година на 4 мај Тито положуваше цвеќе на гробот на Гоце Делчев. Слава им.

На Yipman2, Mrs.Brain, "Zoki" и 3 други им се допаѓа ова.
  17. flowergirl567

flowergirl567 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    26
    Сакам да кажам дека денеска сфатив дека за луѓето повеќе да ве ценат морате да научите да им се лутите заради нивните постапки кои ве повредуваат.:)

На Quuen, Petar80, Crna Dama и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Сакам да сум еден голем облак,да се изплачам силно,најсилно на свет,моите солзи да паднат на земја и таму да останат,да испарат.....
    Сакам додека јас плачам да плаче и цел свет,знам на луѓето тешко им е да се исплачат,затоа вака би имале изговор дека водени се од дождот...
    Сакам потоа да изгрее силно и ново сонце за сите,сакам нашите очи да не дознаат повеќе за болка и солзи,душите наши да се сплотат,човек да му подаде рака на нечовек,и да се создаде мало делче од рајот тука на земјата.
    Сакам....

На Slavicak, Quuen, Yipman2 и 21 други им се допаѓа ова.
  19. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Непамтам последниве неколку години дали има ноќ во која не сум плачел,се сеќавам секоја ноќ на последниот ден кога ти кажував колку те сакам МАЈКО,колку ке ми недостигаш,колку ке ми фали твојата насмевка,твојот глас,твојата мајчинска љубов,се сеќавам дека ти имав купено црвено срце на кое пишуваше(МАМО ТЕ САКАМ).Проклето ми фалиш,те барам низ сонови,мечтаам да те видам барем уште еднаш,барем уште еднаш да ти го слушнам гласот,ме боли све,целиот живот ме боли,целата снага ме боли,веќе ништо не е исто без тебе,срцево колку и да го крпам џабе,ке помислам на тебе и пак се крши на милион парчиња,аххххххх животе што ми направи.

На Quuen, Yipman2, christinnn и 19 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    19.785
    Никогаш не се откажуваjте од вашите планови или сонови. Кога тогаш ке се остварат.
    Моjот сон почнува од 10 маj. Иако го чекав подолго време, секогаш се исплати.
    Конечно после подолго време се чувствувам исполето и корисно. Иако ке бидан далеку од моите, барем знам зошто одам.
    Премногу сум сум врзана за моите(посебно за мачката), ама кога државата ни е аут, чарето надвор си го бараме.

На Quuen, Yipman2, Shery и 17 други им се допаѓа ова.