Овие два-три дена сум си страшно неподнослива самата на себе. Лесно се иритирам од ситуации за кои си ветив дека повеќе нема да ме допираат и да ги преживувам цело време одново, и одново. Не знам која му е целта на бившиов, т.е. испарениов. Не може бе другарче да те снема два месеци, без никаков абер, да си го избришеш подот со моите чувства буквално, и од нигде никаде само ѕврцни на мобилен и да очекуваш да ти се јавам?! Нема да ти се јавам. Што сакаш ме прашаш? Како сум, што правам? Ќе си мачкаме очи? Многу лесно ме испушти, многу лесно, и ме боли, многу ме боли. Не сме од вчера заедно, ами три години. Веќе беше време да си одам, не останувам онаму каде не сум третирана онака како што заслужувам, а заслужувам, сите заслужуваат! И другарка ми со таа зен философија веќе ми оди на нерви, ја убив периодов сирота. Знаам знам, се` се случува со причина, се` е онака како што треба да биде и сите сме на вистинското место под вистински околности, ама не можам да се ослободам од немиров. Знам дека сторив СЕ што може да се направи за еден човек, за возврат добив молк, многу суров и многу неправеден. И пак, има моменти од денот кога се прашувам- дали можев да направам уште нешто...Ќе помине и тоа.
Не ми е јасно како можи да си во врска 3 години, цело време само со дечко ти да излегваш значи секој ден да се гледаш и ко ќе те побарат другарки за излегвање да речиш " А бе јас можда нема да можам се немаме асално видено со дечкото "
Јас да ви кажам татко ми во казан со врела вода ќе ме стаи. Сфаќам многу ме сака, па се умилкувам за ајфончево. Има се може се. И секад ќе рече ти ќе си плаќаш да ме научи и секад тој ми плаќа. Ама пак си го сакам најмногу. Тој е мојот крал, ме чува како капка вода и кога ми е љут се љути 1 ден и после пак ми попушта. Како најдобар пријател ми е. Златна душа има, по него и јас.
Што бидна, си пишавте ? Лееееле бре ама ме расположи еј, штоубаво! Уште сега јас да се решам Кај мене е малце покомплицирано, јас секое утро го гледам на автобуска, така веќе извесно подолго време, сега периодов малку поинтензивно од претходно а може и мене така ми се чини дека го барам секое сабајле . И низ град го гледам. Работиме во друг град,и таму го гледам, ЈСП насабајле редовни. Ептен налетуваме еден со друг и не знам што би помислил aко му пратам покана за пријателство, дека сум stalker? Ќе дрмнам една ракија и ќе му пријдам деновиве у живо у ЈСП гајле ми е, па ќе видам што ќе ми каже. Или нема да ми каже. Се надевам нема нагло да ми закочи шоферов на излегување.
Како ме заеба Vip и зошто треба да ги отварате очите кога потпишувате со вакви компании. Да ова ќе биде подолг статус. Ми завршува договорот со близу и идам да прашам за продолжување. Во салонот на Vip ме убедува цурата за комбо пакет со телефон, нет, телевизија и мобилен. Прва година ќе сум имал попуст од 200 денари на сметка, односно 1400 денари, а втората 1600 денари со се комплет. Што ми делува примамливо. Прашувам дали треба нешто дополнително да платам. Ми вика не, туку само треба да сменам картичка на вип затоа што сум на оне. Прашувам дали и за тоа треба да платам, ми одговара ни за тоа. И не ми се веруваше дека ништо не треба да платам, што на крај испаднав и во право. На првата сметка дотичните ми наплаќаат инсталација на опрема во износ скоро колку попустот што ми го дадоа за цела прва година. Во салонот цурата не ми кажува за наплата на опрема. Дечките што доаѓаат и ми ја инсталираат опремата не ми кажуваат за наплата на истата. На документот (реверсот) ништо не пишува за наплата на опрема. Во договорот што го потпишав со Vip ништо не пишува за наплата на опрема (да ваљда сум прв што го прочитал), туку пишува дека операторот нуди 100% попуст на инсталација која се наплаќа само во случај на прекршување на договорот од 24 месеци. На твитер водат акаунт кој пробува да искочи во пресрет со корисници. Од таму као се извинуваат дека направила грешка колешката во салон што не ме информирала дека постои опција или да добијам попуст на сметка или да добијам бесплатна опрема. Колку примамлива опција е бесплатна опрема. Мислам стварно сигурно сите корисници едвај чекаат такво нешто. Или можеби колешката намерно го преќутела тој дел, оти така нема да излажеш некој да потпише договор. Нејсе, дури и да заборавила цурата во салонот да ми го каже тоа. Наплатата не ја пишува ниту во договорот, ниту на реверсот, а тие сакаат да наплатат нешто за што не сум се потпишал, ниту сложил. Втор ден како на твитер ме известуваат дека е поднесен приговор и треба да чекам да ми се јават со солуција за проблемот, пошто проблемот е од техничка природа, а не тоа што сакаат да ме изиграат. И што е уште пострашно, ништо не ми гарантира дека утре на сметка нема да ми измислат и друга наплата на нешто што ниту ми кажале, ниту сум потпишал. Отсега секое следно влегување во салон за да прашам било што ќе снимам со мобилен и ќе известам дека разговорот се снима, како што известуваат и тие кога ќе се јавиш на поддршка. И секој обид да ме зезнат ќе го објавувам јавно и транспарентно. И да се уште чекам повик од Vip за солуција на проблемот!
Најмногу ме нервираат луѓе од типот и сега дека на работа? почна ли некаде? Колку љубопитен народ имало тоа е чудо Ни се интересирам за другите дали работат ни пак сакам да ме прашуваат, кога ќе си најдам работа тоа си е мое право. Ама после здравото веднаш следува тоа прашање кога ќе си најдам работа и кога ќе дознаат следно прашање ќе биде и сега кога ќе се мажиш? што чекате уште?
@Lunaria Пушти му бе, ја одвај собрав храброст хахахаха а можеш нешто да исценираш да почнеш муабет @Aleksandar1212 Се срами нешто глеам не бил у Мкд ке го чекам да се врати
Најмногу сме живи кога ќе пронајдеме,најуништени кога ќе изгубиме,најпразни кога ќе се откажеме, нечовечки кога ќе издадеме и најстраствени кога бараме.
Сакам да кажам дека .. Лугенца мили, да бидете лоши, да си го барате своето. ако некој ви го одземе правото кои ви следува да го прегазите и да си го вратите назад, значи да гризете. - Само така ќе се успее у животов. Јас бев мирен, културен, фин, толерантен и затоа сега ќе ме ебат у мозок. Ама среќа користам мозочна контрацепција па само ќе сфатам каде сум грешел. Се најдобро, ПозЗ3³ ®
Не глумете околу мене. Сте отишле ко студенти в странство и се правите ко да сте од таму, во оваа мала земја,град сите знаиме кои сте и што сте! Глумете лудило.
Mi se javuva mm i mi vika "denes treba da mi cestitas nesto". Jas: E sto da ti cestitam. On: Pa ajde seti se. Jas: Nemam poima. On: Ustvari i jas treba da ti cestitam. Sega ti tekna. Jas: Nemam poima. Sto ke bide toa. On: Godisnina od brak ni e. Za ova drugi parovi raspravii imaat, kako moze da ne ti teknuva. Jas: Ic ni na kraj pamet ne mi tekna. Nikogas ne sum pamtela datumi niti sum se spremala kojznae kako za nekoja prigoda. Mene ednostavno mi teknuva denes se doteruvam , pravam sveceno nesto ili organiziram nesto i "denes ni e praznik". Praznik mi e koga Jas sakam, tri pati godisno rodenden na isti clen na familijata,sekoj odmor ima "pricina", slavime godisnina na pileto, godisnina na rabota,....... koj ke pamti na koj den sto se slucilo . Slavam i Kineska Nova Godina. Sto e vazno sto e, vazno e povod da se doteras, najades, izigras....... toa ke ni ostane. Od se najblagodarna sum sto sum izbrala partner sto e relaxsiran, nema pravila i propisi i nema "morame".
Во болница сум. Мајка ми пак имаше напад на бубрези. Неа ја боли бубрегот, мене срцево... Стигнавме брзо. Се што требаше да напраат да ја смучкаат инфузијата. Немаа спазмекс. СПАЗМЕКС НЕМАА ВО БОЛНИЦА! Трчав да им купам за да имаат како да и помогнат на мајка ми. За тоа време таа седи во болки. Се вратив. Трчам како луда, нема соба во која влегов, сестрата никаде ја нема. Уште ја нема.... А знаете какви се чаршафите на креветов?! Би требало да се бели... ама не се... далеку се од бели! СДК некогаш вака... ми се убива секоја надеж и ми се гади каде живеам.