Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Човекот секогаш се враќа таму каде што бил среќен и слободен

На deskarada, lilo, EMoonlight и 15 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Секогаш има ј човек до себе за не дај боже ситуации.

На lilo, EMoonlight, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    СДК дека веќе е досадно целото тоа коментирање околу славење на матура. Ја еве не можам да разберам што ве толку засега оти некој славел матура и поканил 100-тина луѓе. Вие кога повторно ќе бидете матурат или кога вие ќе сте родители на матурант направете така-како што мислите дека е соодветно.
    Океј, разбравме дека славењето е преувеличено. Ама што ви пречи вам теткинската фризура и долгиот фустан?

Истото важи и за свадбите. Кој колку гости мисли дека треба, толку нека покани. Не морало 300 луѓе да има на свадбата. Ами кога ти ќе плаќаш порции - тогаш мудрувај.

Истото важи и за тоа дека "немало потреба на мало дете да му се купува ајфон". Јас да имам пари и со златна лажичка ќе го хранам. Мое дете, мои пари - моја одлука. Доколку вие сметате дека не треба да му се купи на мало дете скап телефон или воопшто не треба да му се купи телефон - не купувајте.

А истиов муабет и за скапи коли. Им давале на едвај 18годишни деца скапи коли. Па спечалете и вие доволно пари па купете. Или доколку сметате дека не треба, едноставно не му дозволувајте ни да положи за возачка дозвола.

Едноставно е - секој функционира според своите можности и ги прави работите според свои убедувања.

Муабетот "Во наше време не беше така". Е добро де, вашето време било пред 50 години, немало интернет, комуникацијата не била таква-каква што е денес и што сега? Младите да не користат социјални мрежи само затоа што во ваше време не било така и било поарно? Абе ајдеее...

На НаталиЛили, vitamina, Tan4ence и 10 други им се допаѓа ова.
  4. My name

My name Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    940
    Периодов се собиравме генерациски за Х-години матура и сакам да кажам дека поголемо лижење на задни*и и повеќе лицемерие јас досега немам видено. Доволен е фактот што кога ќе дојдеш на масата никој не те поздравува, а ниту пак кога си одиш, со еден збор УЖАС.
    Како ли можат луѓево до тој степен да се расипани? Истите шали и смеи од пред Х-години, истите ,,главни" фаци, скоро се исто освен зголемениот број на расипани млади луѓе.

На EMoonlight, Avery, Feminka192 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Сдк дека си имам најдобар братучед, и си го сакам највеке. Фатил девојка, па ајде одма дојде да каже на братучедка му :D
    Душа моја сие он:inlove: седенка, муабетче, кафенце, до сега имавме.
    Многу ме израдува кога ми кажа, срекна сум за него. П. С братучедке моја ти си првата што дознаваш, и знаеш :D
    Фала ти братучед што сум посебна :D Лав ју :inlove: Ете си го чувам, затоа што мие единственото најдобро, и најмило братучедче.

На lilo, EMoonlight, Stories и 11 други им се допаѓа ова.
  6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    На "Zoki", ♡BuBaLe♡ и Crna Dama им се допаѓа ова.
  7. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Многу убави работи се изнаслушав вчера. :smirk:

Знаете она, како да има само една нишка која ве одржува во живот, од енергетски аспект. Се кревате и паѓате, и пак и пак и пак.

И одненадеж се појавува некој кој ти вели "Ми должиш. Ми должиш по една насмевка секој ден."
    Тој некој е вистински пријател, не по години, по времетраење на некоја си дружба ами по душа. По душа и срце, по националност Македонец а по етничка припадност нешто сосема друго.

И токму тој знае како да дава. Да дава љубов, искреност, поддршка.
    Зборовите се силно оружје, а ако пукаме во целта поради причини кои се позитивни и ќе придонесат за нешто убаво, тогаш не се само силно оружје, зборовите се преточуваат во нешто поголемо, бомба, бомбаш - самоубиец, пожар, земјотрес, бура и сето ова заедно. :l:

На Priroden, EMoonlight, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
  8. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    па нормално дека ќеслика цвеќиња и природа , шо знае она што се нервози на работа :shake:

На lilo, Petar80, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  9. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Времето ме турка во депресија. Не сакам дожд. Мразам вакво време, уште повеќе што морам да сум на работа, а ужасно ми се спие.
    Ајде сонце врати се, огреј ме, разбуди ме, инаку денот ми отиде во канта...

На EMoonlight, Petar80, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    106.300
    Ако не беа облаците и дождот, немаше да му се радуваме толку на сонцето нити да го познаваме виножитото!

На Mrs.Brain, EMoonlight, Ginger^ и 15 други им се допаѓа ова.
  11. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    14.399
    Како старее човек се повеќе учи дека несреќата за среќа е секогаш,
    оти чим не удри ние се распаѓаме, само за да се составиме во една подобра верзија од нас.
    Само за добро да погледнеме кој е околу нас,
    само за добро да научиме колку се имаме само себе и таа нова верзија на крајот на денот.
    Само за да се потсетиме колку љубовта ни е најважна
    и прегратката во која итаме после се и дланката која не охрабрила да ги отвориме крилата
    додека сите не убедувале дека „кој високо лета ниско паѓа“.
    Само за да се потсетиме колку ни е најважна длнаката која не води во еден нов свет,
    која ни ги отвора соништата, видиците, која ни ги трга стравовите и која не мотивира...
    Само тоа...ете само за тоа е добра несреќата, оти среќа, среќа во нас самите носи....

На Mrs.Brain, EMoonlight, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    @forumce i @Nine25 :)телефонот можеш да го земеш и со кредит,ако имаш некоја нивна картичка можеш да го земеш за 10 евра месечно на неколку години и ред други опции,животот прикажан на инстаграм и фејс низ слики е далеку од реален,со мал исклучок.А тоа убав живот лош живот е релативна работа,зависи што и колку сакаш од животот,они можеби имаат големи очекувања па затоа се жалат,некој кој е поскромен би се задоволил и со помалку..Во секој случај ајфон не е доказ за ''убавиот живот''во странство.

На НаталиЛили, Petar80, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  13. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Тргнав да возам бицикле,ме окапа дождот како љиљак ме направи и се вратив од пола пат:D
    пак ќе одам ноо сега и шампон ќе си земам,и резерва алишта :nod::rofl::rofl: кој носи не проси :rofl::rofl::dance:

На Mrs.Brain, ceca-1, EMoonlight и 9 други им се допаѓа ова.
  14. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    3.377
    Цреши, наполитанки, кафе и природа. И лајт дожд. Опкружена со најблиските.
    Сакам вакви денови. Едноставни, а убави.

На Mrs.Brain, lilo, EMoonlight и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.752
    Денес, да се потсетиме дека наспроти многуте извртени вредности, писменоста (користењето кирилица при пишување на македонски јазик секаде на Интернет - секогаш кога си во можност за тоа, и почитувањето барем основни правописни правила што секој образован човек би требало да ги знае) е еден од секогаш релевантните, вистински докази дека ја сакаш, почитуваш и зачувуваш твојата национална припадност и јазик.
    Во контекст на празников и во време кога често се дискутира на долго и широко што значи „да си го сакаш и почитуваш своето“...

На Asterion, Mrs.Brain, lilo и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.768
    Допаѓања:
    173.069
    Денес гледам се верила една така да ја наречам - другарка...
    Знаејќи низ што се помина, не можам да разберам дали ова го прави со сила поради тоа што и одминаа годините или од љубов...
    Веќе сите вредности се толку изместени што некогаш добивам нагони да :puke:
    Нека им е со среќа, го жалам дечкото.. ама кога ќе помислам, па и тој не е подобар со паметот :|

На cresa-jagoda, Mrs.Brain, EMoonlight и 13 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Доживувањата на Џоли Потер и редот на фениксот.

Кратка хорор приказна.

Саат: 3 сабајле.
    Сите веќе си легнале, а јас се упатувам кон кујна за да земам вода.

За да не ги пуштам сите сијалици, ја пуштив само кај мене во соба за да ми дава малку светлина низ куќа.
    Си зедов вода, и поминувам низ дневна.
    Гледам (по темница, со мал зрак светлина) на кревет на купче собрани повеќе перничиња, па си помислувам да земам едно за да го однесам кај мене во соба.

Го фатив едното и таман да го повлечам слушам како перничето ми вика:
    - Кој е? Што праиш бре?

Да не ја должам многу со доловување на мојата реакција, пошто секако не може да се долови краткиот срцев удар....тресење раце, нозе...истурената чаша вода...замрзнатиот мозок.

Сите знаеме дека (барем досега) предметите не зборуваат, па да...тоа била мајка ми...заспала во дневна....а перничето бил нејзиниот задник :party:

п.с. Мене при вакви ШОК ситуации гласот тотално ми се зема, и не можам устата да ја отворам....и никако не можам да ги сфатам тие по филмовите кога ќе се исплашат па силно пискаат :doh:

На GirlRose, Wahnsinn, Annath и 33 други им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Се е точно, согласувам се со тебе, ама да кажеш дека во странство се живее лошо и дека нема пари, а секој викенд да си на шетање во друг град, секој втор ден по кафичи и ресторани, да купуваш најнови телефони, е извини, ама тука нешто не штима. И маж ми работеше во странство неколку месеци, и тоа во држава која е поскапа од таа овие другари кај што живеат и работат, па ниту еднаш не кажа дека е лош животот таму и дека нема пари. Не знам зошто ја искривуваат реалноста за животот таму, не им барам да ми најдат работа, туку ме занима како им е нив. А и да беше така лошо како што кажуваа ќе се вратеа овде. Гледам на сите во странство им е лошо, уште малку кај и да е ќе се вратат овде.|(

На ceca-1, samovila.red., bella.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.151
    „Ако, пак, ги запрашаш словенските книжевници: 'Кој ви ги создал буквите и кој ви ги превел книгите?' - сите знаат и одговарајќи ќе кажат: Константин Филозоф, наречен Кирил, тој нам ни ги создаде буквите и книгите ги преведе, заедно со брата си Методија.“ („О писменех“, Црноризец Храбар)

Не само што ни ги создадоа буквите, туку и нè описменија, нè научија да пишуваме, се бореа против налудничавостите на тријазичниците и го оправдаа постоењето на словенската писменост. Им го должиме тоа што сега можеме да кажеме дека имаме свои букви и што можеме лесно да се изразуваме на сопствениот јазик.
    Преговараа во Панонија, преговараа во Венеција, преговараа во Рим. Методиј го бркаа и прогонуваа.
    Ама jas nemam mak poddrska od mob

На Annath, cresa-jagoda, Mrs.Brain и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    *podrska. :D

На Wahnsinn, cresa-jagoda, Lilianna и 10 други им се допаѓа ова.