Живото тече и се се менува. Размислувам колку се се смени последните три години. Еднаш си горе, после долу. И се така во круг. И јас се сменив. Приоритетите ми се сменија. Тоа што вчера ме нервираше, денес не го забележувам. Немам 9 животи да се нервирам за глупости. Само здравје, друго само по себе ќе си дојде.
Немам каде да одам но можеби би можела да се вратам на едно место на кое бев среќна, можеби би можела да ја потполнам празнината и неискуството во одредена област и да си го дадам тој луксуз да учам од најдобрите.
Во последно време на форумот се вратија некои стари членки, драги ликови. Со самото тоа се вратив во едно убаво минато време. И сега форумот е убав, ама неговите почетоци ми беа најдраги, и беа со исклучително квалитетни членови. Ретко имаше препукувања и владееше една убава атмосфера тука. Ми зафали тоа време...
Она чувство кога..одиш по тротоар и оддеднаш од кафичот до тебе пуштаат песна со добар ритам и почнува полека да те носи ритамот. Лелеееее Само се надевам дека не ме приметија многу луѓе Ама оваа случка беше доволна да ми го расвесели денот. И покрај тоа цел ден си денсам во соба Камо секој ден да ми беше ваков..
Сдк не вреди да се жртвуваш за никој премногу. Добро само за семејството. Друг нема ни фала да ти рече. Барем да сум сретнала таков за кој рака во оган ќе ставам. А за да побараат нешто први се, без срам, а ова ќе можеш...? Чекај бе, прво да размислам за кого го правам тоа. Оти и јас сум ранета, и мене ме газеле, па внимавам, многу внимавам. И секогаш ќе правам добрини, без возврат, без очекување, ама и нема да бидам ни малку наивна.
Oд мoментoт кoгa стaвијa пoвеќе мoдерaтoри нa фoрумoв, имaм чувствo кo некoј пoстoјaнo дa ми диши вo врaт. Дaли бевме нaвикнaти нa пoгoлемa слoбoдa пa сегa ми се чини секoј чекoр пoд нaдзoр ми е. Бришaт, кoрегирaaт, префрлaaт, oпoменувaaт...тoлку мнoгу избришaни и кoрегирaни мислењa кoлку штo имaв вo пoследниoв периoд не сум имaлa oд пoчетoк нa зaчленувaње. Ред требa дa се имa нo мислaм декa сепaк требa пoлaбaвo дa се oстaви. Премнoгу oзбилнo си јa сфaтиле рaбoтaтa, кo нa нoрмa дa се. Кo дa сaкaaт oдреденa aтмoсферa дa нaпрaвaт стaндaрднa дa е, a сo тoa гo гушaт фoрумoт. Енергијaтa е oд членoвите и сaмo вo екстремни ситуaции требa дa се реaгирa. Вo спрoтивнo ќе стaне дoсaден, се прaшувaм зoштo? Кхм. Бaр мене тaкa ми се причинувa.
СДК аман бре не ми е јасно како мојт некој толку да не е информиран на тема секс, а да си дозволит да го прајт то па ги трупет темиве со смешни прашања... Да, е форумов наменат и за такви работи ама во последно време то шо го читам Информирајте се пред да имате секс за да не се стресирате покасно за безвезни работи шо теоретски скоро и да немат веројатност да се случат. Не сакам да имат навредени ама стварно барем денес со интернетов е лесно да се дојт до секаква информација. Свашта.
СДК: Сакам сон.Да ми дадат сега да бирам меѓу било што буквално било што и сон, би одбрала сон.Така сакам да легнам да отспиам над 12ч ко чоек..
По природа сум многу толерантна спрема различни мислења, ставови, карактери, избори на другите луѓе. Форумов воопшто не го сфаќам толку сериозно за да може некој виртуелно да ме навреди или изнервира, ама... Една членка не можам да ја смисла, абе само кога ќе и го видам авататот, во желудникот ми се превртува нешто. Се приметувам како несвесно превртувам очи на се што ќе напише А за беља, активна е во истите теми како и јас. Што е најлошо, ниту сме имале некој конфликт, ниту има некој екстремни сфаќања... И така (својствено за мене до бескрај да се анализирам) размислувам зошто некој виртуелен лик ми буди такви емоции... Дали во нас се јавуваат негативни чувства кога во некого ги препознаваме нашите негативни особини? Изгледа, нашите емоции кон другите луѓе не се одраз на нив, туку се одраз на нас самите... Имајте убав ден
Некогаш кога ќе отидеме во ноќен клуб,ај не мора да е ноќен клуб нека биди на свадба.Во забавниот дел кога ќе дојде кај некои свадби има онака јаки музичиња како нешто од стилот на Bros Brothers.Не знам дали јас од учење со факултетов се изветреав ама нели кога ќе пуштат така јака музика не звучи како тупси тупси...пардон туп си-глуп си,туп си-глуп си? Како и да е,ама имам и друга невообичаена констатација заклучено.Во песната на Ед Ширан оној со портокал коса шо е еден,е тој,онаа песната Shape of you нели вика кај рефренот Oh I,oh i или така нешо слично...како и да е,зар не звучи пак ќе речам дека вика улај,улај,улај? П.С. улај на битолски е будали,шутарки,матуфи... Дали нешо ми фали?
Емоцијалната еманципација е многу битна работа у животот. А ако истата кај тебе е сведена на 2 работи, болка и страв, тогаш благо кажано си зае*ан доживотно.
Јес, јес И мојот заклучок е тоа. Сепак, возбудливо е да се запознаваш себе си, па било тоа и преку своите мани
Цел живот средувај се, во ред е, дека нормално. Пет дена не се средувај, одма си несредена. Декларирана, со печат. Ела биди жена.