Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Утре е денот кога ке се гушкаме конечно :inlove: Со душа ве чекам мили мои :hug:

2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Кога ќе се зближам со некој неретко прифаќам некои нивни навики и активности со цел да поминуваме повеќе време заедно.
    И еве ме денес, активна во фитнес, пливање, велосипедизам. На зима и во скијање. И помалку во бокс.
    Некои личности кои ме внесоа во овие спортови веќе ми ги нема во животот. Своевремено бев зависна и од некои пороци. Среќа на време се тргнав од тоа. Остана само ова доброто и здравото.
    Но, зборот ми е кога вежбам сега, иако сама или во друштво на други, ја чувствувам близината на тој што некогаш ми го покажувал тоа. Без разлика што одамна немаме контакт како е да е присутен во воздухот. И кога ми недостига некој од порано, правам нешто што сме правеле заедно и поубаво се чувствувам.
    Затоа сега ќе си се дружам со кацигата и точачето. Ќе "освојам" некое ново височинче, планинче. Ќе се вратам ко нова. Кога ќе се сретнеме, ќе раскажувам за дешавки од возењето. Ќе биде интересно. Ќе го почувствувам него. Ќе ги стегнам рачките онолку силно колку што сакав(м) да го гушнам.

3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Ако денот се познава по утрото, оеа ке биде убав ден.
    Наjубав дел од денот ми е сончевото утро.

EMoonlight, Yipman2, Rama and 9 others like this.
  4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Како може да постојат девојки,што секој дечко што го имаат го сакаат најмногу?а менуваат на 2-3 месеци по еден дечко,озбилни сте?На секоја слика на фб со љубовта моја,а нејзината љубов не е свесена,дека таа на секој 3 месеци става слика со различен дечко и истото по пишува.Оффффф Господе прости им,незнаат дефинитивно што прават.

5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Татко ми има профил на Фб, ама скоро ич и да не го користи.
    Нема слика ставено, понекогаш чат-пат го означуваат, секогаш разговорот му е исклучен, ни коментира, ни лајкови притиска...Буквално ништо...Само ѕирка од време на време.

Си седам јас кај мене на фб и ми излегува дека татко ми кликал лајкови на некои рецепти.
    Се зачудив ама ајде си викам може му се свидело нешто.

Поминува некое време, и ми излегува дека коментирал на слика на тетка ми (сестра на мајка ми) и на слика на братучетка ми и пишал дека е убавица.
    Е тука веќе малку повеќе се зачудив и решив да станам за да видам што му се дешава на човекот.

Таман да станам од лаптоп, гледам слика со 4 колешки на мајка ми (едната ни е комшивка, па и татко ми ја има за пријател), долу коментар од татко ми:
    - Уште јас ви фалам.
    :sweat: :| :tmi:

И тука веќе со трчање одам да видам каде е човеков и што му се дешава.
    Го гледам тој си седи во дневна и си гледа фудбал.
    Гледам дека не е на фб и му викам дека некој му го хакнал профилот и му пишува глупости од кај него :worried:

Одиме со трчање во нивната соба за да се прилкучи од компјутер, кога ја гледаме мајка ми таму седната и сурфа 8-|
    Не гледа двајцата и вика:
    - Еј колку нови пријатели ме додале на фб, сите ги прифатив...

|(

По грешка таа била најавена цело време од кај него.
    Си пишувалa, си коментирала, пораки си праќала и му ги прифатила сите пријатели тој што ги одбегнувал 8-|

Почнаа да се расправаат, а Џолана тивко ја напушти собата ]:) :drunk:

6. galapce

galapce Форумски идол

Разубавете си го денот.
    Почнете од избегнување на рекла-казала друштвото.Просторот.

Last edited: Jun 20, 2017
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Секојдневно слушаме муабети за "денешната младина", во поглед на однесувањето на децата, почитта кон родителите и другите луѓе, созревањето и учењето. Но, кога подобро човек ќе погледне, добар дел од таа младина во многу сфери е понапредна од својата претходна генерација
    Пример...Ќе слушнеш родители кои зборуваат дека денешните ученици сѐ помалку учат, дека создаваме глупави генерации. А никој не го посочува образованието. Вистината е дека секој е добар за нешто, но не и за сѐ. Исто така, некои од тие возрасни и наводно пообразувани луѓе не знаат основни работи од општа култура, дел од нив одат по бајачки и гатачи.
    Друго, посочуваат дека младите не биле доволно информирани за сексуално преносливите болести. А потоа ќе видиш како на некој од нив ќе му биде грозно да се поздрави со човек што има СИДА, да не се зарази нели.
    Ќе ги учат децата да ги почитуваат луѓето околу нив, какви и да се, ама нема да го прифатат детето ако им е геј, или ќе се откажат од него ако им донесе снаа или зет од друга националност, раса или религија...
    Ќе ги учат дека парите не носат среќа, а потоа ќе му речат на детето дека благодарение на нив тоа било облечено и најадено, занемарувајќи го фактот, што тоа дете се чувствувало како да живее со странци, немајќи подршка од нив кога му била потребна...
    Факт е дека возрасните се обидуваат да ги посочат "модерните проблеми" на денешните генерации. Она што е уште полошо е тоа што оние кои најмногу критикуваат, не го забележуваат своето ниво на зрелост и фактот дали се подготвени да ги советуваат помладите.

8. Alianna

Alianna Активен член

Ептен ми иде на нерви кога луѓе кажуваат дека не поднесуваат некого, а после тоа гледаш како прават муабет со истата таа личност како да се best buddies... стварно?! Изгледа дека некои никогаш не созреваат подалеку од тинејџерските години! (wtf)

9. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Леле значи ми се згадува и од занает и од работа од вакви луѓе. Кога гледаш некоја сосем изгубена што нема врска од тие работи а ти преговара дека била махер и експерт за шминка (facepalm) Господе до каде дојде светов секоја будала денес шминка ;( Ко така ич воопшто да не се мачам до воолку професионално да работам доколку се цени тоа баш ко тоа нејзиното НИШТО. Значи узалуд се трудам кога една вошкарка што сеуште не си ги очистила вошките и шета по мини со недепилирани нозе(ова е вистина) најде да ми кажува ја барале за шминка :o
    Целава работа дојде до тука поради тоа што бев пофалена за мојата шминка што сама си се нашмикав за матура што помислија дека сум била на козметичар(исто и на едно девојче му средував веѓи оскубани му беа скроз сега има веѓи и дури сама ја уходав да си ги црта башка и е и полесно бидејќи сега има веѓи :) за месец ги средивме. Исто и слики од полуматурата ма сестрами изработки ставив од нејзе и другарка нејзина) и оваа баш ги виде сликите и ми се нафрли да си се фали :( а нема врска да има ајде но осетив како да сака да се прави дека е над мене, а место да ми честита што почнав со бизнисот, срамота! Едноставно ми се згрози занатот што кога една таква што врска нема па уше ја барале (facepalm) лелее да е единствена на светов не би дозволила да ме чепка таа :worried: :lol:да е некоја која има врска напротив баш би учела нешто повеќе од неа :nod: а вака не!

EMoonlight, *Amethyst* and buba4e89 like this.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Од сите места кои ги имам посетено најмногу ми недостига Санторини.
    Од кога дознав дека постои таков прекрасен остров, остров кој нуди мистичност и поинаков стил од сите други острови во Грција.
    Всушност мене Грција како земја никогаш не ме влечела, никогаш не сум сакала да одам во Солун или пак на краците, не ме влечеле ни Закинтос ни Крф.
    Но Санторини некако во душа ми остана.
    Моментално наидов на една песна во стилот на Санторини и ме потсети на волшебноста на овој остров. Се чувствував како дома, секогаш сакам такви градови кои кријат многу, а блескаат надворешно. Мистериозни ми се, секој различно ги доживува сите места.

Немав прилика да го посетам навечер и мислам дека сигурно ќе се заљубев уште повеќе во овој остров.
    Само овој остров има прекрасни погледи, бело -плави куќички кои ја покажуваат својата историја несебично.
    Јас пак би одела и би останала цело лето, би уживала во таа магија.
    Би се капела во тоа море чиишто бои се менуваат во текот на денот.
    Санторини нема фб, ни инстаграм, Санторини е остров каде што ќе се препуштите, ќе бидете свои и ќе уживате дишејќи го тој "вулкански" воздух. Чувството дека се бањате во море под кое се кријат кратери е прекрасно и возбудливо.
    Следната година во исто време и на исто место.
    Мојот сон е остварен, се надевам и вашиот еден ден, некогаш.
    Верувајте сите соништа се остваруваат.

11. Читател

Читател Истакнат член

Сакам да кажам дека ..

Знам дека не сум единствен во животов што доживеал Nocturnal Emissions или во превод Влажен сон но еве чисто информативно за секој оној кој сака да прочита нешто.

http://www.soc.ucsb.edu/sexinfo/article/nocturnal-orgasms-and-emissions

П.С. Нема потреба за срам од некој природен процес кој што го доживувате, иако ги има повеќе процеси кои се доживуваат на девна основа ама се потиснуваат или задскриваат само затоа што се смета дека е "срамота"

ПозЗ3³ ®

Someonespecial and Rebecca_R like this.
  12. teteks

teteks Истакнат член

СДК Живеј во сегашноста,учи од минатото,планирај ја иднината.

13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

,, Време е да се опуштите.Почнува лето, сонце, забава , плажа, летни авантури...Но само ако живеете во спот на Енрике Иглесијас. Ако живеете во Македонија, ќе го правите истото што сте го правеле цела година, само на +40 степени.

Биометео - поволно...ако си сончев колектор.,,

14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Многу интересен феномен кај нас женските (во буквална смисла на зборот интересен, не негативна – и од кој и јас самата не сум исклучок :wasntme:), е извесното разочарување кога ќе дознаеме дека некој од нашите омилени и за нас привлечни селебрити е женет или геј. :D Као ако е стрејт и слободен би имале некакви реални шанси дури и ако се работи за позната личност од државава... :lol:

Mariangel, Annath, Rebecca_R and 21 others like this.
  15. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Никогаш не ја сфатив магијата на зборот "маче" во машкиот речник мислам она кога дечко и се обраќа на девојка со "маче". Тапа ми е! (facepalm) :D

16. Matotheja

Matotheja Популарен член

Ооо најголемите ороспиички од средно сеа на Фб шеруваат слики од икони и од бебиња.

Сдк дека животот не е фер :P

fallenangel, Rama and GirlLove like this.
  17. I I

I I Истакнат член

Тоа уште јас ви фалам е позитивно, за фраер ќе го знаат во друштво колешките на мајка ти.
    :).

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

После крајот има нов почеток.
    А некогаш, почетокот е крајот!

19. Novecento

Novecento Популарен член

Муабети со себе во ноќните часови:
    Пер, го провери катанецот пред затварање?
    (opening the portal of insomnia, overthinking and self-pity)

20. Matotheja

Matotheja Популарен член

[​IMG] Сдк дека многу ми е секси кога маж пуши цигара. Штетно е и се тоа али пресекси.