Пред малку гледам пост на Грид:Колку килограми треба да имате според вашата висина,тежина и градба. Чекај малку...Колку КИЛОГРАМИ треба да имате според ТЕЖИНАТА?!Нешто не штима или јас сум глупава..? Ех бе рајо македонска.. Или пост од типот : Каква личност сте според должината на прстите?Или: дали сте спремни за мажачка според бројот на чевли што го носите ..
СДК дека цел ден викенд ми помина во очекување на најавеното невреме,и дури сега дојдов до заклучок дека всушност невремето ќе заврши со најавеното "невреме". Поголемо невреме од ова викендов,нема. Ме рабравте??
Незнам зашто воопшто ни кажуваат за невреме дека ке има,најубаво е да не изненади невремето,вака кога највеќе го очекуваме го нема,а и башка ти руши многу планови
Чмаејќи долго на форумов и споделувајќи си ги маките со вас, морам да споделам едно идеално љубовно решение до кое дојдов. Пред година мојот фризер ми рече: „ако сакаш да го отсакаш чувај го до тебе, секој ден ќе те разочарува и ќе те среди сам... со дистанца нема да постигнеш ништо“ За сите нас, феминки, преубави и препаметни, кои тука изјавуваме години дека еден маж не ни излегува од мислите, од кожата и од срцето изгледа тоа е лекот. По долг период, кога мислите дека се уште го сакате како по првиот бакнеж, пуштете го до вас, препуштете ја душата на она што долго сте посакувале, да не речам водете љубов со него. Е тогаш ќе престане се... зошто ќе добиете само блага верзија на тоа што било порано, ќе добиете млитави моменти од кои и телото и душата ќе ви останат гладни, ќе добиете пред себе слика и завршно сознание на човек кој никогаш не ве сакал, не ве спознал, ќе добиете информации колку сте создреале во меѓувреме, колку тој не е веќе доволен за вас. И ете потоа ќе ви олесни, така маѓично ќе преболите се, ќе ја откриете заблудата која сами сте си ја наметнале, ќе се спознаете од ново и најважно од се ќе се отворите за нови љубовни мигови, ќе се отворите за животот и другите ликови Затоа дозволете им нека ви се приближат и нека ве ослободат маѓично, превредни сме за да чекаме нешто што нема вредост нели?????????????? П.С. Лошиот секс ќе си го патентирам како сигурен лек за повеќегодишни љубовни јадови, да си се обогатам барем малку после се
Илјада зошто ми се вртат во мојата глава. Зошто родители? Зошто им ги кратите крилјата на децата? Зошто им го нарушувате нивното ментално здравје? Зошто сте во состојба и до болест да ги доведете? Тоа ли е дефиниција за родител? На најчистото и најневиното да му наштетиш. Некогаш и несвесно. Но, пробајте да ги гледате работите и детска перспектива. Животот и онака ќе им нанесе многу удари, сакајте ги и кога не се во право. Сакајте ги кога ќе го истурат сокот, кога ќе ја скршат чашата, кога ќе ги извалкаат и искинат алиштата, кога ќе паднат, кога ќе плачат, кога ќе задоцнат. Потребно е многу малку време да го исчистите подот, а многу повеќе да го исчистите скршениот детски дух.
Gledam se namalile temperaturive. Jas sinoka bev pokriena so edno kebe pa prisabajlina dodadov uste edno. Vo tekov na denov da se kaci tem. na 32. Ova spaga vo prirodna nepogoda. Ne sum po zeskoto. Vcera si setav so flisano dukserce. Zima si e zima, nit te pece koza, nit se potis, nit si zeden. Se mrdnav od vadenje treva i cvekinja. Na zimo nema ni toa. Se si e belo, bas me briga koja boja e trevata. I kaj mene i kaj komsiite e isto , belo. Kako i da e letna garderoba iscistile od ravtovi i cizmicki, skii odela naredile. Mora da e ova najava za docek na ZIMATA.
Плетам мрежа во која сама ќе заглавам. Лошооо... А само барав правда. И уште барам. Само сакав да вратам бар малку од она што јас го почувствував на своја кожа. Она што болеше. Една погрешна постапка ме доведе до степен на тотално промашен дел од животов. Една грешка па друга па трета... И сега еве ме кон никаде. Со потрошена цела година, без нерви, полна со негативност, без верба во луѓето, без верба во љубовта. Дури и да не заглавам, и се да испадне по планот, која е целта?! Ништо не добивам. Само сатисфакција. И име кое значи одмазда. Ми претстои лето во кое оган ќе гори во мене. Ми претстои тежок период кој сега е време да го избегнам. Но, ниеден суперхерој не потклекнал ни пред најтешките битки. Нема ни јас. Не сега.
Мислам дека мојот дијалект е единствен каде што во една реченица може да има тројна негација. Епа вака : Брат што велиш да не не не пуштат таму. Сега ми текна на ова и како будала се смеев,бидејќи секојдневно си ја користам негацијава во разноразни реченици. Ух,ама објаснив,се надевам ме разбравте
Е па така и мислев,затоа реков незнам дали ќе ме сфатите А замисли како ни е нас,на Битолчани секојдневно да изговараме или прашуваме тродупло не
Да не испадне љубомора,ама годинава за разлика од другите години, за прв пат не им заблазнувам на сите оние по сликите од плажите. На ужасниве горештини мислам дека сегде е поубаво од таму. Дома де. Ако вака продолжи времево,до септември не размислувам чадор и лежалка од близу да видам. Изгледа конечно ке минам еден летен одмор на планина. И да,за мене годишниот одмор е доживљај. Оваа година ке биде богами доживљај на годината. Сите други збиднувања сакам да ги избришам од главата.
Ми се излегува, ми се шета, ми се патува, ми се оди на одмор, на море, на езеро, покрај река, на планина, ми се дружи, ми се запознава нови луѓе, ми се пие кафе доцна во ноќта со друштво, ми се гушка некој анонимен странец, ми се јаде со фини луѓенца во ресторан, дома или запуштена гостилница, ми се играат друштвени игри, ми се пробува ново коктелче, ми се игра до раните утрински часови... Ми се прават многу работи а летото толку кратко. Затрупана во обврски имам чувство дека никакви спомени нема да имам. Штета!
Не си сама Јас имав многу глупав речник и тоа до пред кратко време.. На пр.се дешавало да кажам ,,ние со другарка ми бидевме таму.."(бевме) или ,,дај ми кафе со без шеќер"(ова не е кикс,намерно го кажувам) ,,Сакавме да одевме", за петли,,петели" мислам страшно..
На крајот од денот, кога ќе ги видиш сите среќни до и околу тебе .. мажле заспано, детето одамна во длабок сон или пак будно клоца во стомачето, мајка/татко здрави и живи .. дури и свекрвата здрава, жива и среќна..ти станува јасно дека си среќен човек. Кога ќе изгубиш една личност од горенаведениве, почнува вечната борба... А таа трае и трае... боли до последен ден... Гушнете си ги саканите, кажете им колку ги сакате ДЕНЕС. Утре не знаете што ве чека. Жалосно е да кажам, ама некои денови се последни...последни за да направиме нешто, да промениме.. да дариме живот.. да се бориме. Последни денови за да кажеме на некого колку го сакаме, последни денови за да дариме некому среќа После тоа, касно е за се. После останува само мислата дека можевме..ама не успеавме
Oвa станување вo 4 и 30,душaвa ми јa земa.А синoќa вo еден неврзaн муaбет ми беше кaжaнo ,штo oчекувaм пoвеќе кoгa немaм фaкс,пaртискa книшкa и сум неснaoдливa. Кoгa пoдoбрo рaзмислaм и вo прaвo се.Сaмo штo сегa е дoцнa зa мнoгу рaбoти. Мoјaтa неснaoдливoст е чистo рaди бaлaнс вo системoт нaспрoти oнaa категоријa кoјa имa се штo сaкaм. Сaмo штo јaс јa имaм oвaa прoклетa истoштенoст и мaчнинa.И пoтребa зa пoдoлг сoн.
Добро утро девојки Не сум спиена, со денови се убедувам да излезам да средам некои работи рано наутро, ама знам дека не е можно да станам рано, па полесно ми беше да не спијам воопшто и да надокнадам кога ќе се вратам. Инаку, имам пишувано за најдобра другарка што ми живее во друг град, па конечно после 6 месеци, повторно ќе се видиме. Ќе ми дојде на гости за пивофест. Тоа е единственото нешто што ме прави среќна периодов. Многу работи се случија што не требаше, изгубив многу мила личност, и сеуште сум confused, дали постапив правилно или подлегнав на негови лаги..? Цел месец помина и уште не можам да спијам мирно..Потешко мислам не ми било, уствари било, ама нмв. Како и да е, едвај чекам да ја видам и да ја изнагушкам.. Аhh
Фала ти многу за убавите зборови и за подршката ме расплаче со текстот. Во право си за се дека се и они тажни кога и јас сум.Може и затоа бабами ми се појави на сон тажна со нејзиниот поглед кон мене. Денес е нов ден ново утро полно со сила и со нови решенија решив веќе да не бидам добра и јас да бидам идиот малце.Кој како си ја заслужил на кој не му одговорам слободно може да си оди така си викам. Фала ти многу уште еднаш како тебе луѓе многу малце останаа* Поздрав
Денес на баба и е 80ти роденден и не викна фамилијарно сите на ручек, вујко ми, тетка ми, мајка ми (секако сите со фамилиите), коа ќе се собереме ќе бидеме околу 20 души. Убаво е кога имаш големо семејство. Но, само мајка ми нема да може да дојде, бидејќи е на работа. Кога сум на таа тема мајка ми се утепа од работа, срце ме боли кога гледам колку работи и колку вените и се познаваат од што постојано стои... Срцка, баба ми така возбудена се јавува, вика направив кифлички, благо, не сакам да слушнам дека си била на диета , сите омилени јадења ти ги направив, денеска има да јадеш, сите ќе ве соберам и не ме интересира, ќе се видите братучеди, браќа, сестри, муабети ќе си напраите. Дедо и купил поклон, па ни опишуваше како ја сакал и ценел, како му текнало дека и е роденден, без да му каже, сакала да види дали ќе памти. Таква голема љубов и брак како нив, секој би посакал, пример за среќа ми се. И така викендов па, дедото од страна на татко ми праеше 81 година и тој не викна у кафана да не частел, си се радуваат луѓето дека толку години си проживеале и така деновиве ми саботираа диета ама па сеа еднаш им е роденден, ќе напраам мал исклучок. Лажам, ова ми е изговор само да си јадам. Многу сум среќна кога има вакви денови, сакам сите да ги гледам среќни.