Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.237
    Ако не ми се допаѓа кафето што сум го направила, го истурам и правам ново. Ако почувствувам дека не припаѓам некаде, си одам и не жалам. Но ако знам дека нешто ми припаѓа, ако нешто посакувам со цело срце и знам дека таму е мојата среќа, се борам до крај.

Погрешно ли е што секогаш го слушам срцето?

На Madam-A, sweet-cherry, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  2. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    5.692
    Не!!!
    Да можев да го слушам срцето пред да настапи гордоста мислам дека половина од стресовите и нервозите ќе ги немав.

На cresa-jagoda, lilo, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ќе дојде ден кога ќе бидеш успешна и сите капа ќе ти симнат, затоа што си успеала а си се водела по свој памет.. Кој што сака нека збори ти имаш свој живот и пишуваш свои правила не на комшите, пријателите или на мама и тато :)

На cresa-jagoda, Avokado, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    Тригодишната внука на сопствениците на апартманот кај што бев на одмор ме гушна и ми кажа нешто на заминување. Постојано си зборува нешто, ама јас не ја разбирам. Баба ѝ беше таму тогаш и ми рече she's saying you're beautiful. Ми го разубави денот. :sun:

Да се надеваме дека навистина децата се најискрени суштества. :P Или подобро да се надеваме дека навистина така кажала, а не дека бабата превела нешто друго. :lol:

На sweet-cherry, didi1982, Wahnsinn и 29 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.084
    Мојата добрина завршува
    таму каде што вашата
    бесрамност ќе ја премине
    границата...

На didi1982, Someonespecial, crazylady и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    #ОнаКога дури сега загледуваш фантастична популарна серија од која сите досега снимените епизоди се излезени пред некој месец и сакаш да ја споделиш во живо или по социјални мрежи опсесијата со фанови што ја изгледале, ама и очајно се пазиш од спојлери... 8-| :D

На sweet-cherry, macka91, stranger2 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.724
    Понекогаш човек за да ги сфати некои работи треба да ги доживее.

На ceca-1, Someonespecial, elimkd и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.541
    Овие мои другарки се срање.Спремни се другар ми да ми го земат а да не зборуваме што ке биде кога ке фатам дечко.Со една излегов оној ден и уште ми вика аа вие сте заедно сигурно ке се заљубам ако го видаам.После овие глупости си направив црна листа и ги запишав сите луѓе со кои никогаш повеќе нема да сум блиска и оние проклетници од минатото.Сега и мислат дека другар ми е дечко па го замараат детето а не го ни познаваат.Да ти се плукнам и у среќа и у другарство не ви го давам другар ми бее.А и онака нема да ве погледне.:D

На teteks, Feminka192, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Kathrynn

Kathrynn Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    983
    Дури сега сфаќам на колку небитни личности сум го трошела моето време...(facepalm)

На sweet-cherry, JollyGirl, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.276
    Кога бев помала дедо ми и баба ми често ги слушав како ја употребуваат фразата :угоре високо,удолу длабоко.
    Да,моментално точно така се чувствувам,сакам да одам горе,ама крилјата ми се скршени, не можам да летам ќе паднам,а ми се здосади од толку падови.
    А што ако одам надолу? Ќе се снајдам ли? Нема да се удавам:wasntme:
    Знам само дека стојам на раскрсница,и тоа на голема раскрсница...каде ли да тргнам???

На macka91, Ivisible, didi1982 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.724
    СДК 1 Не сме свесни ние луѓето колку ќе сме посреќни и поголем мир ќе имаме во душата кога ќе сфатиме дека никој ама баш никој не се замара со нас, на никој не му е гајле што сме направиле па толку да се секираме. Не за џабе велат, секое чудо 3 дена.

СДК 2 Ми се оди во село на планина, на езеро/море, било каде. Без телефон, без социјални мрежи. Ми треба одмор. Но за жал во моментов не е остварливо.

На didi1982, Purplelilac, Lilianna и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Понекогаш (за среќа, само понекогаш), имам време вака како денес и се мислам.... Која будала сум била јас на повеќе наврати. Кои се рсаботи сум дозволила да ми се случат. На кои будали сум му дозволила да ме допрат со рaботите што ги прават. Колку многу значење сум му придавала на ситници (уште го правам тоа, је*и га) и од тоа сум добила само стрес, несоници и оболен желудник..
    Се мислам, во колку се ситуации требало да ги отерам во три лепе и да не се завртам уште еднаш.. а јас не, тинтари ги, токми ги, смирувај ги, попуштај му..

Татјано, која будала си бре девојче. Зошто го правиш ова од тебе? Вредиш повеќе, мноооогу повеќе. Крени глава таму ајде. Среди се и обрни си внимание себе си. Многу му се мислиш... Премини преку тоа и напредувај, проби се.
    Повеќе си. Запамти еднаш веќе..

На SnowQueen17, didi1982, ceca-1 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    благодарна му сум на мајка ми - што ме создаде таква каква што бев, толку несовршена и со маани. потоа дојдоа и други луѓе кои ме прифатија каква што бев. дојде само еден човек на кој му сум благодарна што ми ги отвори очите и не дозволи никогаш повеќе да ги затворам, него го запознав пред неколку години и повеќе не го ни мразам....и уште три суштества дојдоа после тоа. првото ми го држеше срцето во неговите раце, и до ден денешен ми го нема пуштено. другото, едно мало мало маче - ја крстив сара, што ја ослободив од заробеништво, ја нахранив и за 3 недели си замина по својот пат, се надевам дека е ок...и едно лице кое никогаш нема да биди свесно што конечно ме залепи скрос и ме направи воин како него. ми поклони ист меч како неговиот и тој меч го чувам како очите. затоа каде и да си, што и да правиш, ти ја посакувам сета среќа на овој свет, а јас ќе аплаудирам оддалеку за твоите успеси. и нормално, ќе бидам достојна за мечот што ми го поклони.....

посветено за сите мои херои, оние кои знаат дека тоа се, и оние кои не знаат....

На boo3, Butterfly-Girl, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  14. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    На многу од нас животите скоро ни се исти и мораме да се бориме

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    14.416
    Големината на карактерот е да издржиш и кога е неиздржливо и да докажеш дека можеш кога мораш!

Кажи каков личен пораз е ова сознаение? :(
    На истото место сум и јас...
    Ама нејсе...ние преку нив пораснавме, а тие.... ех тие... ќе останат небитни :)

Последна измена од модератор: 10 јули 2017
    На stetoskop, didi1982, Kathrynn и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Sakam da kazam deka Dosta e veke, Mi se smaci od se!

На didi1982, carangigia, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Ми се повраќа :puke: од личности кои пред тебе глумат сѐ нај нај, срцки, а зад тебе ти кројат лоши работи и ти го мислат најлошото. :@
    Личности кои мислат дека се беспрекорни, безгрешни, што не знаат да признаат и да се извинат кога грешат.
    Таквите се најголеми ѓубриња и нека не продолжуваат да глумат добрина, зашто нивната лажна добрина, нивното лажно добро лице веќе е откриено и никој не им верува повеќе во нивната глума. :devil:

На НаталиЛили, macka91, didi1982 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    Кога се смени толку светот, па немаме сочувство?
    Зошто тоа што не сме, ни создава одбивност кон некој што е?
    Па нѝ е досадно да слушаме за пелени, дечковци, неверни мажи, само затоа што не сме мајки, слободни или омажени?
    All we need is a little sympathy...

На НаталиЛили, didi1982, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  19. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    ова видео ги крие тајните на универзумот
    збогум сиромаштио !

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Едвај чекам утре да одам на викендичка да се изладам во базен.
    (poolparty)

На k.frosina, cresa-jagoda, "Zoki" и 5 други им се допаѓа ова.