Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Сакам да ве поздравам и заблагодарам на сите вие кои сте одвоиле макар и минута да ми одговорите и на најпрости прашања.Ви благодарам на сите совети и критики од ваша страна. Колку погрешни одлуки би донела , да не ми помогнеа непознати девојки и момци.Луѓе на кои не им знам ни име,а најверојатно никогаш нема ни да ги запознаам , ама од авион им се гледа искрената и добра намера.Иронијата да не го наречам револтот е што во последниве години, не добив ни половина корисен совет или утеха кога ми била најпотребна. Вие ме радувате тие ме разочаруваат повторно и повторно . Како во бунар без дно паѓаме надолу и се давиме во сопствената злоба , себичнот и гнев. Толку млади , а толку отровни ...
    Мило ми е што не сме сите исти :l:

На HoneyBun, boo3, Crna Dama и 7 други им се допаѓа ова.
  2. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    После 4 години и 3 месеци прекрасно поминат заеднички живот исполнет со многу љубов, утрово го пронајдов мртов. Мојот пес - Дон, во текот на минатата ноќ некој го отрул.
    Сега седам на тараса, пијам кафе, плачам и размислувам, каков ли нечовек може да биде дотичниот убиец и да одземе живот на невино суштество кое никакво зло ни штета не му нанело?
    Еве не знам...

IMG_201707192_012910.jpg

Денес загубив уште еден дел од мене :|

На John Snow, cresa-jagoda, CameliaMiller и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.278
    Колку треба да ти тежи егото малтретирајќи некого психички? Ти се набилда веќе?!
    Ако може да знам.Фала и пријатно.

На sofijanoka, cresa-jagoda, Quuen и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.541
    Медицино уште ти се радувам:D Љубов моја единствена,ке се глупираме заедно од септември8)Кога веќе сум у топ 10 има и прва да бидам.:inlove:

На CameliaMiller и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  5. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Тоа се п... во душа пореметени луѓе во мозокот што неможат на човек па преку животно гледа да ти наштети е тоа е Кики.
    На мене порано ми труеа кучиња.
    Болката ти ја разбирам земи си друго за да ја ублажиш болката ма да тоа е тешко.
    А на ретардираните ќе им дојде пресуда Бог е голем.

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Зошто немаме доверба во луѓето? Барем за мене си кажувам. Немам доверба во никого , па дури ни во најблиските...

На cresa-jagoda, Tajnaotrovna, Quuen и 10 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.112
    Некои работи што си ги ветив за Нова Година а си ги зачував за себе сега си ги остварувам.
    И сум посреќна и помирна.
    А за другите баш ми е гајле.

На Quuen, Feminka192, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.541
    Ми се оди во школо,ми се учи,ми се прават тестови..Нормална ли сум бе?:?:

На Feminka192, Avery, Lella и 2 други им се допаѓа ова.
  9. AmandaS

AmandaS Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    141
    Далеку од едуцирани луѓе, неписмени и без три сврзани зборови во реченица, еден ден ќе се дрзнат да напишат книга..не знам дали и на тастатурата им фалат букви, лекторот ќе плаче и ќе лекторира, има мајчиното млеко да си го исплука дур ја среди "книгата".. Голем замав, голем.. Голем залак, преголем.. Сакаш да си козметичар, сакаш да си високо воздигната општествена личност, ама дадичке бе, со азбуката шо прајме ? Камери, публицитет, а да гукнеш не знаеш, ни сама не знаеш што зборуваш, и да се преслушаш повеќе пати, на крај ќе се убедуваш дека не си ти таа. Дај бе работете си го она за кое ве бива и сте талентирани. Книга пишуваат луѓето што читале нешто во животот, што доживеале нешто и со емоции го пренесуваат на тој бел лист хартија.. Да ми е да знам каде ќе ја печатиш, да одам да запалам свеќа.. Не можеш да бидеш мултитаскинг вомен зашто си крајно неписмена, на секој ептитет, имаш големо НЕ напред, не знам што толку те величат луѓево или пак се жедни за сеир. Да се знаевме лично, ќе ти се јавев да ти плеснам да не се бламираш и да идеш да се опуштиш у џакузи малку. Ама не сме другарки, и нема да бидеме никогаш, се додека си вака неписмена, а за некои работи е касно.. Тоа НЕСЕ на крај, ми го прободе левото око и ми ја пробуши аортата. Затоа другари, да не бидете хејтани, бидете паметни и не плескајте се на вашите социјални мрежи.. А штое проблемот ? Убав ден.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  10. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Поминувајќи на пешачки со точакот ќе ме удреше веспа,на човекот му се брзало што ги поминал неколку коли и прошиша на црвено па и не ме примети дека можев да загинам поради негово невнимание.
    Некој ден ќе го прежалам точакот ама ќе го добие некој на хауба или на мотор.
    И јас возам кола па внимавам на другите или јас сум глуп и останатите како мене.
    Нашите животи не се најдени на улица !!!
    Додека плаче моја мајка ќе плаче нечива осеќам.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.708
    На youtube случајно најдов аудио приказна што ми беше омилена како дете...
    Емоции до плафон ;(

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Quuen и 12 други им се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Разговор помеѓу млад пар:

Ж: -Ќе одиме вечер на слава?
    М: -Каде тоа?
    Ж: -Па на Бојан му е куќна слава...Прееска спомна Аце за да одиме....Ти се оди?
    М: -Бојан? Оној (член од партија)? Не бе не одам.
    Ж: -Абе се зезаш? Сите не поканил.....Дека е (член од партија) не одиш? Ај не зезај.
    М: -Не, нема шанси...Речи не одиме...Измисли нешто.

(Намерно не пишувам вмровец или сдсмовец или левица или други....Не спомнувам за која партија поточно станува збор)

Суштината на муабетот е таа...Дека бил од друга партија, не му одел на слава :smoke: :rock: 8-|
    Ете толку политиката е важна на некои луѓе, што дури прекинуваат контакти со останати луѓе што не се во иста партија ко нив.
    :dance:

Вчера видов твит или не знам што беше поточно, ама не можам да го најдам, затоа ќе имровизирам...нешто вака беше...

Јас: -Ќе одам на слава и нема да зборувам за политика.
    (Јас на слава после неколку чаши алкохол)

:lol: :rofl:

Жално :x

На cresa-jagoda, Luna91, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  13. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Го гледам и се чудам. Очи полни солзи. Што од среќа што од страв. мој е , еден и единствен. да можам и душава да му ја дам би му ја дала. И ова звучи тажно , а уствари не е. Ова е полно со љубов...

На sofijanoka, CameliaMiller, Оленка* и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.325
    Мистеријата како сите деца на професори завршуваат на универзитетите во Италија, со особена прецизност - Комо и останати мистерии на универзумот.
    Трасата е - Лион Франција, Лугано Швајцарија и Комо Италија. Евтин живот...
    А деца со 10,00 од обични семејства немаат транспарентен пристап и менторство до овие стипендирани програми...

На Luna91, CameliaMiller, Quuen и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.724
    Сосема ок е да си заминат некои личности од нашиот живот. Тоа што тие другарства настанале во градинка, основно и што опстојуваат со години не е причина да се одржуваат уште. Луѓето се менуваат. Не сме истите што сме биле во градинка, основно, средно на факс. Не им замерувам. Не сум ниту јас истата ниту тие.

На Kathrynn, cresa-jagoda, Crna Dama и 13 други им се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Господ некако си ги решава работите како што треба да бидат за нас,коцките се местат како што треба да бидат а не ние како што сакаме,и се радувам што етоа така,затоа не треба да се прават планови за иднина се што е мое ке си дојде,работите ке си дојдат само треба трпение-спасение.

На Luna91, Feminka192, Crna Dama и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Година 2017. Луѓето сеуште се занимаваат со лажни профили и боцкања.:fubar:

На cresa-jagoda, CameliaMiller, НаталиЛили и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.541
    Премногу ми се допаѓа животов,сменив се пред месец дена и сега си уживам.Ова е еден од најубавите периоди исполнет со прекрасниии луѓе и вистински пријателства,искрени насмевки и прегратки.Не остана никој што може да ме нервира и да ми ги уништува најубавите денови.
    Како и да е..денес половина отидоа на одмор,после јас одам..Како ке издржаам до 4 Август без нивв;(:inlove::inlove::l:

На CameliaMiller, galapce, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.194
    2 + 2 = 5

Неточно е, но во исто време и точно. Може и да не значи ништо, но сепак претставува нешто додека има контекст. Два плус два е пет. Навистина е пет. Секако, ако зборот „пет“, односно знакот „5“ претставува 4 единици.
    Интересно е кога ќе се сетиш дека сѐ е измислено и постои само додека ние му го даваме контекстот.
    Засега, 2+2=4, но ако сите одлучиме утре да е 5, не постои пречка да биде.
    #JustShowerThoughts
    #ОкејЌеСиЛегнам

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Quuen и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Од луѓе што сакам да ги имитирам најомилен ми е типов од лева страна, влезен во филм или подобро речено во серија од оние шпанските што ги даваа на времето :lol: :D Знам дека повеќето веќе не можат да ја поднесат песнава ама морав да си се пофалам за имитацијата :rofl:

:music: (hollest) :$