Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.237
    Мразам муабети за времето. Кога луѓето немаат што да си кажат, ја отвораат оваа тема.

На Wahnsinn, Ketchup, Quuen и 21 други им се допаѓа ова.
  2. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Имам забележано дека среќна и искрена врска со промискуитетен маж не може да опстои.
    Многу искусни мажи чие искуство потекнува од големата бројка на партнерки исто така мислам дека не се материјал за квалитетна моногамна врска.

#justarandomconclusion

На iloveyou29, CameliaMiller, Priroden и 8 други им се допаѓа ова.
  3. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Како очекуваш некој што самата кажуваш дека е промискуитетен да сака моногамија!?

На stetoskop, CameliaMiller, КикиМаус и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Јас воопшто не очекувам, нити па пробувам нешто со таков тип. :D Фала богу, нели? :makeup:
    Она што ме инспирираше да го напишам постов се мислењата кои ги прочитав од многу членки низ форумов каде се изјаснуваат дека не ги интересира со колку бил партнерот пред нив, а и општо слушајки искуства од девојки кои започнале (или пробале барем) да имаат моногамна врска со момци со богато сексуално минато зад нив.

Последна измена: 16 јули 2017
    На iloveyou29 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Пуста љубомора ќе го убие народов ццц.:headbang::headbang::fubar:

На stetoskop, Starlič, КикиМаус и 7 други им се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Ако проблемите се стават под тепих и да се правиме како да нема проблеми,туку сами од себе ке се решат грешиш многу,ако мислиш дека без меѓусебна комуникација за сите работи и проблеми што не мачат отворено не се зборат,дека сами од себе ке се решат грешиш многу.
    Ако мислиш дека јас ке си терам по свое а за тебе ми е гајле,грешиш така ништо нема да постигнеш,
    Ако мислиш дека твојот збор е главен а мојот не е битен грешиш и те како е битен за да има мир и хармонија помеѓу нас.
    Ако мислиш дека со игнорирање ке дојдеш до решение на проблемите,грешиш напротив поголеми стануваат.
    Ако мислиш дека со бегање се решаваат проблемите,грешка си уште толку се натрупуваат,проблемите ти се како снег ако не го очистиш снегот навреме ке падне нов и ке затрупа уште повеќе.
    Затоа убаво размисли што ке постигнеш со оваа што го правиш.........

На fallenangel, stetoskop, КикиМаус и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Од мала мајка ми ме советува дека нема пријатели, дека од љубомора се ќе направат. Идев со глава у ѕид и контра мајка, со рака у оган дека моите пријатели се верни, можам се да им кажам и дека не ми мислат лошо. Летово и малкумината пријатели шо се броеја на една рака почнав да ги губам. Сите си го покажаа лицето полека полека. Кој праел лице, кој ми љубоморел, кој ме оговарал... И се изнаплакав пред мајка ми, ја гушнав и и кажав дека ја сум била слепец...јес да носам наочари ама вакви работи...
    Ги исфрлив токсичните луѓе, да може сум сама сега, но подобро сама отколку опкружена со луѓе змии, кои ме трујат, уништуваат и преку "добронамерните" совети ми рушат самодоверба и психа.
    Едно сфатив, не е битно да си фин пред мене, биди фин и зад мојот грб и брани ме зад грб...

На kala21, fallenangel, stetoskop и 34 други им се допаѓа ова.
  8. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    787
    Ворк хард, слееп хардер

На fallenangel, CameliaMiller, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.724
    Едно никако ама никако не можам да го сфатам. Ние луѓето сме толку немоќни суштества денес не има утре не, денес сме на врвот утре не, не знаеме што ќе не снајде со доаѓањето на утрешниот ден. Епа зошто тогаш толку љубомора, завист, злоба?
    Зошто да се љубомори на туѓото? Или пак јас сум премногу наивна, еве не знам.
    Никогаш ама баш никогаш материјалното или некој си успех не може да ти ја исполни душата ако си осамен и несреќен. Среќата не зависи од материјалното. Од нас зависи.

На Starlič, НаталиЛили, Feminka192 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Луѓето кој неможат да го достигнат твојот успех,почнуваат најчесто да те плукаат,да те вреѓаат,со омраза сам на себе си копаш дупка,во која еден ден ке паднеш.

На Quuen, КикиМаус, Brojka и 7 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Не чуди се зошто те оговараат зад грб личности кои немаат храброст ни да ти излезат пред очи а не па во лице да ти речат нешто!!!

На fallenangel, CameliaMiller, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  12. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Од омилени зависности - зависноста од него.....нема послатка зависност нема....нема такво ни чоколадо, ни дрога, ни лек кој ќе те направи позависен, можеби забележува - можеби не, некогаш кријам чувства преодлично...и покрај тоа што е возрасен - би се засрамил да знае дека го гледам како еклер на излог, како чоколадна торта прелиена со чоколадо....не смеам да ги допрам ни едното ни другото, но се осеќам како во затвор заради зависноста...аххх кога само би знаел, но не ти кажувам, дури и вака - сакам да поуживам во тебе

На fallenangel, КикиМаус, molikaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  13. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Животот постојано знае да ни поставува пречки на патот. Наше е дали и како ќе го поминеме тој пат. Ако се откажеме, никогаш нема да знаеме што има на другата страна.
    Мора да стиснеме заби и да истрпиме се.
    После дождот доаѓа сонце...
    Ќе го чекам да ме огрее.
    Се надевам дека ќе биде што поскоро.

На fallenangel, Glasna, MG3 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.974
    И официjaлно од денес 30че во години. (facepalm)
    Сакам само годинава да биде исполнета со убави работи, од лоши доста ми е. И тие што ги сакам наjмногу да се до мене. Толку.

На fallenangel, Doozy, iloveyou29 и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Нека ти е среќно 30-чето и она што сакаш да ти се исполни (ех табла јајца)

На fallenangel, kravce, "Zoki" и 3 други им се допаѓа ова.
  16. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.738
    Сакам полека се да ми се среди, да плачам помалку, да се смеам повеќе, да мислам помалку, да живеам повеќе..

На fallenangel, stetoskop, Starlič и 10 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Им благодарам на сите лоши зборови изречени од некои личности ме направија посилна, по борбена и похрабра.
    И посреќна :!:

П.С. Ќе ме згазеше кола за мал сентиметар ако не закочеше девојчето. Во право сте Господ гледа и чува.
    :d:

На stetoskop, cresa-jagoda, Feminka192 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    Ги обожавам овие летни дождови , ме потсетуваат на убави моменти, ми будат спомени.
    Доживувам мир, спокој и тишина.

На fallenangel, stetoskop, iloveyou29 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.196
    Не е толку страшен овај летен студ ако во душата ти е топло. Ако умееш да најдеш убави моменти и во тмурни денови... Се зависи од нас, се е до нашиот ум. Какви ти се мислите таков ти е животот.

На fallenangel, stetoskop, Starlič и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.438
    Луѓето се почесто ги слушам да кажат - "е сега така е, модерно време дојде" ..
    Па се вртам околу себе и ги гледам сите на таблети, телефони, по некој лаптоп...
    Гледам стари луѓе на кои им е тешко да се движат, а сепак тргнале со автобус... дете што паѓа и мајка што по 5 секунди го тепа затоа што паднало..
    Гледам луѓе што сакаат да ја продадат приказната за трето дете, во која ни сами не веруваат...
    Гледам бездушен народ со скоро никаква насмевка на лицето..

Дали во трката по пари, заборавивме на семејните вредности? Дали ова таканаречено модерно време, ни го наплати данокот по највисока можна стапка?

Вчера бев на место што за моите скопски навики делува како да е крајот на светот.. 10тина км од најблискиот асфслт, 30тина км од цивилизација, на преку 1500 метри надморска височина ... на момент бев целосно исклучена од модернава доба..без мрежа, без интернет..
    Седев и зборував за моето семејство.. за потоа некое време да размислувам за семејните вредности кои и самата јас не ги почитувам...

Кога мајка ви ќе направи јадење, седнете каснете макар 2 залачиња..таа вложила време и труд за вас затоа што ве сака..
    Кога татко ви ќе ви побара лист хартија и пенкало, станете и одма дајте му...не чекајте пола саат.. Така покажувате колку нивните потреби ви се важни на вас и дека истото го правите од задоволство а не со сила..
    Утре сестра ви кога ќе побара торта од семејната слаткарница, не ја прекорувајте дека цел живот јаде слатки и колачи без пари...
    Кога брат ви ќе ви побара помош околу некоја работа, помогнете му затоа што сакате, а не затоа што ви е брат па морате ...
    Колку побрзо научиме да го ставиме семејството на прво место, толку побрзо ќе постигнеме хармонија во нашиот дом...а мислите ќе ни бидат помалку конфузни ...
    Животот е краток, а тие околу нас не се вечни. Гушнете ги, бакнете ги .. направете ги среќни затоа што вие сакате ...утре истите тие ќе ви вратат со дупла мера.

На kala21, Wahnsinn, Tajnaotrovna и 34 други им се допаѓа ова.