Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Денес буквално ми се деси најголемата брука у последниов период шо ја памтам. :worried::worried:Морето пореметено денес, бранови по 5-6метри огромни, гураат се пред себе, ја јаката хероина ќе идам ќе пливам бре, по татко ми, нема гајле јака сум ја. Влегувам, неспремна и бааам еден огромен бран, ме потопи, дур сфатам шо се дешава глеам горните купачи соблечени, градите на изволте, кога дур местам купачи, баам уште еден бран, сеа и долни купачи ми се соблекоа, па излегов, се облеков, исушив и дим да ме њама. :tmi::whew: А погледи од плажа и од згодниот спасител на плажата богами си добив, абе ко филм све. У меѓувреме на еден дечко истото му се деси и цела плажа му виде полов орган, па се утешив дека не сум единствена избрукана и си фатив патот. Ми идеше да се закопам у песокот на плажа од срам. :nod:

На La.loca, Florenсе, Ivan4e04 и 30 други им се допаѓа ова.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ili obratno hahah

3. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Братучедка ми бремена и му кажуваме на внук ми (3 год.) има бебе во мешето на мајка ти.
    И си лежам јас, стомак ми се подувал и ми доаѓа внук ми ме фаќа за стомак и ми вели тете има бебе.
    И јас не не, нема бебе тете, на тете стомакот полн чоколади.
    Па кога си фати дете да ми крева блуза чоколади да бара.
    И што да правиме, по жешково пат под нозе и во продавница чоколади да купиме.
    Одиме и и вели на продавачката тете нема бебе, има чоколади.
    Слатко се изнасмеав.
    Колку само едно мало дете може да ми го направи убав денот.

На La.loca, Lady Phoenix, ceca-1 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.515
    Допаѓања:
    43.554
    За мене уметност не е нешто што авторот треба да ти го објаснува на долго и на широко, за да ти го каже значењето...
    Самото дело треба да ја долови и пренесе суштината.. Затоа и сум изненадена кога во многу ретки случаи, ќе ми се допадне нешто од модерната уметност...

,, Venus of our times ,, - Anna Uddenberg
    Berlin Biennale 2016

FB_IMG_1501522500674.jpg

На La.loca, Lady Phoenix, Florenсе и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Ако некогу извисите, навредите или му згрешите нешто а тој не ви возврати во прашање е една од две работи
    1. Не му значите ништо
    2. Му значите премногу

На QweenSM, stetoskop, crimson и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Од секогаш сакав да го анализирам небото,како мала одејќи некаде често се гледав во облаците и си помислував дека и облаците се движат,па потскокнувајќи ги гледав во каква форма се :D
    Одамна не сум се задлабочила во облаците.
    Искрено,вечерва се гледав во небото,ги гледав онака спонтано и ѕвездите и месечината и чувствував некој мир....мир кој бесплатно го добив и во кој уживав на најсмирен начин.
    Некои одамнешни навики сеуште постојат во нас,но ние не сме биле свесни за тоа...

На cresa-jagoda, mynameislove, BlackAndWhiteSwan и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.434
    Она кога злобен збори за туѓа злоба... комедија... Зошто некому би посакал да му направиш да му е неубаво?
    Имаме љубов каква што заслужуваме. Верувам во карма. И на најзлобниот враќам со добри намери, освен ако не претера во својата лудост и глупост, тогаш ем памтам, ем сум бланко.
    Како ви држи совеста вам кои посакувате некому и секунда да му биде лошо?!

Ако лажете, пазете што лажете, многу поверојатно дека ќе ви се оствари, него ли она добро старо пази што посакуваш.
    Па веќе кога лажете, лажете за убави работи.

Денес сум фасцинирана од туѓата злоба. Се плашам од неприфатени луѓе и сплеткароши. Некогаш можда и не од самата злоба, туку од што се глупи ќе ти го збиберат. Зошто? Зошто си среќен....

На La.loca, ♣ Alba Viduam ♣, macka91 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Само едно ке кажам преубаво си поминувам во битола :inlove:

На ceca-1, BlackAndWhiteSwan, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Морген :coffee:
    Читам фикција, па пребарувам на нет дали е вистина (facepalm) Ми се заврте на ум деновиве, за сибирската хистерија. Зошто секогаш се воодушевувам повеќе на зајдисонцето. Си замислив, да седнеш во кола и да патуваш кон зајдисонцето... и секогаш да има зајдисонце. Утро, работа, дом, спиење... кога ли нас ќе не фати таа хистерија. Монотоното секојдневие се чувствува како бавно умирање.
    Не си го погодувам нешто кафето деновиве :(
    Не се филмајте бре многу луѓе, онака... проѕирни сте.
    Ми недостасува Охрид, ама не ги сакам гужвите. Сакам пак да ги гледам Персеиди од плажа. Овој свет е полн мали прекрасни "чуда". А ние брзаме... во монотоното секојдневие.

Сега ги разбирам и оние, навидум чудни за денешно време, нечии желби. Бидете среќни.

На La.loca, Lady Phoenix, ceca-1 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Топ си поминав на одмор во Грцијата одморив тело и душа да ви кажам искрено :).

На cresa-jagoda, "Zoki", Crna Dama и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
  12. Brojka

Brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    1.724
    Од кога тоа да се зборува на дијалект е селски? |(
    Има преубави дијалекти во Мк.
    Неретко слушам лоши зборови од моите сограѓани упатени на тие кои зборат на дијалект.
    И првртување очи..

Аман те престанете со тие поделби граѓани-сељаци, скопјани-провинцијалци..
    2017-та а се уште се занимаваме со ова.

На galapce, Ketchup, fallenangel и 9 други им се допаѓа ова.
  13. AmandaS

AmandaS Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    141
    Ај сега малку за автопералните :)
    "Абе брат ми текна: Ај гаражата твоја долу таман на улица излегва ќе ја напрајме автоперална... Ајде!

И кој стигна, каде стигна отвори автоперална. По една автоперална за секоја кола. И нормално сите перални испикани таму каде има најмногу коли - во центрите на градовите.

Ме интересира дали некој (општините, државата) води сметка колкав број перални се доволни зависно од бројот на возила, на кои места се отвораат и дали треба да исполнуваат критериуми од типот: адекватна диспозиција на отпадни води, обезбеден (не узурпиран јавен) простор за чекање ред, простор за сушење, односно дали добиваат некакви лиценци и дали им прави некој контрола на работата.

Оти никаде во светот нема автоперални во центар на град, туку на периферијата или во индустриските делови. Зошто? За да не се слева цела отпадна вода сосе хемикалии по улици, а колите да не ја разнесуваат по патиштата кои постојано се водени и калосани. И за да не се плашат пешаците да не ги испрска некое црево сред пешачка зона. И испраните коли да не ги сушат по банкини кои се јавен простор, а оние кои чекаат ред за перење да не претвораат цели сообраќајни ленти во паркинзи.
    Налет тоа, некои амбициозни перални перат и теписи. Па не изгледа ништо победно од тоа во центар на град и сред улица да видите теписи спружени по банкини каде се перат или префрлени на шипки за сушење.

Таквите глетки низ градовите во Мк, наместо на урбани места, оставаат впечаток на селска шабанарија. Вистинските градовите се градови не оти имаат повеќе жители од селата, туку поради тоа што за секоја дејност си има адекватен простор и адекватно место каде треба да се извршува.

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Здивено се осеќам...

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Значи стваро не се нормални овие со приватниве автобуси, кај клима не пуштаат па и прозор да се немало да се отвори...
    Катастрофа

На La.loca, "Zoki" и Brojka им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Ми стигнува порка на ВИБЕР од тетка ми:
    - Пиши ми го бројот кој ти е...Тетин ти ми измешал нешто во контакти и не ти го знам бројот...Поздрав.

На La.loca, ♣ Alba Viduam ♣, macka91 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.320
    Допаѓања:
    278.423
    Денеска увидов колку е точно она дека животот ти се оцртува на лицето.
    Со мајка ми сретнуваме една жена си прават муабет како годинава не се собрале на генерациска и сл.Не ми се веруваше дека се генерација ,неколку пати погледнав те во една те во друга.Мајка ми изгледа 15 г постаро,женава бре едно чисто лице без брчки ,исправена, дотерана...
    Ја знам од секогаш ама никогаш не мислев дека е генарација на мајка ми,но кога го споредив нејзиниот живот и тој на мајка ми се ми стана јасно...:(

На La.loca, Lady Phoenix, galapce и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.828
    Допаѓања:
    80.766
    Добрината доаѓа од страдањето.

На galapce, cresa-jagoda, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Требаше јас да легнам во тој гроб, а не ти.
    Me боли секој здив без тебе.

На La.loca, Crna Dama и Lilianna им се допаѓа ова.
  20. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    чувството кога се едно е исто,монотоно.Стани гледај серии по цел ден јади пиј легни.И серии и се ми здосади.Земи книга читај жешко па почнеш книгата да ја користиш како ладило.Ајде на диета ти дома цел ден а мајкати ти прави ледени коцки и ти носи.Ајде да вежбаме до продавница не се оди на жешково не па на теретана.Се чувствувам бескорисно и беспомошно кога дремам без обврски.:@:@:@:@

На La.loca, Outlook, biGirl и 3 други им се допаѓа ова.