СДК Вчерашниот и денешниот ден ми се од посебна радост. Уште пред да почнам со студии ми стигнаа два големи предизвици, еден голем и комплицират текст од англиски да го преведам на руски и денес веб-страница со многу податоци да ја преведувам на македонски. Нешто како тест за дали сум на вистинскиот факултет и дали би имал живци да го поднесам сето тоа. Нештата што ги правам се за место каде што имам утнато и тоа многу силно, па затоа се надевам дека ова ќе ги исправи моите грешки, во едно ќе ми помогне да си го тестирам потенцијалот со јазиците. Во едно после многу тешки периоди во животот сфаќам зошто сум на Земјата. Дека можам да дадам нешто некому, дека можам да направам нешто и да променам нешто во животот и општо. Дека некои нешта се наша заслуга бидејќи се такви какви што се и нека бидат само за арно!
СДК1 Прв викенд од месеците што носат р во себе. Силно светнал ден под падините на околните планини. Сонцето не се предава. Денот е пократок и порано заоѓа, ама се уште му се владее. Распосланите зраци ги руменат образите за да не поштедат од декоративната шминка. На прагот на новата сезона отворам ново животно поглавје со непозната содржина. Посакувам корицата да биде помалку колоритна и помека од таа што ја затворам и оставам зад себе. СДК 2 Не прифаќам авторитативност таму каде што треба да има компромис. На естетиката не и давам предност пред фунционионалоста. Некои нешта многу ме тиштат, но знам дека морам достоинствено да ги понесам и поднесам. СДК 3 Долгометражни постови не читам. Извинување до оние што одвоиле дел од драгоценото време. Повредно ми е да го задржам истиот диоптер.
На форумов приметив некои ликови на кои секој коментар им е омраза спрема сè што е машко зошто биле истите тие изневерени од некого. Мене ми е навистина жал што е така и знам дека не ви е лесна ситуацијата, но, дајте оладете малку. Сите ние сме биле изневерени од некого во животот па сме се помириле со тоа и сме продолжиле. И јас сум бил изневеруван и манипулиран па сега што требаше да правам, да објавам војна? Престанете едноставно со секој ваш коментар да сеете омраза на сè што е машко, со тоа покажувате само дека сте претерано големи слабаци и дека не сте доволно силни да поднесете удари од било кој тип во овој живот.
Идиоти насекаде! Лицемери насекаде! Злобни луѓе насекаде! Пу,пу, подалеку од мене!!! Не се вклопуваме.
ne mozam da gi sfatam lugevo edno mislat drugo zborat treto pravat.Mi veli pred 2 dena ja skarana sum so Mitra (izmisleno ime) ona ne me ceni ova ona.Vcera vecrta den potoa ahahaha se smeam so mitra na viber za edni meminja ... Denes eee so Mitra na kafe ke odam.Istava osoba na temata odmor ..lele sakam na Krf top ponuda mi iskoci ...den potoa ne sakam na Krf ladna e vodata -.-.Go sakam decko mi sleden den ne go sakam decko mi. Najiskreno i cant keep up odluci se zeno bozja so sakas so ne sakas ne ne buni site eden den ti davame edni soveti dr den drugi i nie veke nemame nervi za tebe.
СДК дека сум од оние што не можат да најдат баланс. Кај мене е се` црно или бело. Или правам нешто до крај, како што треба, или воопшто не почнувам. Целосно се фокусирам на она што ми е важно. Не станува збор за тоа дека уживам во ова. Тоа е дел од мојата личност, залудно бараат од мене да се променам. Ако ми се врши притисок, ефектот е обратен.
СДК околу мене многу проблеми..и само проблеми. Редно е животот да ми даде барем едно нешто убаво и да потрае долго..само едно нека е..толку барам
1vi septemvri...nema da go zaboravam ... Ako porano denot mi nosese radost i novi lica koi ke gi vodam i usmeruvam,vcerasniot 1vi mi go odnese liceto koe mene me vodese i usmeruvase...negova skola bev... Deneska...stotici i stotici lica...guskanja,utesuvanja,tapsanja po ramo...zaludno... Ne veruvav deka covek moze da podnese tolkava bolka a vo isto vreme i bes... Pobara da prodolzam...da ja drzam glavata krenata kako do sega i da gazam cvrsto...ovoj svet ..ova igra bara jaki i cvrsti ludje a on veruvase deka jas toa go mozam. Da...jas mozam i moram...jas ednostavno ...sakam...
Септември е. Ми се спремаат боички, прибори и пенкалца во боја, по можност да мирисаат. Да мерачки си бирам тетратки и да си бирам гуми и моливчиња што ќе си одговараат ко да ќе ме тоа натера да учам. Ми се љути дека е 7 сабајле и мајка ми да ме буди и да мора да станам, а последен пат сум станала толку рано 3 месеци уназад. И сакам да ми се врати тоа чувство на први септември, рано од сабајле, сите дома станати и општа узбуна и мирисот на кафето од мајка ми. Ако бев средно, мрзливо возење во автобуси и гушки и возбуда. И тост на голем одмор. А втори е, уште малку трети. Ама ко да ми фали нешто шкртнато за првиов. Да можеше да се врати.
Денес излагам со другарки , и ме прашуваат Како си ? Јаа им велам : ДобрА . и се насочи разговорот кон друга тема ... Си велам лугето со кои живеам и со кои се дружам не ме познаваат , не ми ја познаваат душата..... Јас вриштам внатре , плачам секоја вечер пред да си легнам , лице не ми е насмеано со денови , месеци.... Јас сум странец за моите блиски ... Се осекам како безнадежен случај ... Како да нема на крајот на тунелот светлина, како да нема надеж за подобро , се осекам како никој и ништо .... Ги бројам деновите кога ке си заминам , и никогаш нема да се вратам.... Ке го поминам остатокот од животот во самотија , мир и тишина..... Не ми треба сега никој ... Одлучив !
Едвај чекам денов да завршИ!. Некогаш подобро црна мачка да ми прејде на патот отколку некои личности! Се чувствувам исцрпено, максимално вознемирено од однесување на одредени личности. Не знам зошто нон стоп сум мета на потсмев и што е смешно на мене! Ниту сум кловн, ниту нешто слично, напротив озбилна девојка сум! Немам намера да го носам дечко ми и да го претставувам на роднини, пријатели, ниту имам намера да ги поканам на роденден свој, здравје нема да ги поканам ниту на свадба , ниту пак за роденден на свое дете! Последната дешавка што беше врв на денов нема да ја спомнам, ама ќе речам Господ да чува и брани од злобни и покварени личности кои гледаат на било кој начин да ти напакостат! Крајно време е да си се посветам сама на себе! Доволно време изгубив со погрешни луѓе! Потребен ми е духовен мир бидејки истиот го губам кога сум опкружена со одредени личности! Сакам само да сум сама или со него, сите други вишок ми се, непотребни!
Знам како е кога никој не приметува дека не ти е добро. Поминав низ нешто такво пред една година и верувај знам дека не гледаш смисла во дружењето и во одржување на било какви контакти со луѓе кои всушност не забележуваат дека веќе подолго време не си во ред. Но знаеш што сфатив?! Луѓето денес не забележуваат дека не си во ред бидејќи сите денес си водиме некои битки со самите себе. Постојано се чувствуваме несфатено, осамено, отфрлено, разочарано. И вината за сето тоа ја припишуваме на другите луѓе, а не сфаќаме дека секогаш како што важи правилото дека среќата е поголема кога ќе се сподели така и тагата помалку тежи ако се сподели. Она што сакам да ти го кажам е дека за да некој ти помогне, да те утеши, да ти даде совет или барем заедно да се насмеете и во тагата треба најпрвин ти да го споделиш проблемот, во спротивно никој нема ни да забележи дека не си во ред. Се надевам дека барем малку помогнав
Тогаш веројатно проблемот треба да го споделиш со некој друг. Сигурна сум дека постои барем една личност во твојот живот која би те ислушала и би ти помогнала во врска со проблемот