Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Да додадам и да се жалат како не им ги покачувале пензиите, а внуците им бегаат од државава или им седат дома невработени(facepalm)

На Gosh, La.loca, Anabelle.Amorette и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Често велиме дека многу вистински работи ги правиме за погрешни луѓе и дека е грешка но не е грешка. Ги правиме од љубов. Пријателска, партнерска, роднинска или каква и да е. Љубовта не е грешка. Љубовта е љубов.

На cresa-jagoda, Crna Dama, "Zoki" и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Никогаш не научив да бидам доволно суптилна и она НЕ кое ми се чини толку трагичнопанично , да го сфатам како НЕ СЕУШТЕ....:?:

На LittleGirl626 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Ме дрма фудбалска еуфорија[​IMG] [​IMG]

5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Дали сте вие нормални???
    Претрчувате со децата преку улица каде ќе ви текне и дури па гордо продолжувате од онаа страна на улицата.
    Немајки! Нетатковци! Небаби! Недедовци!
    Утре вашето дете нема да знае дека треба на пешачки да ја преминува улицата.
    Ќе му кажете, ќе го учат и во училиште, ама не, нема да го прави тоа зошто неговата мајка/баба/татко/дедо си прелетуваа каде ќе им текнеше кога за тоа се ствараа навики!
    Утре автобусот нема да закочи.
    Идиоти ли сте???
    Ма што па воопшто прашувам. Сте!

На Chica.Loca, cresa-jagoda, AnaKarenina и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.336
    Допаѓања:
    92.299
    Сакам двор полн со цвеќиња.Разни бои на секоја страна,со чаша чај или кафе да уживам во тмурните утра сама, да седам и да се релаксирам гледајќи ја нивната убавина.
    Да си собирам букетчиња за дома и на секој чекор да имам по една мала вазна.
    Со цвеќе домот ми е поубав,пошарен ,едноставно-убавини на секоја страна :angel: :f:

На Chica.Loca, cresa-jagoda, AnaKarenina и 19 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Ke go rodis,ke mu se treses i on ke ti dade komentar -Majko ,kako Kleopatra si.... (facepalm)

На Asterion, cresa-jagoda, Crna Dama и 14 други им се допаѓа ова.
  8. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.420
    IMG_20170912_123919.png
    The sky is my therapy.

На Matotheja, t-sweet, Purplelilac и 5 други им се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.532
    Моментално инспирирана од @Lilit , ама секогаш сум била против исклучување на луѓе од животот. И сум давала милион шанси, затоа што секој може да биде тежок во одреден период од животот, па и да ти делува токсично.
    Можеби и од себични причини, за ако јас делувам некому така, да не останам сама. Иако, се грижам за луѓе. Некогаш дури и претерано, па и без да очекувам нешто за возврат.

Но, периодов заклучив дека мора да има некакви граници. Јас сум личност што многу лесно собира најразлична енергија од други луѓе, за жал најмногу негативна. Можеби сум емпат, можеби само премногу чувствителна, и тоа е особина што многу ми пречи низ животот. Се соживувам со се, не можам на никого да се налутам, бидејќи ги разбирам сите и за се наоѓам оправдување.

Ама така ме исполни со негативна енергија една блиска личност периодов, што за првпат сериозно размислувам за целосно исклучување од животот. И имам грижа на совест, себично е. Ми го направиле тоа и сум била многу повредена, ама толку токсично ми влијае што забележувам дека и физички ми пречи. Изгледа е лик што се храни од послаби луѓе, ја исфрла целата негативна енергија и секогаш сака да доминира во се, па пробува и мене да ме претвори во таква. А јас не можам со луѓе што се опкружуваат со послаби за да си го хранат егото. А не сум ни слаба, барем не сега.
    А и изгледа ми е некаков тригер, не сум јас кога сме заедно.

Можеби ова има смисла само во мојата глава, не знам.

На Chica.Loca, Annath, faye и 15 други им се допаѓа ова.
  10. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Го сакам мирисот на есента и есенскиот дожд. Тогаш сонцето не е толку јако, се појавува срамежливо, но сепак влева надеж. Воздухот има поинаков мирис, помешан со зимници, луѓе си помаѓаат меѓу себе. Лисјата добиваат златна боја и се распостилаат насекаде. А тука се и марамите за нивните обожаватели. Есенската облека ми е незаменлива.

На Crna Dama, Matotheja, Oscar Lady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Денов започна прекрасно, да ве поздравам сите милички мои. Се валкав во креветот на брат ми и го гушкав додека тој си гледаше слики на инстаграм. Малку му е незгодно оти сме машки, но мене не ми смета се што сакам е да му се радувам на брат ми тоа ми е најголема радост исто како да имате маче и да сакате да го галите. Јас наскоро ќе имам маче, многу сакам мачиња, но тоа не значи дека ќе го заборавам брат ми. Доручкував па сега ќе се напијам водичка, ќе одмарам на фемина да ми легне јадењето. Ви благодарам што сте секогаш тука и бидете позитивни и среќни немојте да очајувате за ништо!

Поздрав до брат ми!

На sjdgo, faye, Tan4ence и 6 други им се допаѓа ова.
  12. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Никогаш никому не сум му посакала лошо.
    Никогаш не сум се радувала на маката на некој.
    Секогаш ми е жал кога ќе слушнам дека некој го напуштил овој свет. Но не е исто да слушнеш дека починал 80 годишник и некој половина од тие години.
    Пред некое време почина еден роднина 70 и кусур години. И разбирам има семејство го жалат. Секој плаче по своето. Но кукаат, плачат не видел ништо. Како бе ништо?
    На свадба на внуци бил. Пра внуци има.
    Што виделе тогаш оние што ги затвориле очите на 20, 30...?

Не, не ми е жал веќе за толку стари луѓе.
    Жал ми е за сите млади души што прерано ги затвориле очите. Тие, баш тие не виделе ништо од животот.

На Crna Dama, "Zoki" и stetoskop им се допаѓа ова.
  13. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Што и да кажам за денешниов ден ќе е одвишно.

Бевме излезени со другарка на кафе и и раскажував една случка од пред неодамна кога бев излезена со друга другарка, како едно девојче не виде дека вратата (стаклена) е затворена и на излегување од кафичот се тресна во вратата баш убаво и сите се изнасмејаа уште поубаво. На девојчето според изразот на лицето можеше да и се прочита колку е засрамена.
    И јас и другарката тогаш мислам дека бевме единствените што не и се смеевме, бидејќи навистина ни беше жал.

Е сега денес после моето дрдорење за таа случка си станавме со другарката да си одиме. И како што се движевме кон излезот сретнав еден мој поранешен симпатија со кој се имаме дружено, а сега онака одржуваме контакт повеќе преку фб. И стана дечково се поздравивме набрзина, муабет два-три реда и јас така занесена му се смешкам и мавтам со раката, ја погледнувам вратата беше отворена и продолжувам занесено да му се смешкам и да гледам во него.

И погодете што? Се треснав во ѕидот (facepalm) (facepalm) Не изгледаше толку многу како да се удрив туку повеќе беше како да се туркавме со ѕидот, ама сепак беше ептен голема срамота.

Другарка ми ми се изнасмеа убаво, а јас мислам дека скоро да истрчав надвор за никој да не ме види.

Ете, не ми треба мене некој друг да ме срами кога тоа го правам совршено добро и самата :rock: :tmi: :tmi:

На Chica.Loca, cresa-jagoda, Crna Dama и 9 други им се допаѓа ова.
  14. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Растегната на сите страни,рассеана максимално.Очекувам добри вести, времето си оди,не знам кога ќе се преселам.Од понеделник бруцош,нов живот од корен.Не се плашам да зачекори сама и да стојам на свои нозе.Се плашам да не изгубам една многу посебна личност.Некој кој ми става насмевка на моето лице и по кого копнеам.
    И повторно растргната насекаде,чекам беспомошно,најоптимистична од сите...

На cresa-jagoda, Crna Dama, EMoonlight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Созреваш, се вклопуваш во сегашната реалност и умствено се осамостојуваш од оној момент кога почнуваш со свој ум да ги оценуваш и преиспитуваш повеќето нешта во твојата околина и секојдневие.

Кога ќе расчистиш со заблудата дека повозрасните и оние хиерархиски на некој начин над тебе не се секогаш зрели, паметни и за пример, ниту пак во право...

Дека во реалниот живот луѓето не се едноставно позитивци или негативци, како во цртаните или пак во оние едноставните сапуници со еднодимензионални ликови што дома ги гледавме уште како мали...

Дека и некои од народните мудрости кои ни ги претставувале како животни правила како мали, не се ништо повеќе од клишеа кое не важат за сите и во секое време...
    Зашто ќотекот дефинитивно не е излезен од рајот, ниту пак реалниот свет е така хармоничен што секој жнее она што посеал.

Догмите и авторитетите се создадени да се проверуваат, преиспитуваат и менуваат – и тоа не е некаков бунт без причина, туку станување своја личност со слободна сопствена мисла.

Последна измена: 12 септември 2017
    На Yowannty, sparklie, winter flower и 15 други им се допаѓа ова.
  16. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Неможам да сфатам зошто сум толку многу наивна? ЗОШТО? Заради таа моја наивност патам, верувам во сите и на крај се разочарувам до крај. Уф...

На bella.s, Crna Dama, elimkd и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.783
    Сдк
    Секој ден удари , удари , прободувања во грб , тотално уништена сум.. Но не се предавам ! Тие што до вчера се колнеа во мене , рака во оган ставАа за мене , денес сме странци .... Непознати..
    Нема више да дозволам емоциите да ме надвладаат ! Од денес донесувам одлуки само со размислување на мозокот ! Нема попуштање !
    Еден другар ме прашува Како си ?
    И почнувам да му ги кажувам маките , да раскажувам... И тој : лелее ти само кукаш !
    Молим ?!?!
    Па што ме прашуваш бе Како си ,ако не сакаш да дознаеш стварно како сум ?!?!
    До душа само кукам , но тоа е реалната слика од мене и од мојот посран живот!

На Crna Dama, winter flower, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    5.940
    Жив човек на се се навикнува.
    :/

На Chica.Loca, cresa-jagoda, Crna Dama и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Денов полош не знам дали можеше да биде,во рок од 12 часа се онесвестив два пати,најлошо од се што бев сама а дм ѕвонел ли ѕвонел на моб.дојде другарка ми не знам што ми даде да ме освести и ок бев.Викам ај ништо може не е,она па се потресе повеќе од мене,јас па уште ништо не ми е,излегов надвор да се прошетаме со дм само памтам дека ми раскажуваше за некои роднини нешто и ми се стемни одеднаш ни слушав ни гледав нешто,само слушав некој како ме викаше после се најдов во болница,немам зборови за докторине сите можни анализи ми ги направија љубезни фини ништо не ми ни наплатија,па уште една од докторките и на мк пробуваше да ми збори,секоја чест колку беа заангажирани и фини,за разлика од мк не ни сакам да помислам како би ме дочекале,сигурно со прашање дали збориш алб?или би ме гледале како падната од марс!Се надевам никад дека нема да се вратам во Мк ништо не ми фали ама баш ништо

На Avokado и Justicija им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Немам пријатели, ама затоа Марфи е секогаш со мене ]:)

На Chica.Loca, mal.ecka, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.