Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    SREKEN 15 SEPTEMVRI 2002:)

На Crna Dama и parksey им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Читам пред малце најнов бисер изваден од некоја од женскиве домаќински групи:
    „Мамички, би ви сметало ли ако наставничката на детето во основно има минималистичка тетоважа?“ (facepalm)
    Значи стварно повеќето од луѓето што активно прашуваат во ваквите групи, се пример во што не смее никогаш една млада, цивилизирана девојка од 21 век да си дозволи да еволуира!
    Дали се работи за прашања од тип на тотална неинформираност, бесмислени прашања и уште поглупави па и бизарно примитивни совети, или пак вакви примитивни ставови – секако е трагично и срамно.
    И не, не е ни злоба ни некакво исмејување истакнувањето и фрапирањето од вакви глупости. Здрави, прави личности со нормална интелигенција и психа и со пристап на интернет – ваш избор е колку ќе се информирате и на кое ниво ќе останете, па и јавно да се брукате.
    Џизс... :drunk:

Последна измена: 15 септември 2017
    На winter flower, macka91, cresa-jagoda и 23 други им се допаѓа ова.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Мене не ми е јасно едно.
    Како проценила дека наставничката има минималистичка тетоважа?
    Цело тело ли и го прегледала?Може има уште кои не се за пред очи на вакви скенер родители.:D

На Tan4ence, cresa-jagoda, Justicija и 4 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Ако ја немаш пуштено Деспасито дома, ако во комшии ја нема некој рокнато, ако не помине кола со на најгласно Деспасито, тогаш очекувај во маало да има забава од јавен карактер кадешто ќе иде 4 пати по ред истата. Фалааа.

На cresa-jagoda, Justicija, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  5. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    bolje despacito nego ceca da roka
    #realno :D

На crazylady, Mishela, Justicija и 8 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    сдк #длабоко хахаахах

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Вчера нешто ме потсети да пишам денес нешто повеќе околу зборот „извини“. За жал имам приметено дека сè повеќе и повеќе има од тие луѓе кои не знаат да се извинат, дури и кога ќе згрешат за нешто, ќе гризат ако треба кабли и ќе влечат со сајли планини, ама нема да се извинат, зошто гордоста не им дозволува и нормално, мислат дека со тоа ќе се понижат пред некого.

Епа драги мои да ви кажам дека ако се извините на некого кога не сте во право за некоја работа тоа не значи дека сте слабаци и дека сте се понижиле пред некого туку значи дека сте созреана личност, приземјена, и личност која има храброст да признае грешки и личност која укажува индиректно дека ќе превземе сè што е во нејзина моќ за да се поправи а тоа го прават само храбри луѓе. Не си храбар човек ако во ситуации во кои не си во право не знаеш да се извиниш.

На winter flower, cresa-jagoda, Ketchup и 15 други им се допаѓа ова.
  8. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.263
    Допаѓања:
    4.334
    Новите фонтани за пиење вода низ Скопје се многу непрактични, мора да се наведнуваме премногу (кај постари луѓе не е добро поради притисок) и да ја завртуваме главата. Старите беа подобри. Ако е поради штедењето вода, па и на старите можело да се стави завртка.

На zhap4e, cresa-jagoda, Mishela и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.471
    Пред неколку години ми беше тешко да се збогувам со ,,токсичните'' (не)луѓе околу мене.
    Ми беше страв дека нема да најдам подобро друштво, бидејќи ми беше страв дека ќе останам
    сама.

Мака ми беше кога немаше да бидам повикана на некој собир, па како резултат на тоа
    се притискав во себе па молкум ги преиспитував сопствените постапки. Понекогаш дури ѝ
    се карав, обвинував...
    Пред неколку години ми беше страв дека мајка ми ќе ги потроши парите од фондот за црни
    денови и дека во нашиот дом уште подебело ќе заора сиромаштијата.
    Пред неколку години се плашев дека ќе се разболам.

Две ипол години подоцна се случи токму она од што најмногу стравував...

Списокот на ,,пријатели" драстично се промени и намали, дури едно кулминираше
    и со смрт.
    Настапи сиромаштијата.
    Се разболев.

Искрено?
    Не жалам за ништо од ова! :)
    Не сум среќна, но не ги сфаќам сите овие работи толку трагично и ништожно како порано.
    Не пристапувам со толку бурни емоции и чувства.
    Понесена од искуствата научив да се контролирам. Па, дури и по цена тоа ,,контролирање''
    да прерасне во кршење на некој предмет дома. Зошто се е подобро од поттиснување.
    Научив да изнаоѓам алтернативни решенија за санирање на раните, и да бидам
    рамнодушна кога сите ,,припаѓаат'' пред орканската стихија на траги -
    комичното сивило наречено живот.

И така магично почнаа да се менуваат работите.
    Настапи благиот финансиски напредок, почнав постепено да работам
    на она што го сакам, и да се лечам од болеста здобиена како резултат на сите
    проблеми кои ме притискаа во молекуларниот ѕид на минатото.

Единствено нешто за кое малку сѝ замерувам е што дозволив да не бидам
    јас ,,јас''.
    Да можам да се вратам ќе си кажам - Одор океј е! Океј е да се замараш со Трајка.
    Океј е да плачеш кога ти се плаче. Океј е да бидеш агресивна кога ќе се почувствуваш
    нападнато, океј е да се плашиш ако ти е страв. Океј е да потрошиш повеќе од дозволеното,
    океј е да се напиеш и утредента да не станеш со утринскиот аларм. Океј е да задоцниш
    некаде, и океј е некому да речеш не!

Посакувам да бев екстровертна директна и поостра во минатото.
    Посакувам да бев посилна како што сум денес... Како што ќе бидам утре, задутре
    и прекутре. Ама изгледа дека некои лекции намерно доцнат во животот, и тоа е
    океј!

Последна измена: 15 септември 2017
    На winter flower, Florenсе, Old Soul и 34 други им се допаѓа ова.
  10. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    Непишано правило е дека во животот кога ќе почне се да се средува се да оди во нагорна линија за еден момент ќе паднеш толку ниско ќе го видиш дното и повторно ке се издигнеш и пак ќе итааш кон врвот.
    Цел живот борба, се за подобро утре.

На crazylady, mira.mira, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  11. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    preubavo napishano :):hug:

На Purplelilac, Someonespecial, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    Ај, таа со тетоважата до некаде можам да ја разберам, иако во споредба со начинот на облекување на одредени професорки тетоважата е најмало зло..

Арно ама, никако не можам да ги сфатам тие ,,мајки" што покренале петиција против дете со аутизам, кое било во ист клас со нивните деца... До кога ваквите ,,болести" ќе се предмет на дискриминација и омаловажување? Со што тоа дете, или било кое друго со некаква попреченост е помалку вредно од нивните ,,најпаметни" и ,,најсовршени" деца?
    Следам на инста една жена од ЦГ која има близначки со Даунов Синдром...Девојчињата на само 9 години, се поспособни од многу поголеми деца што ги познавам

СДК за попреченоста ќе се најде некој да им помогне, ама за глупавоста што ќе правиме?

На Stephen Amell, winter flower, crazylady и 24 други им се допаѓа ова.
  13. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Сдк, се наоѓам у градот на @joy1 и @Yowannty :))))

На cresa-jagoda, joy1, Crna Dama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Гледајки во иднината на успеав да ја видам сегашноста,тоа е животот тече немилосрдно не чекај ки не нас да се подготвиме за следните предизвици......

На EMoonlight, Crna Dama, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Тешко е кога сама се справуваш со сите предизвици и искушенија што ги приредува животот.
    Тешко е кога до себе немаш цврста и силна рака да се потпреш во најтешките моменти.
    Тешко е кога сфаќаш дека всушност никој не ти мисли добро и дека денес не останал никој човечен и добронамерен пријател.
    Тешко е кога нема кому да си ги искажеш маките и болките.
    Тешко е...
    Тешко е.......
    Уште сто вакви.....
    Нема ништо лесно но животот е тоа.кога лесно кога тешко кога убаво кога лошо .
    Најважно е срцето да чука за најмилите....

На winter flower, mira.mira, SnowWhite8 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.614
    Допаѓања:
    185.178
    Ќе остануваш до понеделник да ми бидеш гостин? 8-| Тогаш идам дома.. :)

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.849
    Допаѓања:
    80.864
    Го сакам сонцето. Се сеќавам, уште кога бев прво одделение, седев прва клупа во редот покрај прозорците. Кога сонцето силно ќе светнеше, ќе ги распостелеше своите зраци по клупите и тетратките на моите соученици, сите некако се криеја од таа светлина, велеа дека им пречи кога сонцето им свети во тетратките додека пишуваат. Јас бев таа единствената која со задоволство редеше букви во тетратката осветлена од сонцето и не си правев сенка.
    Подоцна, видов дека сите сакаат да спуштат ролетни и завеси кога легнуваат, за наутро да не ги пробуди сончевата светлина. Јас не. Јас уживам кога ме будат зраците на сонцето.
    А она што ми е особено убаво е кога времето станува поладно, па топлината на сончевите зраци врз нас е топлина и на душата. :sun:

На 8463., mira.mira, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Novecento

Novecento Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    2.487
    Две работи ме мачат во почетокот на викендов (воедно и крај на летниов одмор)
    1. Дали некад ќе се наспијам ко што треба
    2. Пеликовацот беше дижестив или аперитив. Јер после испиениве 2-3 чашки ужасно ме фати желба за Зденка-маслинка од Делишес :D

На crimson, Crna Dama и Dadusicka им се допаѓа ова.
  19. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Како можи за 2 часа да се средат 29 фактури од 30.
    :whew:
    И правевме трка со времето.
    (waiting)
    Се убив од трчање, и сега отепан сум за вода и за сок.
    :!:

На mal.ecka, ЕденЧлен, Bitter-Sweet и 4 други им се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    17.069
    Сдк... И се мислев дали да пишам.... Работам во фирма, семеен бизнис, две сестри, омажени со деца... Едната е построга и баш мене ми е шефица, зборувам отворено, сите сме вработени преку познати, учите првите неколку денови почна да ни се обраќа со строг глас, како таа сака се да биде под конец наредено, како нема седење, само редење на робата и послужување на муштерии, нема чепкање по телефон, нема пушење цигари и сл. Врвот и беше кога ни рече да не помислуваме на попуштање бидеќи сме вработени преку познати... Кој бе алоо ушите прв ден, јас сум најмала, а другартс колешка може да и биде мајка. Ни кажува дека многу и е битен овој чекор и и зависи фамилијата од бизнисот, а демек мене не ми е битно? Сите идиме за пари, нели? Од што живееме? Мажот и на газдадицава е со нас, додека таа беше тука ме гледаше настрана, ко а зборував со него, ме гледаше небаре ќе и го земам која глупост бе? И стално ко ќе се запраев муабет, ми најдуваше работа. Тој - добар, се тежи на него, ја мрзи скалата да ја земи и ги тера него, тој премногу обврски... Го гледам,мака му е 12 саати на работа, нешто тргна наопаку, гризи нокти, ми се жали не сум спијан, дај шо треба да направиме да најдиме решение..Му сварив кафе, го прашав дали јадел, ми се жали секој ден дека не е јаден. Таа му ѕвони, на фб, тој се нервира, и вика на ќеркичката има, 2 годинки , тато работи, гледај ме морам да го оставам телефонот, таа срцка мала, и нз дали нарочно ме праша со отворен телефон шо музика сакам... А имаме камери и не следат и жена му и останатите газди. Секако не предупреди за ова таа.
    Не сакам да има некоја глупост.

На tina-63, *Amethyst*, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.