Кога сите бродови ти се потонати се појавува чамец да те спаси. Ако ништо повеќе барем на кратко да одмориш од пливање и да земеш воздух. Ако правилно го насочиш ќе те однесе и до брегот. Ама за да го видиш чамецот треба да престанеш да гледаш во потонатите бродови. А ние сме такви. Плачеме над изгубеното наместо да гледаме напред.
За родителине кои потпишувале петиции за детето со аутизам во клас со нивните деца би рекла само едно- не заслужуваат ни самите да се родители! Не сум родител ни самата можеби да одлучувам кој треба да биде. Но тие ништожни луѓе уште помалку имаат право да зборуваат за нечија мака низ која тие самите не поминуваат и кај кои се гледа дека ако не дај боже имале дете со пречки во развој, немало да бидат исти личности како што се кон своето "совршено" дете. Не за мајчинство, општо за човечност се работи како прво.
сдк ич не ми се свиѓаат долги нокти на нозе кај жена. што ако се средени, фрли ја нагоре ќе се закачи за таван..
Site analiziraat- nekoj poveke,nekoj pomalku. Jas analiziram komplet...se sto si nabrojal... i maski i zenski ...nesvesno , ama do detalj...
Otkad te sretoh ja nemam mira Tvoja lepota mene opija A i ti ne zelis da vidis to Jer imas ljubavi sto. Zbog takvog zivota tvog Moji se snovi ruse I mrzim lepotu tvoju Jer nemas srce, jer nemas duse...
Од животни најмногу ми е жал за коњи и магариња. Им даваат да носат товар многу потежок од нив. Знам дека се силни животни, ама кога ќе ги видам колку тешки и огромни дрва носат на грб, ми се плаче. Пред некое време по една угорница се движеа двајца мажи (Роми), а пред нив еден коњ. Коњот носеше премногу товар на грб. Беше жешко пекол, а коњот како се движеше нагоре по патот, копитата ми се лизгаа и паѓаше. Му се виткаа нозете, му се лизгаа, имаше пена на уста од жед, а мажите го тепаа со јаже. Го удираа по грб, па тој кутриот едвај стануваше, пак паѓаше, а тие го удираа и му се дереа... Поужасна и потрауматична глетка во живот не сум видела. Се најде еден маж и почна да им се дере да престанат да го удираат коњот и да му дадат вода да се напие, а тие двајца почнаа да му пцујат и му рекоа да си ја гледа работата. Не знам колку треба да немаш ИЧ ама баш ИЧЧЧ чувства, за така да се понашаш со живо суштество. После низ фб се прошири слика на онесвестен коњ пред Соборен храм. Дехидриран и онесвесетен во цела жештина....Може истиот коњ бил....До него на слика беа фатени сопствениците од ромска националност. Знам дека наводно сопствениците се грижат за животниоте што ги имаат дома, ама за вакви посебни случаи треба нешто да се превземе...Треба некој да ги спаси тие кутри животни... а на ЖИВОТНИТЕ што малтретираат животни, треба лекција да им се оддржи со парична казна.
Од некои мислења на форумов ме фаќа смеа.. Од некои ми се плаче .. На некои останувам рамнодушна.. Ама од некои ми се превртува во стомак. Особено од млади луѓе....во 17век што живеат Ама добро рекле, 100 луѓе, 100 табиети..
Пред некоја вечер си идам од работа касно и ај седнав на креветот и се пресоблеков .. Како да легнам гледам еден пајак над спалната и му викам - "Ќе одам забите да си ги измијам и кога ќе се вратам ако си уште тука ќе те убијам " Абе ме разбра , си го спаси животот
Сакам да кажам дека .. Разговарајки денеска со еден корисник на фејсзбук уз разговорт се погоди таква реченица да напишам што на средина фактички беше мојот password на фејсзбук. Не дека ќе се злоупотреби али мене како сопственик на мојот профил ми падна интересно. So it means мојот фб пасворд е многу секојдневен .. ама оди погоди го Имав еден мотив да напишам едно мислење пред 2 недели ама не го напишав. Сега веќе тоа искуство е минато и го немам истиот жар да го напишам тоа сега .. Имајте убав живот, ПозЗ3³ ®