Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Дјабе плака човек и кабловска и све, ниту еден филм убав да дадат човек да се утепа седејки од гледање, некогаш си викам да не беа турскиве серии ке си пукнев од досада, барем има што да се гледа навечер.

На Petar80, teteks, "Zoki" и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.870
    Жими се не можам да ги гледам веќе нафураниве фаци по инстаграм, сите копии една на друга, со истите крзнени влечки и очила поголеми од главата која им служи за украс, замаскирани со 2 кила шминка. Сите до една пишале дека се јавна личност/блогер во опис а тоа што не знаат што е блог не е битно.

На parksey, Feminka192, Chanell* и 8 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Некаде таму во старите канцеларии на државните институции, каде што обичниот човек не смее да стапне од х причини |( се кријат...

Намалете со тоа шминката бре луѓе, воопшто не е вкусно, ниту одговара на човек што ја претставува институцијата во која работат. И воопшто не претерувам, страшно! Прецртани усни, пренашлакани очи, неприроден руж... да се збуниш каде си влегол.
    Лес ис мор.

На Annath, Feminka192, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.404
    Фамилијата ми е трагикомедии. Искачам од бањање сабајлево и глеам 10 пропуштени повици од непознат број, си викам шо е толку итно, вртам стрина ми. Чоек да си помисли којзнае што е... И ми вика "чичко ти на фб има еден шутрак шо нејќе да го глеа, кажи ни како да го избришеме". Им објаснувам чекор по чекор, долга процедура цели 10мин дур сфатија и на крај чичко ми "ете најпаметна во фамилија, одма ни среди, а не овој да го глеам уклучен, ропак ниеден". Колку се изнасмеав, не е фејсбук за сите дефинитивно, за што се потресуваат луѓе у години...

На Florenсе, Lella, Feminka192 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Точакот ми е помил од автобусот.
    А кафето најслатко е посабајлечки.
    Денов не е најубав.
    Сдк правете го она што на вас ви е убаво.

На Petar80, La.loca, teteks и 5 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.110
    Допаѓања:
    20.062
    Сите лаги кога тогаш се дознаваат. Некои порано, некои подоцна. Мене наjомилени ми се оние кои одма се дознаваат :devil:

На Feminka192, t-sweet, Crna Dama и 5 други им се допаѓа ова.
  7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    5.940
    Општество ли е ова?
    здравство ли е ова?
    Мој термин пред месец вррме имам не м8жам да влезам.

8. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Мене па ме нервираат оние што седнуваат на надворешната страна од седиштето, а внатрешната ја користат да си остават ташни, ќеси и сл. Па кога сакаш да седнеш само се врти на страна и ти праи гз место, па ти треба да пазиш да не удриш некој. Сељачишта.

На Ketchup, t-sweet, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    34.185
    Денес кај Трудова Медицина или Медицина на трудот како сакате кажете имаше непријатна и страшна слика.
    Седнати двајца млади чоенца(дечко и девојка ваљда)и сега девојчето седи со испружена рака спрема дечкото,а дечкото со иглата со тоа шприцот ја боцка.Се дрогираат на јавно место ало!
    Вработените оттаму,нормално според нив,си влегуваат и излегуваат,поминуваат покрај овие млади дрогираши и ништо не превземаат замислете!
    А одделението за дрога е само стотина метри потака...ниту пак се трудат да им ги најдат родителите и слично.
    И ете младите ќе ни се запустуваат,и ние чоенца ќе седиме настрана,кој од страв ќе избега,кој од шо гајле нема ќе помини покрај нив како да се обични луѓе шо си седат...
    Еееех...

На L-a-r-a22, cresa-jagoda, Tan4ence и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.846
    Допаѓања:
    80.835
    Сакам да кажам дека се приметува на сликите на Фејс и Инста дека го вовлекувате стомакот.

#плажа
    #бикини
    #желбазараменстомак

Последна измена: 20 септември 2017
    На 8463., ivi1987, Feminka192 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    24.449
    Во последно време се чувствувам ко некој хрчак заглавен во тркалото. Цело време туркам некако, и цело време тука па тука. Нема никаква промена ниту пак најава дека нешто ќе се смени. Ме гуши средината, никако напред да тргнат работите. И не ми се живее веќе овде во Мк. Ама ич.

На parksey, Lella, La.loca и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    4.876
    Не сакам луѓе. Еве, не ги сакам и не можам да се замислам константно во друштво.
    Поубаво ми е кога сум сама или со оние, на шака избројани, луѓе што ги сакам.
    Чувствувам нервоза кога треба да сум меѓу луѓе непознати за мене или онака, еднаш-двапати сретнато. Не знам да водам празни муабет колку да помине време, не знам да глумам радост и не можам да бидам насмеана и зборлеста само затоа што сме се нашле во истото друштво. Едноставно, не можам, не сум тоа јас.
    Често пати ми рекле дека тоа е моја маана, мој хендикеп и треба да се трудам да го надминам. Можеби и се во право, ама не мислам дека треба да правам нешто што на моето битие првенствено не му одговара само за да се вклопам во општествово.
    Нит сакам, нит морам да сум константно со други човечки суштества.

На cresa-jagoda, parksey, Minnie 1 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не очекувам друг да ми го создаде патот по кој јас треба да чекорам,сама ке си создадам свој пат и храбро ке чекорам по мојот пат,и нема да дозволам никакви препреки да ме спречат во мојата намера.

На Feminka192, Miss.A., Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  14. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @buba4e89 За велосипедот (y):bow:

Сдк Треба и од автомобилите да ни е помил велосипедот драги народе.
    Па така сите ќе бидеме среќни и весели,без нервози по семафори и улици и помалку незгоди.:!::^)

На Crna Dama, buba4e89 и LiliBoz им се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.276
    Допаѓања:
    50.903
    Понекогаш, мораш да бираш помеѓу осаменост или погрешно друштво. Или па исто е тоа, што знам.

На parksey, Petar80, Dream-Girl и 7 други им се допаѓа ова.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Престануваш да сакаш некого во истата секунда кога патиштата ќе ви се раздвојат?
    Не. Ќе поминат години, ќе сте оддалечени со илјадници километри и една порака ќе смени се. Една средба на истото место каде што сте се разделиле.
    Животот ни дава исто колку што ни зема. Ни ги враќа оние кои ни требаат, луѓе, предмети сеедно...
    И ни покажува кои ни се вистински пријатели. Некого ќе го знаеш еден месец а ќе ти се најде ко да се знаете 100 години. А со некого ќе пораснеш и никогаш нема да има време за да ти помогне во мака.
    Ама не можеш туку така некого да престанеш да сакаш.

На parksey, EMoonlight, "Zoki" и 4 други им се допаѓа ова.
  17. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Почетокот на есента секогаш ми носи некоја блага меланхолија, желба за нов почеток, тага што завршило летото, носталгија што ја буди мирисот на ајвар... полните книжари и школски дворови а празни срца. Есента ме тера на нов почеток на планови за промена, а толку проклето мразам промени. Исполнета со контрадикторност златна и сива, влажна и сува есента ми носи олеснување. Нема повеќе очекувања за долги ноќни прошетки, планови за продолжени викенди, скитање по планини и мориња. Се мотам во ќебињата, пијам чај и пуштам некоја серија со 100 сезони. Купувам највисоки гумени чизми и нов чадор ама никогаш не го користам зашто мразам да излегувам кога врне. А толку многу сакам да слушам како тропка дождот по лимовите, се слева по прозорите... не е есента контрадикторна јас сум, постојано барајќи нов предизвик со кој немам храброст да се соочам.

На cresa-jagoda, parksey, Dragonfly и 9 други им се допаѓа ова.
  18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Денеска во теретана забележав едно лице со кое животот и не бил баш така фер и ми падна претерано жал. Во меѓувреме си реков во себе: „си поминал низ секакви гомна во овој живот, но барем си здрав и прав и има луѓе кои се наоѓаат во полоша состојба од тебе, така да биди благодарен и на тоа што го имаш, најважното“. Само не ме сфаќајте погрешно, на овие лица им посакувам секое добро и не ми е намерата да ги злоупотребувам нивните маки, само сакам да кажам дека ние кои се наоѓаме во подобра состојба треба да сме благодарни и на тоа што го имаме.

На cresa-jagoda, parksey, Mini90 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Miss.A.

Miss.A. Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    2.316
    Пред една година животот ми удри толку јак шамар, што после толку поминато време уште боли, и е со ист интензитет како првиот ден.
    Се прашувам себеси, дали го заслужив јас тоа? Потсвеста тивко ми потшепнува, да, ти го заслужи тоа.
    Боли, многу боли, но ниедна болка не е вечна.
    Дали ќе боли до мојот последен ден, времето ќе покаже. ;(

На cresa-jagoda, Matotheja, EMoonlight и 8 други им се допаѓа ова.
  20. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Мојава баба е закон.
    По цел ден оди по мачките како по мали деца. Ги рани, им зборува. А 5 ги имам.
    Е сега комшиките цело време ја прашуваат зошто ги чува, зошто троши пари за да ги храни.
    И баба ми им вели еее како нема да ги чувам, па јас каков ќар имам од нив, субвенции за нив земаме.
    Ептен ги замисли. Ги замолчи.
    Има шанси од утре мачки да бараат и тие да чуваат.

На cresa-jagoda, parksey, Matotheja и 13 други им се допаѓа ова.