Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Сдк дека ми е смачено од љубомони луѓе кои што расипуваат се со нивната болна љубомора,дури и врз огин би седнале само да измислат нешто и да расипат нечија врска или пак пријателство.
    Не само што ќе измислат приказни,па и ќе се погрижат сите што ти значат и ти се слаба точка да ги дознаат истите,па ајде оди ти после објаснувај се дека не е вистина кога некоја глупачка веќе му/и го наполнила мозокот до врв.Па ајде нервози,расправање раскинување - и за што?За таа некоја после да се сити дека расипала врска,ама ако нека се сити дур е жива и здрава зашто наскоро нема да биде има да плаче ко магарица кога ќе ја дофатам. :rofl:
    Иако во ситуацијава е крив дечко ми,а не она.Зашто он е тој што и поверува,а можеше да каже не е така сигурен сум.Ама ако нека си мисли дека сум го варала кога е смотан ко тиква и нека си се нервира,ќе сфати дека немало ништо ама касно ќе му биде.

2. Lella1

Lella1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    85
    Јас одам во Германија, на операција.
    13.5.2014 е важен ден за мене, или живот или смрт...
    Тешко ми е на срцево.......Многу.. :doh:

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Lella1, не грижи се.
    Размислувај позитивно! Кога размислуваш така, се тргне на подобро.
    Не биди песимист. Има многу луѓе околу тебе, на кои им значиш премногу!

Ти посакувам успешна операција..
    Ќе бидеш добро.. :)
    И не заборавај да не известиш дека си поминала добро.
    Стискам палци! :*

На Lella1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    90.402
    Биди оптимист и размислувај позитивно,немој да си тажна смеј се имај голема верба во Бога и биди храбра тоа е најважно.
    Ти посакувам среќа и се најдобро :hug:

На Lella1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Се преселиле у Србија,Бугарија...и ставаат уште истиот ден кавр на Фејсбук-Не ми треба Париз,Каталонија,си го сакам Скопје и мојата Македонија.
    Е од вакви си патиме!!

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Се додека го правите нештото со страст и со верба во себе, вие сте на вистинскиот пат.

Работам со мажи и не ми недостигаат жени.
    Згодни костумирани момци кои професионално си ја тераат работата.
    Нема оговарање, нема рекла - кажала, не ме гледаат накриво.
    Често и со песна ме пречекуваат. Да ни тргне денот де.
    Само пусто често им влетувам кога разговараат за женски. Јака сиса, јака пиииии...
    Што јака маме ви ваше. Полни очи празни раце, оди пушти му се токмак еден :lol:
    Види каква е дигната, ќе ми ја расцепи главата.
    Па трга Озбилна, во тактичка обработка....
    Врти - сучи, си ја добив кладбата дека вечерва ќе ја подучува да вози :D
    Мажи, мора да ги потурнеш па да трнат во напад. Јас по старинското.
    Стројничица :D Овој мојов ги зафркава, има да ве жени- зацрни сите :rofl:
    Иди бегај бе, не ми ги плаши децава ]:) што ти фали тебе толку години со мене :D
    Е тоа е, Озбилна до немај каде. Ма, еднаш се живее :d: на здравје.

На do-re-mi, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Саботаааааааааа! Обожавам саботаа! :rock: :rofl: :wasntme:

На Srckata28 и WaffleGirl им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    90.402
    Боли кога ќе почуствуваш неочекуван удар од блиските,од луѓето што ги сметаш како дел од твоето семејство ...
    Мислат дека тоа што го прават е во ред,да во ред е но од нивна страна а од моја не...
    Вистина е дека во последно време никој за ништо не те жали и баш секој гледа најпрво како нему му одговара па после се со ред ...
    Ама јас не сум таква неможам свесно со некоја моја постапка да повредам некого посебно не нив,најпрво размислувам и го си го повторувам секој збор во себе се ставам на нивно место да почуствувам како би било.Колку што јас гледам да не навредам и да не повредам некого така сакам и мене да ми враќаат но со нивните постапки очигледно не размислуваат ни малку од тоа што навистина треба да се каже и направи...
    Како и да е нека им е убаво и нека уживаат,мене совеста ми е чиста не се замарам ама како што е Господ никој не е,кој заслужил казна нека им наплаќа јас душа не грешам со тешки зборови !

На Someonespecial и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.521
    Мерак ми е кога ќе ме советува некој успеан.Ми дава мотивација,многу...за било што да се работи.

На Papillon.Papi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Огромна е разликата помеѓу дете единец и две деца со различна возраст.
    Еве кои се добрите страни кога си единче:
    -Можеш да слушаш каква музика сакаш по дома
    -Не мораш да ја исчистиш собата
    -Нема да влегуваат непознати личности во твојата соба
    -Ако оставиш нешто на едно место, кога и да го побараш, ќе биде на истото место
    -Компјутерот може да содржи секакви слики, документи
    -Можеш да останеш најавен на Фб или Фемина, без некој да ти уклучува
    -Ако го наполниш компјутерот вируси, сам/а ќе се снајдеш, или ќе отидеш на поправка, без некој да те прашува што му се случило
    -Одиш во кревет кога сакаш
    -Облеката што ја имаш е само за тебе, никој не ти ја зема
    -Ако сакаш учиш, ако сакаш гледаш телевизија, твоја желба
    -Ти сам/а ги избираш филмовите кои сакаш да ги гледаш
    -Кога јадеш не мора да ја делиш храната
    -Можеш да танцуваш без некој да ти вели дека лудачки играш
    -Можеш да си правиш модни писти и фотографии секој ден, во кое било време
    А сега, недостатоците:
    -Нема кој да те гушне кога ти е најлошо
    -Нема кој да те кара во еден момент, а да ти вели дека си најдобра сестра во друг мометн
    -Нема кој да ти помага во домашната
    -Нема кој да готви за тебе кога мајка ти не е дома
    -Нема со кого да правиш планови како да им ги земаш парите на родителите
    -Нема кој да те грее во кревет навечер
    -Нема кој да ти пушта супер музика за да се расположиш
    -Нема кој да ти донесува бањарка пред бањата ако заборавиш да си земеш
    -Нема кој да те потсетува дека треба да пиеш лекови
    -Нема кој да доаѓа на лекар со тебе кога се плашиш
    -Нема кој да ти купува сендвичи кога си гладен
    -Нема кој да те буди наутро
    -Нема кој да ти биде мотивација за вежбање

Кое би избрале вие? Јас, и покрај сите недоразбирања со ссестра ми, да можев повторно да бирам, би избрала постара сестра. :)
    I miss you sister :8 :hug: :l: Can`t wait to see you :*

На Jenniffer и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  11. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Цело е κога има се!!!А децата се сρеќни κога мама и тато се до нив и заедно ги поминуваат најубавите мигови од животот.Децата се целата сρеќа на една мајκа!!!

На kala21 и girl-miri им се допаѓа ова.
  12. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    И како вели класниот мој многу љубиш ти. Е јас така многу љубам Сабота.
    Ја обожавам. Сончева , светла, некоја посебна, топла енергија владее во сабота.
    Широк Сокак цвета, весели бои, деца , насмеани луѓе од сите возрасти, љубов, љубов ,љубов.
    Јас сум среќна, фала на прашање. :lol: Исто така прегорда на себе. Ослабени 2 кила, добиени 2 први награди на меѓународен натпревар, супер оценки, нормален живот со семејството и другарките како и со него. :angel:

Во мојот живот имам многу пријатели , навистина многу, но тука се само тие 4 девојки без кои не би можела. Другарки од мали, растени заедно, прв бакнеж, први поголеми чекори , муабети кои само ние 5 ги знаеме. Тие се тие прави , вистински другарки.
    Нормално ништо во животот не е совршено, нути нашето другарство не поминува без кавги, но сето тоа поминува и ние сме пак таа славна петторка. Ве сакам. :inlove:
    Исто така моите родители кои ми значат премногу, сестрами и зетот, и мојот Б.
    На сите од се срце им благодарам што се тука за мене , ме подржуваат и сакаат. :$ И јас ве сакам. :inlove:
    А вие имајте прекрасен ден, иди лето, распуст, крај на уште една учебна година, а не чекаат се надевам топло, летни , исполенти денови, многу забава, дружење, љубов, среќа, плажи, сонце, коктели, журки.... :wasntme:
    :*

На bittersweet, l0vE...-love и ColoursOfTheRainbow им се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    понекогаш вистина е дека ние си ја кроиме сами нашата судбина :)

14. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    10.369
    Не знам и не можам да си разјаснам зашто жените/девојќите се жалат кога се лошо третирани од сопрузите/дечковците кога едиствени идоли на кои се палат се најчесто психопати или споредни улоги.
    Добила си шта си тражила пиле мое :D

15. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    - јас на почетокот на учебната година.

Епа успеав! Аха, да. Изгледа успеав.
    Победив на регионалниот по физика. Се' уште не можам целосно да сфатам, но ете, се случило да победам.
    Еј, не ми се верува... ШТО?

Еве, да бидам искрена, на зимскиот распуст додека се туширав си го замислував моментот кога ќе го напишам овој пост. Се исполни. Мислам дека ќе умрам од радост! :D

Среќно во исполнувањето на вашите цели! :*

На Sara2, Elennaa, Mishela и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Преку глава ми е од саркастични... насекаде се освен на Антартикот... :lol: Толкава себичност, суровост... ич не помислуваат на тоа како другиот се чувствува... :( И чекаат од страна, да им наиде некоја мека душа да ја изгазат, да ја уништат! Како така немате ни малку милост за другите?
    Но, добро. После таа мека душа ќе се крене на нозе и ќе ги уништи. Ми се случило и мене тоа, не велам дека не... и тука и таму...
    А, најлошо е што и на форумов си демнат жртви за да ги раскинат на делчиња. После кога некој ќе им се спротистави велат „Па таа колку е нежна, нека се научи на суровост малку“. :rofl: Сами си копаат јама, сами си паѓаат во неа.
    И да, во темите за миленици да не побараш совет или помош... ќе те прогласат за измачувач на животни ако лежи на плочки... |(

Не сум сигурна дали ќе остане тука мислењево зошто би имало многу реакции... но се надевам дека ќе ми пишат во ЛП...

На l0vE...-love и ColoursOfTheRainbow им се допаѓа ова.
  17. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Мојот патоказ, срцето не можам да го слушнам што ми вели од силните врисоци во главата. Болка... пак чувствувам како ножеви ми го прободуваат срцето, како иглички ме боцкаат по телото. И пак ме фаќа с'ска, не можам да си ги скротам чувствата, погледот не ми останува на едно место, концентрацијата не ме служи, место не ме фаќа, не можам ни мислите да си ги приберам. Ја осеќам крвта како ми врие, како ми удара во главата, како срцето забрзано ми чука. Повторно спомените ме фатија за врат. Нови тетоважи по телото. Да беа тетоважите на моето физичко тело лесно ќе беше, сигурно помалку ќе болеше. Повторно во неодлучност. Ми си плаче, ама не, ќе водам инает на самата себе, ни солза не пуштам, ќе ја гризам силно устата додека не прокрвари.
    Ве молам, без осудувања за мојот реализам, таков ми е периодот...

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Најтешко е да си ја разголиш душата пред некој, иако во даден момент тоа ти е единствениот излез и спас од моменталната болка. После тоа следуваат милениуми на каење, удирање на главата во ѕид, посебно доколку тоа била некоја сосема погрешна личност.

Затоа велам, да ја соблечеш облеката од телото е полесно отколку онаа на душата... Уште потешко е тоа што си мислел дека таа личност е вистинската, пред која до срж можеш да се издадеш и олесниш...

На Divinebutterfly, thinkerbell и Elennaa им се допаѓа ова.
  19. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Пред неколку дена прва почна оваа бабетината што живее над мене да тресе некои персиски теписи уште рано по сабајле, па размава со тоа чергите по мојот прозор и успешно ме разбуди.
    Следни беа дечките што ги скастрија дрвата пред зграда накај 7 саат и ме разбудија, ми идеше да ги попарам со топла вода или евентуално да им пуштам по една цигла од прозор и да им ги расцепам главите.
    Цела недела се осеќам како урочена и се шетам со огромни главоболки влечејќи си ги подочњаците по земја, видно изнервирана бидејќи сум жива ненаспана и кога конечно мислев дека ќе се наспијам, се јави комшо со бургијата...
    Буши комшија, ако, само ти буши во сабота рано сабајле, ќе ти ја избушам главата некој ден!

:@

20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Треба да се отвори тема за трогателни збогувања каде на одлучниот дезертер волантери ќе му испраќаат молби во инбокс да се премисли.

Размислувам свечено да се одјавам од форумов, или барем на некое време дури не се подобри ситуацијава. Крајната немарност на (не)одговорните модератори, техничките потешкотии и ограничените опции од камено доба, фиктивната нова платформа...

Не остана простор ни луѓе со кои може да се води конструктивна дебата поткрепена со факти, кои зрело ќе поднесат контрадикторност во ставови и ќе ги почитуваат правилата на форумов. Често се фаќам себеси како влегувам во улога на модератор и тоа не е правилно, но е единствен начин нездраво да го изразам револтот кон неодговорните модератори.

Понесена од актуелниот тренд оставам мислења кои штетат на мојата интелегенција. Најактуелни теми се од типот Што носевте денес |(

Со почит кон малиот број истакнати членови и трудољубивата Рејнбоу, форумов стана здружение на граѓани со подпросечна интелегенција.

Разбирам дека содржината на моите постови укажува на мојата експицитна природа, но не значи дека сум сосема забегана и заслужувам инбокс да ми се полни со пораки од членови со психијатриска дијагноза.

Некој овој пост ќе го доживее како навреда, ама тоа не ми е целта ниту намерата. Вложувам напор да ја потсетам Билката и компанија дека речиси сите вредни членови го напуштија/напуштаат форумов, ( не дека јас себеси се вбројувам меѓу нив, небитно).

На Shelea, tinkerbelll, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.