Од кога станувам рано се чувствувам посвежа, поодморена и посмирена. И соновите делумно мирни. Насабајлечки мераклиско кафе а потоа обврски. Секој ден го гледам како предизвик. Што ли носи денов се прашувам... Добро утро.
Ladno mi e,me bolat muskulite,zglobovite,glavata mi tezi a nemam temperatura.8Bar da imav nekoj simptom poveke pa da si recam bolna sum,vaka bolna bez bolest sum!
СДК1,Овцата е сигурна само во стадото.Надвор од стадото е прва жртва на волкот СДК2, семејството е најбитната заедница, оаза на мир и спокој каде што се почнува и се завршува СДК3, семејството е единствено кое слави и тагува со тебе, одбрамбен зид на заедништвото ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Најбтитното СДК - кога ќе го изгубиш семејството, тогаш ќе ги сфатиш горните три СДК
И мене уште по сабајле ми треба пијачка, интравенозно! Пола литар. И нека ми ја остават канилата, ќе затреба.
Падна лист во скутот на една дама. Додека таа се вртеше и тетравеше на земјата, листот ја боеше нејзината внатрешност во илјада нијанси на црвено. Како минуваше времето нејзината душа се ширеше со падот на лисјата, додека таа зрееше секоја година во есен.
Фејсбук многу е едноставен. Ако имаш мрља на душа ти препорачуваат Арис де Грас. Ако имаш запечено тавче онда и пастата на Дионис може. Ако имаш запечено тавче и си фрик по гоу грин, онда Грин Мастер паста. Ако имаш детски роденден, повод, причина, камен у бубрег, песок у жолчка, барај ја Билјана Караманолевска све ќе ти реши, те некој друг што она пет пари ќе го плати, но за себе ќе ги земе заслугите. Толку е вешта што од камен у бубрег ќе ти направи мозаик. Вработените знаат најарно... Ако треба комплексите да проговорат ради тоа што не си ништо поарен од едноклеточен организам, удри по Ина, јер ти нешто поразлично правиш од неа. Ако се стресеш за своето бебе, не одиш на лекар, ставаш слика од тестисите на бебето или од каката... господипомилуј.
Ако не сум видела некоја личност, долг период, што ми значи и што ја сакам, што е составен дел од мојот живот, првото нешто што го правам е силна прегратка. Не знам зошто но прегратката мора да е јака, па стегам се додека не слушнам болен звук. Ми се случило таквите прегратки да траат неколку минути, но нема поубав начин за да се покаже колку некоја личност ви недостигала. Прегрнувајте се, такво е и времето
Низ маало често се среќавам со еден лик кој што боледува од нешто. Физички се приметува затоа што оди искривено, главата му е накриво, зборува неразбирливо... Секогаш сам си вози точак, сам си пешачи и има многу другари. Со сите се смее, се приметува дека е исклучително позитивен лик, секој го гушка и му поддава рака. Немаше и да ме изненади толку, се додека не го видов како со точак си доаѓа на факултет со ранче на грб и јадење во кутија. Толку ме изненади, толку многу ми падна мерак на душава не знам... И покрај таквата состојба сам си ги завршува сите работи. Премногу ми е драго што постојат такви личности во светов, кои што не се откажуваат и покрај болестите, кои што се трудат да постигнат нешто. Му ја посакувам целата среќа на светов, да успее да си го заврши факултетот и да најде личност која што ќе го исполнува целосно! И секогаш да остане таков позитивен. Кога и да го видам ми дава надеж која ми кажува дека не смеам да се откажам во ниеден момент! Фала ти добар човеку.
Сакам што побрзо да помине зимава, ладново, и дождот, ама воопшто не ги сакам. Летото ми е најубаво, сонце, цвекиња, топличко, нема поубаво од летото. Ми фалиш највеке
Од лето нема поубаво,особено сега кога струјата ке се покачи за 20%,сметките во зима ке бидат до плафон,би сакала да можам да си ја преспијам зимата како мечкиве што прават,паметни се тие.
Најмногу што мразам од тип на луѓе е оние што ќе те омаловажуваат само за да бидат над тебе. Ама карма ис а бич!
Бадијала ти е да бидеш во право, во време кога секоја будала има право на свој став. Ах, оние ситуации кога среде сончев ден мораш да објаснуваш дека е небото сино, а тие се чудат како може тоа небо да биде сино, кога мастилото е сино, а не наликуваат ... Би им укинала демократија, жими се`. Отсега не разговарам. Исто ми се фаќа дали ќе зборувам или ќе молчам.
Влегуваш во библиотека. Разгледувајќи ги книгите, забележуваш книга со твоето име и презиме. Ја земаш книгата, читаш и сфаќаш дека тоа е твојот живот...Читаш, читаш и доаѓаш до пола од книгата...Доаѓаш до сегашноста...Доаѓаш до тој момент каде што стоиш над книга...Дали би продолжил да ја читаш книгата или ќе ја оставиш? Јас дефинитивно, без многу размислување, би ја оставила книгата. Иако по природа сум многу љубопитна, сепак не би се осмелила да читам. Не се плашам од иднината, ама сакам се спонтано да се случува и да уживам во работите, без да знам што носи утрешниот ден. Како да уживам во животот ако знам дека на одреден датум пијано ќе ми падне на глава. Еден од посмешните коментари што ги прочитав беше дека многу лошо е ако од книгата се останати уште две страни до крајот А друг имаше пишано: -Мојата книга би била проколната. Кој ќе ја чита ќе умре од досада Лесно е да се каже, но навистина многу поубаво би живееле ако се трудиме да правиме секој ден нешто ново и интересно...Нешто подалеку од мобилни и лаптопи...Нешто што вреди да биде запишано во книга...Нешто што дури и непознати со ќеиф би го читале, па дури од книгите и филм да се направи
За насмевка, пред се е потребна искреност, а зарем има искреност во луѓето? За насмевка е потребна незлобност, а најчесто луѓето се смеат злобно. Искрена и незлобна насмевка значи веселост, а зарем има кај луѓето во денешно време веселост и дали луѓето знаат да бидат весели? За жал све полошо се живее во Македонија,понекогаш се прашувам до кога ке трпам? Ситуација политичка е на најмизерно ниво до сега и се повеке тонеме,до кога вака?Ми иде усвета да фатам.
Ја читам темана ,, Ми фали бившиот ,, , гледам мислења од Саше... Помислувам на него секогаш кога ќе прочитам негово мислење... Каде е, како е, дали и со која е... Дали си ја најде девицата од сништата, која само нежно, онака дамски ќе ја наведне главата и со ивицата од усната нежно ќе се насмевне, одкако ќе ја праша пред друштвото дали пушела... Мислам на него, исто како да ми е бивши... Ох, иронијо! Сепак, се мислам дека тука си најде сродна душа, дали преку овој профил или пак другиот, третиот, сеедно... Поздрави ни го, драга феминке, и со среќа.