Бројот на бездомни кученца кои шетаат низ градот постојано се зголемува. Се прашувам луѓето што ги оставаат дали воопшто имаат срце ? Каква личност треба да бидеш за да отфрлиш жива душичка ? Спиеш ли мирно додека тоа е гладно, жедно...Дали мислиш каде спие ноќва на дождот? Како ли ќе ја преживее зимава ? Го чуваш од мало, го гледаш како расте, го храниш, го бањаш, го воспитуваш...тоа станува дел од твојот дом - од твоето семејство. И наеднаш ти е преголема одговорност и го оставаш на улица, на милост и немилост. Не за џабе рекле сите сме луѓе, но ретко кој е човек. Да имам можности сите би ги вдомила, секое од нив заслужува домче, храна и љубов. Не плашете се од нив тие не се криви што се напуштени, не се криви за ваквата нечовечност. Сите се многу мили ако знаеш како да им пристапиш. П.с Подарете им љубов и храна, ќе ви бидат благодарни.
Уште од сега размислувам за роденденот на мојата љубов,а има уште неколку месеци. И после две ипол години уште во нас има љубов,пеперутки и сакање
Ретки се тие приjателства кои се искрени, и тие траат долго. Имам другарка со коja учев и основно и средно. Знаеме на шега да кажеме факултетот не раздели. Секогаш кога и да се видиме муабетот ни продолжува од таму каде што сме застанале последниот пат кога сме се виделе. Секогаш сме си тука и за добро и лошо, буквално знаеме како дишеме. Чуваjте си ги тие луге.
@krofnicka27 среќен роденден нека ти се исполнат сите желби Зошто аватаров може ќе се праша некој? Денерис е само платонски лик кој го глуми во серијата Игра на тронови. Реално немам видено таков човечки лик кој и во моменти на слабост не се откажува. Простуваше, беше среќна и се жртвуваше. Од прљави партали стана кралица на Мирин. Изгуби се, немаше ништо, но не се откажа. Многу добра порака дава и ме воодушеви уште на почетокот на серијата. Не падна под ниедно похлепно дејство а сите сакаа да ја измамат и намамат кон своите себични цели. Камо да имаше таков лик кој сите грутки во грлото само ги проголтуваше а на површина избиваше нејзиното надежно решение. Храбар и исполителен лик.
Прееска у автобус до мене седна една девојка и почна да си се допишува на месинџер и некој ваљда нешто смешно и пиша и она испиша хахахаххахахахахха два реда, а фацата и беше мртва озбилна. Не знам зашо али мене ме пукна смеа.
Ако се однесувам лошо со некој значи дека не го сакам во мојот живот па по таа логика сметав дека некои луѓе не ме сакаат во нивниот живот... Но... комплицирани сме ние луѓето...
Што убав форум, бројни квалитетни теми, најактивна тема македонските јавни фаци. Извинете ама тажно е. Македонските јавни фаци Мејк ит македонските тажни фаци.
Веќе ич не ми е гајле, не се замарам со ништо, и да се случи нешто пак, треба да се стремиш кон тоа следниот пат да паднеш подобро и уште поуспешно.
Која иронија,од толку ситна радост и смеење денеска-ме офукари главата па си подмижувам како мало бабиче и си вртам сценарија за новиот чаптер што започнува утре. It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me...
Бев на пазар.. Целиот обоен во есенските жолти и кафеави тонови... ме потсети на детсвото кога се радував на костените,миризливата дуња, смоквите,мушмулата,калинката.... Посакав од се да купам да се нурнам во тезгата и да уживам во прекрасните мириси..За момемт им љубоморев на продавачите што ја имаат таа привилегија секој ден да мирисат готват и јадат вистинско органско производство. Купив печурки диви мали жоленикави ги ставив на балкон да се засушат и да зготвам здрава есенска супа...да ми замириса домот на есен, на топла и вкусно.... Веќе се почастив од смоквите и калинките..... Продолжувам да уживам со топло какао и ве оставам со добро расположение..
Со татко ми сме како некои тинејџ другарки, си праќаме гифови и cute animal pictures. But i dont mind
Има луѓе кои велат ,,Нека на секој му се враќа она што ми го посакува“, алудирајќи да се враќа и со лошо ако некој така заслужува. Јас немам такво срце. Ако некој мислел дека на некого посакувам лошо или одмазда, се лаже. На секој му посакувам само добро. Дури не можам да кажам ,,Господе, ти суди“. Знам дека ќе пресуди, но секогаш простувам и го молам и Бог да му прости на истиот. А, да.. и не се лепат етикети на човек кој не го познавате, кога би го запознале, можеби многу би се изненадиле.
Сакам да кажам, дека во период подолг од 6 месеци, јас се чуствувам слободно, некако ко целиот товар од грбот да ми падна. Фала ти Господе за овој спокој.
Знаете, исмејувањето на туѓите недостатоци е лошо-се се врача во животот. Кога -тогаш. Денес, празник. Пост. Мојов и не беше нешто строг пост-имаше е зејтинче.. Времево го мразам-дожд,сонце,облачно и толку се стемни, во ден веќе нема ништо..само активности и некој некаде брза. Нервози кај мене, мотивации барам.. Во еден маркет и се слоши на една жена никој со прст не мрдна, и морав да повикам брза помош, маркетот и болницата се оддалечени толку колку да се премине улицата и кога после 7 мин. дојдоа. Лоша работа тоа. многу време за тие што чекаат малку за тие што брзаат.