Не ја разбирам потребата кај некои луѓе за истурање на гнев врз сè што се движи на две нозе. Овие „дечиња“ како мали биле малтретирани од некои идиоти или најверојатно од сопствената фамилија па „децата“ сега како резултат на тоа се спремни да покосат сè околу себе, што се вели, првин се мразат себе си наутро кога ќе станат па после целиот свет. Нели гледате искрено дека сте патетични и тешки слабаци кои не знаат како да го контролираат својот гнев? Затоа е пожелно секогаш да пазиш при изборот и да не се впушташ во било каква дискусија со вакви особи. А вие што сте гневни ви препорачувам да си земете една кукла на дување и да ја боксирате дома. Барем никој нема да ве знае дека сте гревчиња и плус ќе имате што да боксирате. Или ако немате пари за кукла нацртајте едно смајли на ѕидот и во ѕидот удирајте. Ова така ми дојде како идеја за вас.
Ја разбирам потребата да се пофали човек, нормално е тоа. Не го разбирам нагонот за омаловажување на другите за да се издигнеш себеси...
Најлесно манипулираат луѓе кои знаат само за своите права, а не и за своите обврски. Најлесно се манипулира со оние кои се свесни за своите обврски, но не и за своите права.
И одеднаш во сите проблеми ќе се појави човек кој ќе ти покаже колку вреди животот. Човек кој ќе ти ја врати вербата за подобар живот. Човек којшто и после многу работи ќе те цени и ќе те чува како капка на дланка. Човек на којшто можеш да му кажеш СЕ во кое било време, а он ќе биде тука да те охрабри и подржи за да имаш сила СЕ да пребродиш. Пресреќна сум што те сретнав. Знам дека и ти си. Ми значиш, ти значам- знам да не е така ќе ме баталеше до сеа. Можеме многу, знам. Ќе се трудам најмногу за оваа да успее.
Nie trojca,na istata masa,istata naracka kako i dosega...edno mesto prazno... Evociravme spomeni i za cudo ne ocekuvav deka ke se smeat ,deka ke se opustat i ke zboruvaat vo ,,minato vreme''... Samo ubaviot zbor i spomenite ostanuvaat...se drugo e menlivo i minlivo...
Ако осетам дека ми фалиш, мавам една партија "self love" и после тоа ми иде 3 пати да те блокнам, ако можеше.
Денес изгубив член од фамилијата кој го имав единаесет години. Моето куче, најстарото и најпаметното. Џукела беше, како лисица со најубави очиња. Ќе ми недостигаш пријателче. Многу ми е жал
Мразам луѓе,т.е другарки кои ми бараат километарски совети за нивните љубовни проблеми,за потоа да не применат ниту едно единствено зборче од советот. И не дека сум психолог,сезнајка или незнам ти што,ама како при очи да сте толку слепи бре,се прашувам како,како? Да ме извините сама ќе бидам,ама нема да ја трпам вашата тортура и да издигнувам и идеализирам лажно некого,по секоја цена само за да не бидам сама А уште полошо е што на крај дечковците ќе ве замачкаат со некој убав збор,а Рама испаѓа љубоморна оти нема дечко,исфрустрирана,бла бла бла. Не бе душички се залажувате само
Најголема мудрост е да живееш задоволен со малку. Хммм, речено од тежок квазиполитичар, кој се пикаше во моменталната опозиција со години само за да искористи нешто и да има влијание, да биде некој и нешто во мала средина - не ми звучи баш искрено....Оу мај гад!!! Лееелеее цуциииии, шу збораш?!
Овие два дена многу сум индиферентна со тенденција тоа да премине во антипатичност и мрч на сѐ околу мене, па така, фино ќе си го приберам чајчево сега, ќе се закопам во работа и ќе се обидам да бидам тивка за да не настрада некој невин околу мене. За да не настрадам и јас, па после да се каам. Ајт.
Се кренаа спонтано Античките Македонци у заграда Словени, по социјалистичким мрежама да цркаат како серијата ,, Фамилијата Марковски ,, била ( цитирам ) анти-ВМРОвска ... Вау, дали само што сите колективно признавте дека се што е опишано у таа серија е вистина? Сите тие врски за работа, за на лекар, притисоци врз ученици и вработени, местени тендери и социјални помоши, мафијашки дубари и сиромаштија... Да земевте вака да цркате на неправдиве, а не на нивното КРИТИКУВАЊЕ може и Држава ќе бевме... Кои пацери, кое дно, кој мазохистички менталитет... Која себична раја која за сограѓаните гз не ја боли, а се лупа у гради со гостопримливост кон странци, само за да си го скрие вистинското лице.