Секој ден,секој божи ден се прашувам каде ли ќе им оди душата на оние луге кои прават лоши работи за едни двајца да не бидат среќни. Со што заслуживме да го води тој инает и да не уништува секој ден по малце,да не гази Дали господ еден ден ќе ни дозволи и нам да видиме бел ден? Боли душава секој ден ,срцево се бори секој ден се помалку и помалку чука ,секој ден се уништувам само заради некој што мисли дека со тоа што го прави дека нема да бидеме среќни. До кога ?се прашувам Секој ден се прашувам што да правам дали да продолжам да се борам или да оставам се да биде да место ,да тргнам по друг пат и да престанам себеси да се уништувам и да тонам секој ден Boze, oprosti u ludilu zivim, kida se meso, grizu se kosti ,ne cujem majku, ne vidim oca zivim u mraku, najbolji prijatelj postade boca.Slomljena ljubav, slomljeni snovi cekaju zore umorne oci pune su suza, pune su bola , ne vidim dalje od svoga stola . Placem sam u sobi, sramim se placem za detinjstvom, srecan zivot mi nedostaje
Што да кажам освен дека еден повик денеска ме направи многу срекна И овој пат оваа шанса нема да ја упропастам Ти ветувам
ти реков ти губиш, ама сам си знаеш. ме праша што губам.како да ти одговорам? топлина и нежност, добра душа, сјај во очите, мир и спокој. можеби и кафе наутро, бакнеж на челото. комедија навечер, пица и пиво со фудбалот. глупав поклон од мене за роденден, прегратка и утеха кога си тажен. некој со кој ќе се смееш, некој со кого ќе се расправаш. ти губиш иднина, јас не губам ништо.
Каков прекрасен ден. Друшство и шетање, насмевки на сите страни, смеење да не посакаш да го допреш телефонот. Такви нешта ме исполнуваат мене.
“Кога огледало се крши не е добар знак, во душава рана на тело лузна ми остава... без солзи замина без никој да ти чуе глас само јас да ти биде срам“ “Научи да се радуваш научи да ме насмееш научи да покажуваш дека јас сум ти се'“ Значи ова го посветувам на мене. Освен внатрешно што се чувствува,луѓето почувствуваат дека и надворешно покажувам голема промена со мене. Потивка сум од вообичаеното. Понервозна сум од вообиаченото. По Wednesday Adams сум од вообичаеното. Јас не сум како порано јас. Ми викаат треба да се променам. Сум била паметно мирно девојче кое не правело глупости. Тоа паметно девојче мора да се промени на подобро. Знам.Тоа и јас го посакувам. Ама сила снемав,храброст снемав да се смеам на сите тешкотии.Изгубив. Морам да се сменам да функционирам како малата Симона што правеше се' со насмевка,без да чувствува болка во градите и во главата. Таа Симона си ја сакам.Детската јас. Па,не е баш лесно да си луд меѓу 'нормалните'. Тешко е да се сакаш себеси кога си скаран со себе и кога правиш глупости. Значи не си пронајден. Тешко ти е,плачеш,не се чувствуваш добро,чувствуваш како нешто да не е во ред,а не знаеш точно што е. Мора да застанеш и да викнеш:Еј,врати се!Еј зеленгоро!Еј будалче!Не се разочарувај,не очекувај ништо од никого,не очекувај ако помогниш некому да ти возврати...ако ти возврати без да бараш да цениш. Кога ти се нудат фантастични прилики,не ги пропуштај,не се враќаат. Кога би можела да се сфатам,јас би променила баш се'. Секогаш труди се да си природно ти,секогаш чувај го детето во себе.Тоа дете не' одржува сите во живот. Запамтете го ова. П.С. ви недостига она време порано кога кажував глупости во моите постови на форумов? Ве сака,ваша @simonna.a
Љубовта е чувство,а не одлука...Не можеш да одбираш кого ќе го сакаш.Да можеш,би било поедноставно, ама нема да биде посебно...
Се чувствувaм лoшo. Ми умре мaчетo денес, гo згaзијa. Тoлку мирнo,oд двoр не мрдaше. Денес сo мaјкa ми бил вo грaдинaтa, кoгa ме виде декa стигнaв дoмa, дa гo пoмине пaтoт и бaш тoгaш пoминa кoлaтa. Душичкa мoјa
Излегов онака без воља,другарка ми која е тазе мажена запна да ме запознава со девер и,и излеговме заедно четворицата со нејзиниот сопруг. Детето беше онака ок,сврзавме неколку реченици,порачавме пијачка и вечера,ама имав некое грдо претчуство,како за секунда да ми се случи нешто во главата и цело тело ми го растрепери. И нормално си ги знам моите слабости,го земав телефонот во рака и го аднав пак оној бившиот што го сакам 100 години,за кој кукам цел живот во темата што би му кажале,и оп по некоја минута ме боцкa(поукнува ),без да размислам му враќам секундарно и јас,ми пиши како сум,му викам еве излезена сум,ми вели сакаш да се видиме..јас секундарно враќам да,и треперам целата,избегав во wc,се заклучив и договорив средба за 5 мин да заминам од ресторан и да ме чека тој малку подалеку од таму,се враќам растрчана од wc,се поздравив со овие,оставив и вечера и пијачка и се. Дадов изговор дека братучедка ми е болна,сама била дома,имала температура па јас одам да ја лечам Брзав,брзав низ гужвите и стигнав до него,влегов во кола,се гушкавме толку силно,покрај толку години што поминаа уште сум во неверување еве. Можеби изиграв неубаво испаднав некултурна што заминав така возбудена набрзина пред овие,ама не ми е тоа сега важно ич,ич Среќна бев,иако среќата ми траеше само саат и пол,ама не жалам,било кој ќе напуштам само за пак да го видам него,ама било кој...зошто секогаш тој ми е нај важен.... И ќе го видам пак знам,и потешко ќе ми биде после разделбата,и ќе ме боли уште повеќе што отворив стари рани,ама нека боли,нека боли,спремна сум.....
Е па се скаравме пред 6 години оти ме изневери,ама ова мое лудо срце никогаш не го преболи И не се гледаме како сериски филм досега,туку вечерва по толку време првпат се видовме
Сдк.. Смирете се ако нема женска. Било и поминало. 6год поминале..баталете гордоста Животот е толку краток што дури трепнеш ќе помине.. Гушкајте се, сакајте се.. кога ќе остарите само спомените ќе останат. Биди среќна.. како мало дете
Прво нешто што ми паѓа на памет кога некој ќе рече дека е грејна сезона е дека алиштата ќе се сушат за еден ден. Станувам сабајле, невообичаено топло. Го допирам парното и си викам леле супер,има да се убијам од пуштање машини
СДК дека на @Rama ќе и играме на свадба Ми се допадна начинот иако навидум е брзоплет и непромислен. Само напред девојко, батали образ и его.Докажи дека љубовта знае да победи
Штoм Рaмa знaе декa ќе бoли пaк и не спoмнувa смирувaње, знaчи знaе декa немa дa се зaеднo, a зoштo, мoже женскa имa, мoже е женет...вo следнaтa епизoдa.