Не се разочара малку кога виде дека лепчињата не рипаат толку високо како на цртаниот? Мене тоа ми беше едно од најголемите разочарувања од детството
СДК дека луѓето се менуваат со текот на времето . Се сретнав со стара другарка од основно , и се изненади колку сум сменета . И физички и психички . Вели : " Леле колку си сменета , воопшто не си онаа што ја познавав некогаш ... " и вратив , безмилосно , како што таа мене ме отфрли од друштвото на времето : " Епа така е , драга моја , луѓето со текот на годиноте сфаќаат кому треба а кому не треба да му веруваат . Фала ти што ме отфрли на времето , бидејчи тој ден научив какви луѓе сакам во животот покрај мене " . Учтиво и кажав дека брзам , се поздравив и си продолжив по својот пат .
Секогаш си се обидувал и секогаш си паѓал? Не е важно, обиди се повторно, падни повторно но падни следниот пат многу подобро.
Среќна сум што созревам и што научив подобро да ги проценувам луѓето,среќна сум и се сакам таква каква што сум,секој ден се трудам на некому да помогнам,да бидам позитивна,да насмеам некој посебно постари лица на работа бидејќи знам како е да се биде осамен и колку значи кога макар и некој непознат може да те расположи и да те потсети дека и не е се така црно,доволна е само една насмевка и благ поглед за да разубавиш денот некому,сакам да станам најдобрата верзија од себеси,сакам да станам личност што ќе биде светла точка од денот некому,негативните луѓе речиси ги отсранив од животов,не дозволувам да имаат никакво влијание врз мене,иш иш
Сеа приметив дека на форумов не можеш да си ставиш самолајк на мислење. Па се засекирав како издржуваат оние што на фејсбук си лајкуваат сопствени објави.
Обично не верувам во среќни денови или бројки. Ама денес е среда,може ќе ми донесе среќа,за еден саат ќе одам на интервју за работа. А вие стискајте ми палци,да ме примат побрзо Се надевам нема да ги исплашам таму,оти ко зомби изгледам со огромни подочници,благодарение на непроспиената ноќ
Сте прочитале правила пред да почнете да пишувате коментари по форумов? Еве ви ги ако дотолку не можете да ги најдете.
Иако сум неприкосновен оптимист за се, сепак ние жените мора да се опаметиме малку со давањето милион шанси на еден маж. Кога од првиот миг мажот не те гледа како добивка, како предмет вреден за труд и борба, не те гледа како мотив и инспирација, не те гледа барем како рамноправна на него, место за поправање тука нема. Може да се изглуми промена ден, месец, година, ама сепак насилството кое е најчесто психичко, со омаловажување и потценување, нема никогаш, ама баш НИКОГАШ да се промени За таквите мажи секогаш друга ќе е подобра од нас, затоа keep going my girls... they don't worth any effort!
Ех моја државо, паднат систему! Ќе буљам во екранов сега како ненормална, додека растат фрустрациите. Не знам дали сум чудно разочарана или едноставно се помирив со ситуацијата, некако смирено одложив уште еден сон. Како и да ги бркам работите, џабе е, толку да се стискам. Во ред е, има и други денови, месеци, години... Ги сменивме позициите, па како едвај да голтам понекогаш, се шегувам, ама вистина е. Ф5 на рипит. Има нешто со оваа земја. Толку многу луѓе вербално се тепаат за неа, чива е, кому припаѓа... Мора да има нешто магично и прекрасно што во исто време не тера да ја колнеме и преколнуваме, а сепак да се бориме за неа. На крајот се што имаме, сме самите себеси. Во вакви денови страшно многу ми недостига Охрид. Сакам.
Dobiv nepristoen predlog-ponuda za ,,napreduvanje''vo profesijata . Ja odbiv-nitu sum ,,soncogled'' ,nitu sakam marioneta da bidam.
I gi imate onie tivkite, koi pod dejstvo na nekoj covek stanuvaat se potivki i potazni. Taa pojava ja zaprimetuvaat samo onie koi bile vistinski srekjni barem nekoj period od zivotot. I posle toa, devojkata stapuva vo brak so takov covek, nekoj koj ja topi kako svekja, ama ne naednas. I si velam, dali da se raduvam ili da placam za takov brak. Neka bide pompezna zabavata i preubav fustanot, i site gosti na zabavata siti do gusa, ima samo edna devojka koja kje se stopi kako svekja, poleka poleka....I na nikoj nema da mu bide gajle, ama najtaznoto od se e deka ni nea nema da i bide gajle.
Запомни: Кога некој ќе си замине од твојот живот,тоа не е крај на приказната. Тоа е само крај на неговата улога во твојата приказна.
Дали навистина сеуште постојат ликови коишто за профилна на ФБ ставаат слика каде што зборуваат на мобилен?
Кога ќе ви кажат дека жените се полоши шофери од мажите ве лажат. Жените се повнимателни шофери. Затоа кога ви трубат по улици,не им обрнувајте внимание. Све почесто гледам дека сирената се користи и кога треба и кога не треба. Нека не ви ствара паника нечива свирка. А имам приметено дека баш тој момент кај некого ствара голема паника,иако е поголем шофер од трубачот што свири а појма нема од возење Култура јебига Пиииип Многу си ги сакам ваквите
Не поднесувам луѓе што се сами криви за нешто и друг криват. Од такви веднаш бегам. И уште ќе ми расправа криви дрини како било и не знаела. Затоа се чита се од почеток за да знаеш пред да повредиш некого. Сега една грешка и крај.
Јас сум огромен противник за ваква поделба на децата од наставниците.Само тие прво треба да се стават нивно место некој нив така да ги понижува. Ми се гади од ваквите наставници.