Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    @stetoskop ме потсети на една случка. Додека другарка ми била во некој клуб останала малку сама и и се приближила некоја девојка. Кутрата се смееше како со месеци дечко и се нема пуштено во клуб ама велеше штом девојчево ме бендиса не сум била грда. :devil:
    Денес јас сум како воз да ме прегазил. Само лежам и немам енергија за ништо. Мора вечер да излезам да се раздвижам малку :emo:

На N.2106 и stetoskop им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Во средно кога бевме прва смена, повеќето бевме поспани и без енергија станати крај 6 сабајле, единствено двајца ученици беа станати од 4 саат и полни со енергија.

Првата соученичкта станувала толку рано за да учи.
    И викавме да не се замара толку и дека заслужува да биде поопуштена, ама таа пак си тераше по свое...Станата од 4 ги повторувала сите лекции за тој ден, и се спремала за тестови и испрашувања.
    Најјака во клас...Сакаше да биде хирург.
    Немаше предмет што не го сфаќа, немаше пониска оценка од 5.

Вториот соученик станувал исто од 4 сабајле, ама за да игра игри на компјутер.
    Толку беше заразен со тие игри што дома имал 4-5 екрани околу него, специјално за игри.
    Му викавме дека не е нормален што станува толку рано за да игра, ама ни викаше да не се секираме за него...И во право си бил човекот.

Татко и нејзин работеше во комунална хигиена, а татко му на дечкото (тој период) беше директор во банка.

Денес, таа ученичка што станувала рано за да учи, пошто очигледно немале финансии од дома за факултет, работи во мало кинеско продавниче како обична продавачка....а тој дечкото веќе е дипломиран на Европски универзитет.

И после парите не го вртеле светот, туку требало да си упорен и вреден.
    При вакви секојдневни неправди „навистина“ треба да си упорен и ќе успееш...Тоа е клучот.
    Секако....Приказни за деца....Мижи Асан, да ти баам.

Од срце и поскаувам да собере пари (и нејзини и од стипендии) и да стане хирург...Никогаш не е доцна....Или крај краева нека избега од дупкава.

Можам да замислам колку им е тешко на родителите што немаат финансии за да ја пуштат ќерка им да учи.
    :u:

На sweet-cherry, christinnn, Ketchup и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Денес дознав толку многу работи, се уште сум во шок. Не знам дали да се радувам, дали да тагувам.
    Не сакам случки кои прават да се осеќам како светот да се движи премногу брзо а јас само тапкам во место.
    Работите се менуваат, животот им продолжува без мене, а јас се уште сум тука. Тивко бледеам.
    Како само јас да немам цел, како само мојот живот да нема поента.
    Она ми вика „тоа е, да најдеме нешто позитивно во ситуацијава“, а јас сум седнала ја жалам како веќе да не смееме да се радуваме. Не сакам да се чувствувам како да ја губам, не сакам да бидам ни себична.
    Сакам само да сфатам зошто ни се случуваат работи кои не ги посакуваме.

На Miss.A., Petar80, Ketchup и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Моментот кога ќе сретнеш некоја личност од средно и си помислуваш дека ќе имате сигурно некаков интересен разговор поради промените кои ги носат стекнатите искуства, животот и годините, но после само пет минутен разговор сфаќаш дека таа личност е истата онаа искомплексирана личност од средно која отсекогаш ги озборувала сите останати поради тоа што самата таа си има комплекси. И во само пет минути ми раскажа за животите на минимум 15-тина луѓе :clap::clap: And we're back in high school all over again :nod::nod::dance:

На sweet-cherry, N.2106, muchacha_a и 6 други им се допаѓа ова.
  5. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Какви времиња дојдоа (и доаѓаат) наскоро ќе биде најбезбедно да имаш контакт само со ѕидот од твојата соба. Нацртај си едно смајли и кажувај му ги на него твоите тајни, твоите тажни моменти и ред други работи зошто ако ги кажеш на друг ќе дознае за нив Петко, Станко, Трпе и Трпана и така натаму. Ако ништо друго ѕидот не може да ти наштети.

На N.2106, muchacha_a, "Zoki" и 3 други им се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    зошто љубезноста се толкува како додворување?

На sweet-cherry, Ketchup, Lilianna и 11 други им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    До кога бе срцки со рекла-казала? До кога?
    Ако сум те отстранила од животот имало причина, која и те како ти е позната. Па шо те интересирам јас?
    Никогаш не ги сфатив овие луѓе. Ем немаш муабет ем ти се мешаат во животот. Си носат свои заклучоци за тебе кои ги кажуваат на својот круг на пријатели и понатаму знаете како оди, и пријателот има пријател.
    Живејте си бе за себе...

На N.2106, muchacha_a, Crna Dama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Пред некој ден, по убаво поминатото време со друштво во едно од омилените места за јадење, кога се упатив од стара чаршија до автобуска - сретнав една веќе бивша колешка на факултет, Албанка. Поради акцентот на кој го зборува македонскиот и „чудното име“, и таа и уште неколку од различна националност и вера ѝ беа предмет на потсмев зад грб на една друга од наша група склона да труе со оговарање и исмевање на паузи, која веќе и ја избегнувам. А мене уште од кога се запишавме на факултет ми имаше оставено впечаток како мирна, културна девојка на место, секогаш насмеана.
    Девојката веднаш ме забележа, дури со гушкање се поздравивме и со широка насмевка направивме муабет додека да ни дојдат автобусите. А само една година сме се познавале и тоа едноставно со коректен однос и по некој муабет како колешки, плус веќе година и кусур има од кога се префрли на друг факултет.

Денес пак, видов еден школски од средно со кој заедно и во клупа седевме, доста блиски бевме и надвор од школо четири години, па и често му помагав по некои предмети - а со кој по запишувањето на факултет полека скроз изгубивме контакт. Најверојатно и ќе ме одминеше, а откако го поздравив само ми врати едно брзинско и ладно „здраво“.

И после кога ќе се рече дека добрината, љубезноста и сите вредности што те прават човек немаат врска со националност и вера, дека од сите нè има секакви - за некого ќе сме испрани мозоци што живеат во теориска клише бајка. Ако, нека сме... :)

На sweet-cherry, Petar80, Lella и 25 други им се допаѓа ова.
  9. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Среќна сум што во животов имам личност со големо срце. Личност што толку сјае однатре, што ништо материјално не може да го отслика тој сјај, не може ни оддалеку да се спореди со нејзината душа, со нејзината брилијантна насмевка. Личност на која не и е потребен ни грам шминка за да заблеска меѓу сите, за да се издвои со она што навистина вреди.
    Тешко е и да се верува дека такво нешто постои, во ова море на материјализам, бездушност, маски.
    Но, ја има. Ја има баш во мојот живот. Не знам со што заслужив, но убаво е таква личност да ти биде поддршка, мотив, инспирација.
    Секому му посакувам да има вакво богатство. А оние што имате некој таков во животот, чувајте ги. Се` поретки се.

На Lella, Ketchup, muchacha_a и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.846
    Таков е животот...Kај некого ќе истури дожд, кај друг постојано ќе грее сонце, но наместо да чекате бурата да помине, научете да играте на дождот..

На winter flower, poenta, ЕденЧлен и 9 други им се допаѓа ова.
  11. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.277
    Во Мкд повеќе се консумира апче за ден потоа отколку витамин Ц...на пример.

На Јас сум свинче, winter flower, elimkd и 11 други им се допаѓа ова.
  12. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Да не се појавеше ти во овој момент баш во овој момент,одамна ке ме споредуваа со Курт Кобејн како сум си ја разнел главата.Те молам не си оди и не верувај повторно секому бар да проживеам уште малку.
    Ми значиш многу.

На winter flower, Dadusicka, Lilianna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Преку к*р ми е од учење, ама еве пак цела вечер сум над книга.

14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.150
    Предноста да се патува со новите возови на МЖ секој граѓанин може да ја почувствува доколку малку разгледа околу себе и го вклучи умствениот капацитет. Привилигираната категорија граѓани ПЕНЗИОНЕРИ удобноста во патувањето ја поврзуваат единствено со широката насмевка предизвикана од можноста за бесплатно возење секој втор викенд во месецот.
    1. Кога ќе узурпирате место за кое некој платил, соберете ги околу себе личните работи, а особено јакните кои се влечат по подот, а за истите има соодветна закачалка над седиштето која за вас не постои.
    2. Кога имате потреба да го користите тоалетот наместо насилно да ја влечете автоматската врата притиснете го копчето за отворање само во случај кога опцијата слободно е означена со зелена боја за да не се случи на некој да му го видите половиот орган и да си го добиете заслуженото.Техниката за вас е толку сложена што попрво би си дозволиле да се изглупирате, отколку да научите основни работи откако ќе излезете од дома.
    3.Кога патувате намалете го гласот затоа што на останатите не им гајле ниту за вас, ниту за тие што ги озборувате, а и никој не е должен да ги слуша вашите невротични испади особено во утринските часови и тоа во ден петок, пред викенд.
    Вие сте единствената категорија граѓани која никогаш нема да ја примени мислата Човекот учи додека е жив.
    П.С. Денот кога ќе ја укинат вашата привилегија која за нас е дискриминација ќе се чувствувам како да сум добила на игрите на среќа статус рамноправен граѓанин. До тогаш, ми преостанува само да воздивнувам и да глумам дека не в

На winter flower, "Zoki" и N.2106 им се допаѓа ова.
  15. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    7.292
    Тоа значи дека витаминот Ц е земен ден пред тоа у течна форма :)

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Ми се појави желба за во Театар,одмна не сум бил,кај и да е желбата ке стане реалност наскоро......

17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Лошиот ден се лечи со насмевка.

На winter flower, Vitomir2, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Зошто ние жените сме во борба со се, за се, а најмногу со себе , а најмалку за себе
    ова нека си трепка овде, зошто бабите заброавиле да ни го шепотат место приказна пред спиење:)

Untitled1.png Untitled2.png Untitled3.png Untitled4.png Untitled5.png Untitled6.png Untitled7.png Untitled9.png Untitled8.png

На НаталиЛили, winter flower, Lilianna и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Денес е супер ден да не се нервираш за ништо. :D

На winter flower, crazylady, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ne e samo da se oblece crnata maicka-treba i da voodusevish so nea ....i samo toj go umee toa ;)

Последна измена: 10 ноември 2017
    На Petar80, mal.ecka, MdKeDu и 2 други им се допаѓа ова.